• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Bebek Beslenmesi mamalari nasil vermeliyim ??

Bebek Beslenmesi, Ek Besin Önerileri, Mamalar, Anne Sütü, 3 yaştan büyük çocukların çok yeme ya da yememe, obezlik, iştahsızlık, okulda beslenme, beslenirken dikkat edilecek konuların yani her türlü yeme problemlerinin paylaşıldığı alan.

mmelisa

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
12 Mayıs 2010
35
0
36
Diğer
Yaa kizlar benim kafam cok karisik :sm_confused:
oglum 4 ay 11 gunluk, 11 gun once ek gidadan olusan mamalara basladik
masallah verdigim butun mamalari sevdi..

Baslarda saftali ve elma ve cok az princten olusan bir mama veriyordum severek yedi,
sonra meyvelerden karisik olan bir mama tadirdim sevdi, sadece elmadan olan bir mama onuda yedi.
2 gun once gece mamasi aldim. elmadan armutan pirincten ve suten olusan bir mama red etmedi severek yedi..
bir de meyve suyunu doktor 5-6 kasir ver dedi, benim oglum 5-6 kasik degil hepsini icmek istiyor..

ama simdi nasil bir rutin yapmaliyim kafam karisti :uhm::uhm:
mesela sabah hangisini vermeliyim, oglen hankisini, aksam hangisini, meyve suyunu ne zaman vermeliyim, gece cayini ne zaman, sutunu ne zaman ?????

mesela gece icin boyle bir rutin oldu bende 1 hafta boyle.
mesela ben geceleri oglum genelde 21.30 - 22.00 yatiririm
21;00 elmadan armutan pirincten ve suten olusan bir mama veriyorum, onu yedikten sorna 2 kasik su veriyorum.
bir 5-10 dakkika sonra meyve suyunu veriyorum onu iciyor, sonra bi 10-15 dakika sonra
cayini veriyorum... sutunu uyuduktan 1 - 2 saat sonra uykusunda istiyor 100 ml iciyor..
geceleri icin boyle bir rutin agir mi ?

canım eğer bebeğin anne sütü alıyorsa sana tavsiyem bir anda bu kadar şey verme ona bırak anne sütünü içsin en önemlisi o.6.ayda başlarsın bunlara.ve bu bahsettiğin mamaları hazır alma kendin yap.tabi yine senin fikrin ama benim doktorum kesinlikle 6. aydan önce önermemişti ek gıdayı ki özellikle anne sütü alıyorsa.

benimde bu mamalar konusunda acayip kafam karışık biz de yeni başladık ek gıdaya bugün ikinci günümüz mama+anne sütü gittiğimiz için 4 aydan sonra başlamamızda bir sakınca yokmuş
gittiğimiz doktorumuz beslenme uzmanı kontrolunda başlattı belki senin için bir fikir olur
şimdi bizim program şöyle canım sabah emiyorr 10 gibi meyve püresi veya suyu en geç ikiye kadar sebze çorbası üçbuçuk gibi yoğurt 7 gibi mama ve bizimki gece 21:30da uyur bi de bunda mama tabi bu arada da emzirmeye devam dedi (gerçi ben sütüm yetmediği zaman bu son ki mamayı vercem)

kizlar cevaplarini icin tesekkurler yalniz ben 2 aydan sutum kesildi icin aptmail 1 veriyorum..
onun icin ek gisaya basladik..

canım benim oğlumda 4.ayında sütüm yetmediği için bende aynı şekilde gidiyorum.

9.00 kahvaltı saati kaşık maması
12.00 meyve püresi(her çeşit meyveyi kullanıyorum)
14.00 * sebze püresi(patates,kabak,havuç,maydonoz,zeytinyağı)(içine bir tutam kırmızı bir tutam yeşil mercimek,biraz pirinç,biraz irmik)(hepsi birden olmayabilir bi defa biri diğerinde ötekisi)
* yada buna benzer salçasız acısız yiyeceklerin püresi veya çorba
* yada herhangi bir kaşık maması(ballı irmikli) veya pirinç unu maması
17.00 yoğurt
20.00 iyi geceler kaşık maması ( eğer kaşıkla mama yiyemeyecek kadar uykusu gelmişse biberon maması içine bebek bisküvisi 3 tane)
gecede__2 defa biberon maması
aralarda___anne sütü

şimdi böyle besliyoruz ya kızlar çok yedirmiş olmuyoruzdur değil mi? bu kaşık mamaları hakkında benim bi bilgim yok hangilerinden alıyorsunuz

canım hepimizi ingilendiren bi konu açmışsın sağol..benimde oğlum 4 aylık ek gıdalara başladım sütüm olmadığı için..bende oğlum sabah kahvaltıyı pekmezli sütlü kaşık maması ile yapıor.9 gibi meyve suyu veya püresi yiyor.12-1 gibi yoğurt,2-3 gibi sebze çorbası ( ben şimdiye kadar havuç,patates,prinç denedim bide un çorbası denedim) 6 gibi pirinçli yulaflı kaşık maması yiyor.en son 9 gibi ii geceler maması yiyor ve uyuyor .gece iki defa uyanıyor ikisinde de formül mama içiyor.bu kadar canım.bence okadar farkklı kasık maması kullanma bi meyveli bi kahvaltı bi gece maması senin işini görür.

ben mamalrı karıştırarak weriyorum daha besleyici olması açısından.. örneğin biberon maması wereceksem içine 2yada 3 atne bebe bisküwisi atıyorum bazen 1 çayu kaşığı pekmez ilawe ediyorum öyle içiriyorum..
kaşık mamalarınıda mutlaka normal biberon mamsı yada sütle yapıyorum.. içine cicibebe falan katıyorum
pirinç unu yapacaksam sütle yapıyorum suyla değil (inek sütü werilmez yalanına inanmıyorum) içine 1 tatlı kaşığı buğday nişastasıda katıyorum bazen (yeni başladım bu nişasta olayına azcık kilo alsın die)
çorbalarına ekmek ufalıyorum
yoğurt hergün weriyorum günlük pastörize sütten mayalıyorum bazen muz we cici bebeyle rondodan geçiriyorum..

ben mamalrı karıştırarak weriyorum daha besleyici olması açısından.. örneğin biberon maması wereceksem içine 2yada 3 atne bebe bisküwisi atıyorum bazen 1 çayu kaşığı pekmez ilawe ediyorum öyle içiriyorum..
kaşık mamalarınıda mutlaka normal biberon mamsı yada sütle yapıyorum.. içine cicibebe falan katıyorum
pirinç unu yapacaksam sütle yapıyorum suyla değil (inek sütü werilmez yalanına inanmıyorum) içine 1 tatlı kaşığı buğday nişastasıda katıyorum bazen (yeni başladım bu nişasta olayına azcık kilo alsın die)
çorbalarına ekmek ufalıyorum
yoğurt hergün weriyorum günlük pastörize sütten mayalıyorum bazen muz we cici bebeyle rondodan geçiriyorum..

canım pekmezi ayrı olarak vermeye çalış süt ürünleriyle karıştırma.

Back