• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Mamadan dolayı kusulur mu?

ay1987

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
29 Aralık 2009
6
0
86
Kahramanmaraş
Mrb,
Oğlum 3 aylık ve annesütü ile besleniyor, ancak akşam vakti olunca sütümde azalma oluyor. oğlum çok doyumsuz ve sürekli emmek istiyor dolayısıyla sütüm azalıyor ve bu seferde sütüm kalmayınca hırçınlaşıyor.
doktor tavsiyesi ile mada verdik.. mamadan isteksiz bir şekilde 15 ml aldı ve uyuya kaldı.. 15-20 dk sonra uyandı ve huzursuzlanmaya başladı, ben de acıkmıştır dedim ve emzirdim.
yine uyuyakaldı ve 15-20 dk. sonra uyandı ve hem agzından hem de burnun gelmek üzere çok fazla bir şekilde kustu.. halsizleşti, bembeyaz kesildi.. o gün çok kötü oldu.. ertesi gün çok pis bir kaka yaptı.. beyazımsı idi.. ve bu durumu çok zor atlattık..
bu durum yine bu şekilde 1 aylıkken de olmuştu; ilk kez başımıza geldiginden panikle acile gitmiştik, doktor bagırsak iltihabı demişti.. mamdan olmaz demişti.. ama şimdi anlıyorum ki 2. kez olduğuna göre sebeb mama..
bu mama bayat olamaz çünkü aynı mama kutusundan arkadaşımın 1,5 aylık oğlu da kullandı.. hiç birşey olmadı..
doktorumuza danıştım, ilk kez mamadan bu şekilde rahatsızlanan birini duyuyorum dedi..
ben de bu siteyi takip ediyorum;
sizlerin vaya yankınlarının başına bu şekilde bir şey gelen oldu mu?
oğlumun nesi var, anlamadım.. yardımcı olur musunuz..
fikirlerinizi almak isiyorum..
mamaya karşı alerjisi olabilir mi?
herkese saglık esenlik diliyorum.

Mrb,
Oğlum 3 aylık ve annesütü ile besleniyor, ancak akşam vakti olunca sütümde azalma oluyor. oğlum çok doyumsuz ve sürekli emmek istiyor dolayısıyla sütüm azalıyor ve bu seferde sütüm kalmayınca hırçınlaşıyor.
doktor tavsiyesi ile mada verdik.. mamadan isteksiz bir şekilde 15 ml aldı ve uyuya kaldı.. 15-20 dk sonra uyandı ve huzursuzlanmaya başladı, ben de acıkmıştır dedim ve emzirdim.
yine uyuyakaldı ve 15-20 dk. sonra uyandı ve hem agzından hem de burnun gelmek üzere çok fazla bir şekilde kustu.. halsizleşti, bembeyaz kesildi.. o gün çok kötü oldu.. ertesi gün çok pis bir kaka yaptı.. beyazımsı idi.. ve bu durumu çok zor atlattık..
bu durum yine bu şekilde 1 aylıkken de olmuştu; ilk kez başımıza geldiginden panikle acile gitmiştik, doktor bagırsak iltihabı demişti.. mamdan olmaz demişti.. ama şimdi anlıyorum ki 2. kez olduğuna göre sebeb mama..
bu mama bayat olamaz çünkü aynı mama kutusundan arkadaşımın 1,5 aylık oğlu da kullandı.. hiç birşey olmadı..
doktorumuza danıştım, ilk kez mamadan bu şekilde rahatsızlanan birini duyuyorum dedi..

Mamaya karşı olabilir, başka bir mama deneyin. Daha küçük olduğu için mamaya karşı bağırsakları allerjik bir reaksiyon geliştirmiş olabilir. Hangi mamadan verdiniz?

Öncelikle geçmiş olsun...
başka doktor deneyin!!!
kesinlikle başka doktora gitmenizi tavsiye ederim.

DİKKAT;;Bağırsak iltihaplarının en sık görülen tiplerine mikropların iki ana grubunu oluşturan virüs ve bakterilerin yol açtığı enfeksiyonlar neden olur. Çocuklardaki ve seyahat edenlerdeki ishallerin çoğu virüs enfeksiyonlarına bağlıdır. İltihaba yol açan besin zehirlenmesini nedeni de genellikle bakterilerdir. Kronik (uzun süren) bağırsak iltihabı yapan Crohn hastalığı ve ülserli kolit gibi bulaşıcı olmayan hastalıklarda ise neden bilinmemektedir. Psikolojik sorunlar gerçekte iltihap olmamasına karşın benzer belirtiler yaratabilmektedir. Alışılmamış besinler de iltihap yapabilmektedİR.

ALINTIDIR....

mamalar inek sütü bazlı olduğu için anne sütüyle tepkimeye girip alerjik reaksiyon gösterebiliyorlar. ya marka değiştirin yada keçi sütü bazlı mamaları deneyin internette vardı satılan yerlerin adrslri çok fazla bulunmyor ve birazda pahalı ama oluşabilecek alerji yada gaz sıkıntılarına çözüm oluyor

canım inek sütü alerjisi olabilir.bunu doktoruna sorup test yaptırabilirsin.böyle bebekler normal hazır mama içemez özel mamaları vardır.

Mrb,

Canım mamdan kusabilir benim oğlumadaa 4-5 aylıkken vermiştim,ilk aldığında dediğin gibi kusmuştu..Ayrıca ablamda bebeğine ilk mama verdiğinde kustu...
1-2 kere daha dene azar azar verr olmazsa mamayı değiştir...
Dr.un dediği gibi bağırsak iltihabıda geçiriyor olabilir,bunun için kaka tahlili yapmadı mı? tahlilsiz nasıl anladı ki? kakası kokulumuydu?
Geçmiş olsun...

herkese ayrı ayrı teşekkürlerimi sunarım..
2-3 doktora gittim.. oğlunun birşeyi yok diyorlar.. onlara göre kriter bebeğin kilosu..
kaka tahlilini bir kaç kere yaptırdım, az miktarda lökosit çıktı.. ona da önemli degil dediler..
ayrıca oğlum altına büyük abdestini çok sık yapıyor.. günde 5,6,7 bazen 8 i buluyor.. şu anda 4 e indi.. artık normal diyorum 7-8 i gördükten sonra bizim normalimiz 4 oldu artık.. bunun içinde 4-5 doktor gezdim; hepsi de normal diyor, bagırsakları iyi çalışıyor diyorlar..
mama için de alerji tahlili heryer yapıyor mu acaba.. ama artık cesaret edemiyorum.. 1-1,5 ay dayanbilirsem pirinç ununa geçecegim..
başka çare yok, mamaya cesaret edemiyorum.. kuşum cansız cansız kalıyor.. dayanamıyorum..
teşekkürler

2-3 doktora gittim.. oğlunun birşeyi yok diyorlar.. onlara göre kriter bebeğin kilosu..
kaka tahlilini bir kaç kere yaptırdım, az miktarda lökosit çıktı.. ona da önemli degil dediler..
ayrıca oğlum altına büyük abdestini çok sık yapıyor.. günde 5,6,7 bazen 8 i buluyor.. şu anda 4 e indi.. artık normal diyorum 7-8 i gördükten sonra bizim normalimiz 4 oldu artık.. bunun içinde 4-5 doktor gezdim; hepsi de normal diyor, bagırsakları iyi çalışıyor diyorlar..
mama için de alerji tahlili heryer yapıyor mu acaba.. ama artık cesaret edemiyorum.. 1-1,5 ay dayanbilirsem pirinç ununa geçecegim..
başka çare yok, mamaya cesaret edemiyorum.. kuşum cansız cansız kalıyor.. dayanamıyorum..
teşekkürler

allaha şükür gözün aydın.genel durum iyiyse problem yok.
bide prinç unu çocuğu besler,yedir şimdiden ama kaşık maması olarak değilde,sıvı biberona yap!!!bunu danış yinede.
sağlıklı yaşam diliyorum...

teşekkürler

Milupanın Conformil mamasını deneyin (ayına uygun olanını). Sindirim problemlerinde (kusma vb.) kullanımı iyi oluyor.

Ayrıca mama verecekseniz her beslenmeden sonra 15-20 dakika ana kucağı gibi biraz dik duracağı konumda dursun, o zaman daha iyi sindirim oluyor. O dönemde reflü sorunuda olur bebişlerin yedikleri hemen ağızlarına gelir. O durumdan da korumuş olursunuz onu. Sevgiler.

benim oğlumda sürekli kusuyordu her mamayı denedım aşırı gazlı bır bebektı göturmedıgım doktor kalmadı hepsı aynı seyı soyledı fazlalıgını atıyor dedıler sonunda 4 aylıkken mamayı bıraktı sımdı sadece emıyor arada çorba,meyve puresı ve yoğurt verıyorum....

sizin sütünüze kusmadgına göre fızyolojık reflü deil muhtemelen mama yanı ınek sütü hassasıyetı...alerjı testlerı 3 yaşa kadar pek bişi soyleyemıyo deneme yanılmayla buluyoruz ama bence mamayı kesmelı onun yerıne ınek sutu ıcermeyen princ unundan mama gibi bişiler vermelisin

benim oğlumda 1 ve 2 aylarda arad öyle kusuyordu sonra geçti bana sütü fazla emmiştir fazlası çıkıyordur demşlerdi sonrada geçti zaten ...

birde arı mama kullan suyla pişiriliyor
.6 aydan sonra zaten herşeyden vericeksin ama 4 ayda başlayanlarda var .alerjisi olabilecek şeylere dikkat ederk başlayabiirisn bence yoğurt ve meyve gibi...

arkadaşlar sizlere teşekür ederim.
herkes fikrini paylaşmış,
ben de elimden geldigince 4,5 aylık oluncaya kadar emzirecegim..
son çare mama olucak artık..
çünkü bir daha göze alamıyorum..
ama inek sütüne alerji olabilir denildigi gibi..
keçi sütünden mama da varmış; goldengoat.. deneyen var mı bilmiyorum ama son çare onu deneyecegim artık..
herkese ayrı ayrı teşekkür..
saglıkla kalın.

Bana da bu doktor saçma geldi..Ama değiştirmişsin zaten şekerim neyse onu geçelim..Sonra bi arkadaş biraz dik durmalı içerken demiş..Hayatım benim de başıma geldi..ınan iki çeşit mama denemişsin ya ben piyasada adını bildiğin mamaların hepsini denedim..Yani yedincide falan durabildik..Mecburdum mamaya geçmeye..Benim demir problemim vardı..Neyse o ayrı mesele yani artık çocuk doymuyodu.Mecbur olunca ısrar ettim.Ben de milupayla başladım önce.Onun kendi içinde bi kaç çeşidi var biliyosundur..Yok olmadı.Hep Arı Mama dediler..O da olmadı..Kiminde kustu kiminde tükürdü kiminde ağzına bile almadı..Hele bi keresinde öyle bi uzağa kustu..Şok oldum senin gibi elli doktor gezdirdik.Denemeye devam et dediler..Bir mamayı iki kereden fazla denemedim..Aynı markada ısrar etmedim..En son oydu buydu derken..Nestlenin Guigoz diye bi maması var..Onu beğendi küçük hanım..1 yaşından sonra da yavaştan yemeklerin tadına bakınca,hiç umursamadı mamayı.. Sana kolay gelsin şekerim

Back