• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Bebek Beslenmesi Mamadan Yoğurt

Bebek Beslenmesi, Ek Besin Önerileri, Mamalar, Anne Sütü, 3 yaştan büyük çocukların çok yeme ya da yememe, obezlik, iştahsızlık, okulda beslenme, beslenirken dikkat edilecek konuların yani her türlü yeme problemlerinin paylaşıldığı alan.

esenruzgar

Bitti ...
Kayıtlı Üye
26 Ekim 2009
3.477
7
316
İstanbul
Arkadaşlar mamadan yoğurt yapmak istiyorum ama bir türlü tutmuyor. Bebeğim laktoz intoleransı olduğu için Bebelac LF kullanıyorum. Acaba mamadan yoğurt yapanlar nasıl yapıyorsunuz?

100 ml normal mama hazırla. ısısı parmağın değince tutabileceğin kadar sıcak olsun. ardından içine 2 çay kaşığı yoğurt ekle ve 3-4 saat (ısısını muhafaza ederek) beklet. :)

Son düzenleme:
100 ml normal mama hazırla. ısısı parmağın değince tutabileceğin kadar sıcak olsun. ardından içine 2 çay kaşığı yoğurt ekle ve 3-4 saat (ısısını muhafaza ederek) beklet. :)

Aynı şekilde yaptım. Ölçüler farklı olabilir. Ama tutmadı. Ben fırının içine koyarak yapıyorum. Laktozsuz sütten yaptığım yoğurt bile tuttu ama mamayla tutturması daha zor sanırım.
Ben biraz sıcak mı yaptım mamayı ondan mı oldu diye düşünüyorum. Bir de öyle deniycem bakalım.

Tekrar yaptım mamayla. Bu sefer üzeri ayrık ayrık oldu yoğurdun ama alt kısımları sulu olmakla birlikte tuttu gibi. Mamadan yoğurt böyle mi oluyor acaba? Baya sulu. Bu mayaladığımı bebeğime yedirsem mi acaba bugün? Bikaç kaşık denemek istiyorum.

Bir de yoğurdu mayalarken, sütün içine yoğurdu direk bırakıyormusunuz, yoksa biraz karıştırıyormusunuz? Sanırım kullandığımız yoğurt da biraz ılık olması gerek.

Son düzenleme:
Tekrar yaptım mamayla. Bu sefer üzeri ayrık ayrık oldu yoğurdun ama alt kısımları sulu olmakla birlikte tuttu gibi. Mamadan yoğurt böyle mi oluyor acaba? Baya sulu. Bu mayaladığımı bebeğime yedirsem mi acaba bugün? Bikaç kaşık denemek istiyorum.

Bir de yoğurdu mayalarken, sütün içine yoğurdu direk bırakıyormusunuz, yoksa biraz karıştırıyormusunuz? Sanırım kullandığımız yoğurt da biraz ılık olması gerek.

evet biraz sulu oluyor normal yoğurda göre. ben yoğurdu koyduktan sonra biraz karıştırıyorum.
evet dediğiniz gibi yoğurdun ılık olması gerek. oda sıcaklığında olması yeterli. yapmadan bir süre önce yoğurdu dolaptan çıkarabilirsiniz.
yarasın bebeğinize :)

yoğurt bazı bünyelerde gaz yapabiliyor evet. bebeğinizde laktoz intoleransı olduğu için yoğurt da etki edebilir. sebze püresi hazırlarken hangi sebzeleri kullanıyorsunuz? kıyamam :( bir an evvel rahatlar inşallah. doktorunuza da danışmanızda fayda var.

yoğurt bazı bünyelerde gaz yapabiliyor evet. bebeğinizde laktoz intoleransı olduğu için yoğurt da etki edebilir. sebze püresi hazırlarken hangi sebzeleri kullanıyorsunuz? kıyamam :( bir an evvel rahatlar inşallah. doktorunuza da danışmanızda fayda var.

Sağolasın canım. Havuç, patates, pirinç ten yapıyorum püreyi. Biraz koyu oldu sulandırdım. Evet sanırım laktoz intoleransı olduğundan oluyor. Doktor neocate mamayı kullanarak mayala dedi ama yine sorun olacağını düşünüyorum ben. Belki ilerleyen zamanlarda ancak yiyebilecek yoğurdu :(

Nedir bu gazdan çektiğmiz ya doğduğundan beri... öyle böyle değil saatlerce uyutmuyor :(

Mamadan yapılan yoğurt inek sütünden yapılan yoğurdun yerini tutacağını sanmıyorum aslında. Hem onda da yoğun gaz yaptı. Neocate mamasınında da büyük ihtimal sorun olacak. Boşuna alacaz o mamayı da. Yoğurt için erken sanırım...

canım bebeğinin gaz sorunu olduğu içinmi mamadan yapmaya çalışıyorsun yoğurdu eğer ondansa bile laktoz free sütlerle yapabilirsin inek sütünün bebeklere bir zararı yoktur sadece ilk 4 ay çiğ olarakverilen inek sütü bebeklerde bağırsak kanaması yapar buda kansızlığa sebeb olur onun dışında geri kalan safsatalar mama firmalarının uydurmasıdır ben oğlum 6 aylık olduğundan beri inek sütü içiriyorum maşallahı var ne kansızlık sorunumuz ne de başka sorunumuz var her zaman kilosu ve boyu olarak yaşıtlarından önde gitti gayet sağlıklı

canım bebeğinin gaz sorunu olduğu içinmi mamadan yapmaya çalışıyorsun yoğurdu eğer ondansa bile laktoz free sütlerle yapabilirsin inek sütünün bebeklere bir zararı yoktur sadece ilk 4 ay çiğ olarakverilen inek sütü bebeklerde bağırsak kanaması yapar buda kansızlığa sebeb olur onun dışında geri kalan safsatalar mama firmalarının uydurmasıdır ben oğlum 6 aylık olduğundan beri inek sütü içiriyorum maşallahı var ne kansızlık sorunumuz ne de başka sorunumuz var her zaman kilosu ve boyu olarak yaşıtlarından önde gitti gayet sağlıklı

Evet canım çok yoğun gaz yapıyor, ya da sindiremediği için kıvranıyor. Doktor önerdi mamadan yap diye. Hatta neocate diye özel mama var, epey bir pahalı 100 tl civarı. Ondan yap en iyisi o dedi. 3 hafta kadar kullanacaz onu. Ondan sonra heralde normal sütten yaparız alışınca. Çocuklar bazı süt ürünlerini tolero edemiyor. Senin oğlan kaldırmış demekki bünyesi, maşallah. Ama sonradan da inek sütü alerjisi oluşabiliyor ondan tedbiren vermiyolar inek sütünü 1 yaşına kadar. Sen de dikkat et canım. fazla yükleme yapma. Ben çok süt ürünleri yedim, süt içtim ilk 2 ay. Çocuk laktoz intoleransı oldu. Belki ondandır diyorum. Doktor da olabilir dedi.
Şimdi ne kadarlık oldu oğlun?

Evet canım çok yoğun gaz yapıyor, ya da sindiremediği için kıvranıyor. Doktor önerdi mamadan yap diye. Hatta neocate diye özel mama var, epey bir pahalı 100 tl civarı. Ondan yap en iyisi o dedi. 3 hafta kadar kullanacaz onu. Ondan sonra heralde normal sütten yaparız alışınca. Çocuklar bazı süt ürünlerini tolero edemiyor. Senin oğlan kaldırmış demekki bünyesi, maşallah. Ama sonradan da inek sütü alerjisi oluşabiliyor ondan tedbiren vermiyolar inek sütünü 1 yaşına kadar. Sen de dikkat et canım. fazla yükleme yapma. Ben çok süt ürünleri yedim, süt içtim ilk 2 ay. Çocuk laktoz intoleransı oldu. Belki ondandır diyorum. Doktor da olabilir dedi.
Şimdi ne kadarlık oldu oğlun?

canım oğlum 16 aylık sütle ilgili hiç bir sorun yaşamadık zaten çokda tüketmiyor halada emiyor gerçi çalıştığım için sadece sabah akşam emiyor 1 ay öncesine kadarda sağıyordum sabah kahvaltılarında öğlen ve akşam toplamda 300-400 cc ancak inek sütü tüketiyor birde annenin yedikleri sütle bebeğe geçmez özelden sana bir link vereyim ve bence orayı takip et çok memnun kalacaksın :kedi:

Neocate mamasından mayaladım bugün ama hala olmamış yoğurt. Çok uzun sürede yoğurt oluyor mamadan. 10 saat oldu hala olmadı sanırım. Fırında mayalıyorum ben. İnşallah olur. Oğluma yoğurt yediremedim denemekten...

Back