• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

mama yada ek gida vermelimiyim? yardim lutfen

gul_bhr

Üye
Kayıtlı Üye
20 Temmuz 2012
5
0
16
Kütahya
3.5 aylik oglum var biraz tombul boyu ve kilosu 6 aylik bebek gibi dedi doktor sadece anne sutu veriyorum bence doyuyo aglama yok ama surekli sutun artik yetmez mama mi verirsin bilmiyoruz ki diye yorumlar geliyo cevremden. Sutumun 6 aya kadar yetecegini dusunuyorum yani psikolojimi duzgun tutmaya ve yetmiycek dusuncesini kafamda tutmamaya calisiyorum ama bu yorumlarla zor olmaya basladi 6 aya kadar sadece anne sutu vermek istiyorum siz nasil yaptiniz lutfen yardim edin

hic kimseyi dinlemeyin siz annesi olarak herkesten iyi bilirsiniz.Cocugunuzun zaten tombulmus.
Biz de herkes bayilir nasihat vermege, herkes en iyisini bilir.
Cocugunuzu gereksiz yere besleyip de ileride obez olmasina davet cikarmayin lütfen.
Size bebeginizle birlikte keyifli zamanlar diliyorum....

Benim oglum da tosun.4.100 gr dogdu.sonra katlanarak artti kilosu boyu.sadece anne sutu verdim.sutum iyiydi sukur.ve yagliydi.dr um sutumun kalitesinin iyi oldugunu soylemisti.belki senin de sutun besleycidir.oyle fisir fisir akmiyordur ama niteliklidir.millet ne biliyormus yetip yetmedigini.sen onlara bakma.sadece sutunu ver.hem yetip yetmedigi dr kontrolunde tartida belli olur.aldirma sen onlara.yavrun doyuyorsa rahat eder uyur zaten.anlarsin sen.bana da oyle diyenler oldu.nolucak bu cocuk doyar mi vs diye.ama ilk ay 2 kilo aldi.sonra bir bucuk,bir vs derken normale dönduk.simdi 15 aylik 14 kilo 88 cm boyu tam tosun yani.hala da emiyor.yetiyormus yani ;)

Bende arkadaşlara katılıyorum daha minicik hem sizi emmesi gerekir zaten kilosuda iyiymiş.... Derim ben. Yinede siz bilirsiniz.

Ben de 6. Aya kadar ne mama ne ek gida vermeyi dusunmuyorum anne sutunun yerini doldurabilecek bisey yok. Hep moralimi yüksek tutuyodum kendimi motive ediyodum ama bebegimin kilosundan dolayi surekli boyle seyler soylenince sanki doymiycakmis gibi gelmeye basladi bana da beynimi kemirmeye baslamisti ama yine kendi bildigimi yapicam insallah cok tesekkur ederim olumlu sozler iinsani motive ediyo:)

Bence çevrene kulak asma. Sütün yetersiz olmuş olsa çocuk ağlar, huzursuz olur, uzun lafın kısası burnundan getirir. Zaten 6.cı ayı doldurduktan sonra ek gıdaya da geçeceksin yavaş yavaş. Bi sorun olacağını sanmıyorum. Telaşa kapılmanın bi anlamı yok ;)

Back