• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

mamaya yenildim

visal81

Guru
Kayıtlı Üye
17 Şubat 2011
57
17
288
Ankara
arkadaşlar tavsiyeniz üzerine mamayı tamamen kesip emzirmeye devam edicektim bugün saat 19 ve ben yenildim sabahtan şu saate kadar bebeğim mememle adeta kavga ediyor veriyorum iki üç emiyor mememi sündürüp çekip bırakıyor sonra tekrar alıyor sapıttı anlıcağınız pes ettim 120 lik mamayı dayayınca babası ağzına sesi kesildi saldırdı mamaya.şimdi homur homur içiyor benim ise içim acıyorrrr...

canım bebeğin ne kadarlık benim oğlumda ilk günler emmemişti sonra bi hemşire bırak verme mama bi gün aç kalsın bişey olmaz dedi sonra alıştı memeye çok sabır gerekiyor benimde psikolojim bozulmuştu emmediği için şimdi deli gibi emiyor bide emmediği için sütte az geliyordu şimdi ise fışkırıyor.

merve_16 bebeğim 2 aylık oldu benim bebeğim tembel çekmiyor sadece meme ucunda birikenleri çekiyor kalanını çekmiyor????ne yapcam şaşırdım.

canım yaaa nasıl bi durum olduğunu bilirim benimki bu kadar uzun sürmemişti alışması benimde çekmiyordu memeden sütü, gün içinde sık sık 15 dk.da falan ver memeyi ağzına belkı bebişte alışmayı dener.

tembel diye bişi yokta sonuçta bebek bilmiyo emmeyi bizde aç kalmasın diye veriyoruz mamayı biraz geç kalmışsın gibi 2 aydan sonra alışırmı memeye bilemem ama inş. en kısa zamanda emer canım bebeğin.

malesef kızım beşbuçuk aylık ve sadece ikibucuk ay emzirdim.kızım emmek istedi ama malesef sütüm olmadı benimde içim yanıyor kuzumu bir yaşına kadar emzirmeyi düşünüyodum. :5:

benim oğlum da 8 aylık ilk günler emmediği için sarılık olmuştu çok zor günler geçirdim memeden süt biberondaki gibi bol gelmiyo ilk günler pompalayarak göğüslerimi veriyodum sütü 1 saatte ancak 10 ml bişi geliyodu bu yüzdende bebek uğraşmak istemiyodu emmeyi az geldiği için ama zorla tıktım ağzına zaten pompalamaktan açılmıştı göğüs kanallarım.

neden sağıp biberonla vermiyorsunuz? veya sağıp ek gıdaya geçtiğinde bile kullanabilirsiniz. Ne alırsa kardır.

Benimde 6 aylık bir oğlum var.2 aydır neredeyse kavga gürültü emzirebiliyorum.Önceleri uyku semesi iken uyandırıp emziriyordum.Sonraları bu numarama da kanmamaya başladı.Şu aralar sağmaya çalışıyorum.İşin en acı yanı da beni emmeyipte biberonu cokur cokur emmesi oluyor.Resmen ağlıyorum.

canı iyice uykusu filan geldiğinde versen alır mı acaba memeyi.o güven hissiyle belki uykuya dalarken daha çok küçükmüş de yavru.ama bırakırsa da üzülme napacan bir sürü bebek var hiç meme almayan

kızlar bende dogum yapalı 30 gün oldu. bebeğim sürekli emiyor. süt önceden az geliyordu. her saat emziriyordum.bazen 2saat göğsümde kalıyordu. dr mama ver ac kalmış dedi. mamaya basladım. simdi bebegimi düzenli besleyemiyorum 4 saatte bir mama veriyorum arada emziriyoyorum. ama sanki sütüm doyurmuyor. mama verdiğimde saldırıyor. birde sütümün rengi acık. su gibi ondanmı doymuyor acaba cok acemiyim lütfen bir seyler söyleyin.

Mama verenlere istinaden yazıyorum. Bebeğinizi ne sıklıkla olursa olsun ilk önce emzirin sonra mama verin sıra muhakkak bu şekilde olsun. Eğer mamayı da içiyorsa sütünüz yetmiyor demektir. Ama sütünüz yetiyorsa mamayı istemeyecektir. Ama bebeğe aç karnına sadece mama verirseniz sonra sütünüzü reddedebilir. Hem sıra bu şekilde olursa mama midesine daha az gidecektir ya da hiç gerek kalmayacaktır. Eğer emip sütü boşaltmıyorsa o zaman sağıp yine sırayı bu şekilde gidin. Eğer emmez ise ve siz sağmazsanız zamanla sütünüz kesilir. Pes etmeyin derim mama destekli gitseniz bile mutlaka sütünüzden de alsın. Ben hiç emmek istemeyen çocuğuma, yetmeyen sütüme karşın 7 ay bu şekilde verebildim. Eğer sütüm tamamen kesilmeseydi 2 yaşına kadar da devam edecektim. Mama destekli gitmiş olsak bile içim bu konuda son derece rahat elimden geleni fazlasıyla yaptığımı düşünüyorum. Bir de oğlumun kilo alımı yetersiz olduğu için dr verdiğinde başlamıştık mamaya....

Son düzenleme:
arkadaşlar eğer mama verecekseniz önceki arkadaşın dedeği gibi önce meme sonra mama verin ve mamayı kesinlikle biberonla değil kaşıkla verin benimde aynı durum oldu bebeğim neredeyse mememi tamamen reddecekti ki ne kadar zor olsada şu an biberou bırakıyoruz tabi kaşıla vermek zor ama biliyorsunzu ki bir damla anne sütü 30 40 cc mamadan bile çok daha kıymetli bebeklerimiz için bunun için değer

Back