- Konu Sahibi esenruzgar
Arkadaşlar mamadan yoğurt yapmak istiyorum ama bir türlü tutmuyor. Bebeğim laktoz intoleransı olduğu için Bebelac LF kullanıyorum. Acaba mamadan yoğurt yapanlar nasıl yapıyorsunuz?
Aşağıdaki videoyu izleyerek sitemizi ana ekranınıza web uygulaması olarak nasıl kuracağınızı öğrenebilirsiniz.
Not: Bu özellik bazı tarayıcılarda mevcut olmayabilir.
100 ml normal mama hazırla. ısısı parmağın değince tutabileceğin kadar sıcak olsun. ardından içine 2 çay kaşığı yoğurt ekle ve 3-4 saat (ısısını muhafaza ederek) beklet. :)
Tekrar yaptım mamayla. Bu sefer üzeri ayrık ayrık oldu yoğurdun ama alt kısımları sulu olmakla birlikte tuttu gibi. Mamadan yoğurt böyle mi oluyor acaba? Baya sulu. Bu mayaladığımı bebeğime yedirsem mi acaba bugün? Bikaç kaşık denemek istiyorum.
Bir de yoğurdu mayalarken, sütün içine yoğurdu direk bırakıyormusunuz, yoksa biraz karıştırıyormusunuz? Sanırım kullandığımız yoğurt da biraz ılık olması gerek.
yoğurt bazı bünyelerde gaz yapabiliyor evet. bebeğinizde laktoz intoleransı olduğu için yoğurt da etki edebilir. sebze püresi hazırlarken hangi sebzeleri kullanıyorsunuz? kıyamam bir an evvel rahatlar inşallah. doktorunuza da danışmanızda fayda var.
canım bebeğinin gaz sorunu olduğu içinmi mamadan yapmaya çalışıyorsun yoğurdu eğer ondansa bile laktoz free sütlerle yapabilirsin inek sütünün bebeklere bir zararı yoktur sadece ilk 4 ay çiğ olarakverilen inek sütü bebeklerde bağırsak kanaması yapar buda kansızlığa sebeb olur onun dışında geri kalan safsatalar mama firmalarının uydurmasıdır ben oğlum 6 aylık olduğundan beri inek sütü içiriyorum maşallahı var ne kansızlık sorunumuz ne de başka sorunumuz var her zaman kilosu ve boyu olarak yaşıtlarından önde gitti gayet sağlıklı
Evet canım çok yoğun gaz yapıyor, ya da sindiremediği için kıvranıyor. Doktor önerdi mamadan yap diye. Hatta neocate diye özel mama var, epey bir pahalı 100 tl civarı. Ondan yap en iyisi o dedi. 3 hafta kadar kullanacaz onu. Ondan sonra heralde normal sütten yaparız alışınca. Çocuklar bazı süt ürünlerini tolero edemiyor. Senin oğlan kaldırmış demekki bünyesi, maşallah. Ama sonradan da inek sütü alerjisi oluşabiliyor ondan tedbiren vermiyolar inek sütünü 1 yaşına kadar. Sen de dikkat et canım. fazla yükleme yapma. Ben çok süt ürünleri yedim, süt içtim ilk 2 ay. Çocuk laktoz intoleransı oldu. Belki ondandır diyorum. Doktor da olabilir dedi.
Şimdi ne kadarlık oldu oğlun?