Bebek Beslenmesi mama veya devam sütünün farkı

Bebek Beslenmesi, Ek Besin Önerileri, Mamalar, Anne Sütü, 3 yaştan büyük çocukların çok yeme ya da yememe, obezlik, iştahsızlık, okulda beslenme, beslenirken dikkat edilecek konuların yani her türlü yeme problemlerinin paylaşıldığı alan.

mirisa

❤❤❤
Kayıtlı Üye
25 Haziran 2009
334
8
296
36
İstanbul
arkadaşlar benim bebeğim aptamil 1 devam sütü içiyor şuan 3 ayını doldurdu sadece mama ile besleniyor markette aptamil 1 bebek maması gördüm ( ilkkez ) ne kadar geri olduğumu anladım bu arada neyse mama olanını aldım , aldımda acaba doğrumu yaptım? ama o an şunu düşündüm ilk zamanlar sütümüde veriyorumdum sanırım devaö sütü anne sütüne ek olarak veriliyor ama mama sadece mama ile beslenenler için dedim kendimce acaba doğrumu dedim ? o sırada eşim sen küçüğünden al kkda arkadaşlarına sor dedi size güvenip küçüğü alıp geldim

bi fark yok canım ikiside aynı milupa ambalajını değiştirdi
eskilerde mama yenilerde süt yazıyor eski paketler tükenmeden yeniler
piyasaya sürüldüğü için karışıklık yaşanıyor hatta çoğu market devam maması yazan paketler
tükensin diye indirim bile yaptı bi ara

mrb mılupadan bana gelen bılgılendırme maılıdır

Milupa Bilgilendirme:
'Avrupa Birliği Beslenme Komitesi direktiflerinde ve TCTKB(tarım bakanlığı)tebliğlerinde yeni bir düzenleme yapıldı. Bu düzenleme ile; 0-4 ay arasında kullanılan 1 numaralı bebek mamaları 0-6 ay arasında kullanılmaya ve bebek sütü olarak adlandırılmaya başlandı. Aynı şekilde 4-8 ay arasında kullanılan 2 numaralı devam mamaları 6-9 ay arasında kullanılmaya ve devam sütü olarak adlandırılmaya başlandı. 3 numaralı devam sütleri ise yine devam sütü olarak adlandırılırken 8 aydan yerine 9. aydan itibaren şeklinde kullanılmaya başlandı. Tebliğ değişikliğiyle ilgili yeni düzenlemeye geçiş için firmalara 2009 yılı sonuna kadar süre tanındı. Şuan raflarda hem eski düzenlemeye uygun "mama" ifadesinin yazılı olduğu ürünlerimizi, hem de yeni düzenlemeye uygun mama ifadesinin yerine bebek sütü veya devam sütü yazan ürünlerimizi bulabilirsiniz. Bir süre sonra tüm ürünlerimiz yeni düzenlemeye uygun olarak raflarda yer alacaktır. Sorularınız için 0800 211 70 50 no'lu telefondan bize ulaşabilirsiniz.'

İlginiz için çok teşekkür ederiz.
Zeynep Çakır
Milupa Beslenme Uzmanı

:)) yok canım aptal değilsin,c.tesi günü biz de doktorumuza aynı soruyu sorduk ve arkadaşın verdiği cevabı aldık.sadece adı değişti ikisi de aynı şey dedi,sizin gibi bir suru insan aynı şeyı sordu sadece şirketin pazarlama hatası dedi o da.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…