Mama vermelimiyim ?

wassermeloneblume

Kullanıcı üyeliğini pasifleştirmiştir.
Üyelik İptali
Kayıtlı Üye
22 Mart 2019
1.032
1.116
83
31
Arkadaslar, bebegim dort aylik 10 gunluk oldu.Dogdugundan bu yana anne sutu bazi zamanlarda mama veriyordum.Bazen aliyor mamayi bazen almiyordu.Smdi benim kafam karisti.Cunku anne sutu + mama verirsem olan sutumde azalalicak zannediyorum.Vermesem bebegim oyle aman aman tombik bir bebek degil belki mama versem biraz kilosu yerine gelecek.Ama bence gelisimi iyi.Yinede emin olamiyorum.Mama vermedigimden mi bilmiyorum cok kisa araliklarla uyuyor.Versemde en fazla 60 70 ml iciyor zaten.Sizce ne yapmaliyim? Sut verip bir dahaki ogune mamami vereym.Yoksa olan sutumle mi devam edeym.Oyle cok fazla sutumde yok.Normal yani hatta yarim saatte bir saatte emdigi icin dolmuyor pek...

Doktor "gelisimi yavas&geri" demedikce sutunuzle beslemeye devam edin!

Ben de yaptim bu hatayi.
Sutum az , cocuk kg alsin diye mama da ilave verirdim ilk dogdugunda..
Doktorum cok kizdi.
Sen bu cocugu obez mi yapma amacindasin?
Hem sut hem mama olur mu?
Iki hafta sadece emzir gel gelisimine bakalim demisti.
Gittigimde "sutun sana az gibi geliyor ama bebegine gayet de guzel yetmis" demisti mama falan vermeyi de kesmistim.
Bol emzirme=bol sut demek. Sik sik emzirin. Iyi beslenin.

Çocuğunuzun aylık kontrollerinde gelişimi iyi gidiyorsa sütünüz yetiyor demektir. Zaten kilolu çocuk sağlıklı çocuk anlamına gelmez. Bu eskilerin eskide kalmış bir zihniyetidir. Siz bu düşünceye kapılmayın. Bu sorularınızın en güzel muhattabı doktorunuzdur çünkü bebeği en iyi o bilir. Sağlıkla büyütün.

Emzirin üstüne mama verin 25 50 ml falan tam doysun anne sütünden ayrılmaması için bu yöntemi kullanabilirsiniz ama biberon değil kaşıkla yedirmelisiniz yutma refleksleri yoktur o yüzden yavaş yavaş sabırla damla.damla akıtın kaşıkla yesin. Mamanın tadını da beğenmemiş olabilir değiştirin .

Doğduğu ilk günden itibaren ilk kızıma hem süt hem mama verdim. 3 ay emzirebildim işe başladım vb stres vs derken sütüm kesildi. Açıkçası yoğunluğu vb şeyleri bahane edemem ya da aklımıza mı gelmedi bilmiyorum ki ne bir pompa aldık ne de sağdık. Tek mama ile de yetinmedim tabi ki arı maya vb ek gıdalar pirinç unu vs ilerledim ay geçtikçe. Mama verdiğim için doktorum aşrı karşıydı aynı şekilde su içirmeye de ama doymayan çocuk ne yapsın ağlaya ağlaya uyusun mu yani...

İkinci kızımda ise sanki herşey tersine dönmüştü. Tabikide ilk günden itibaren emzirdim ama yetmediğini illaki anlıyorsunuz,şaşırdık hastane mama verdi ve alın dedi. Doktor onayladı. Bana kalırsa doğru olanı da bu neden bebek açlıktan ağlasın. Evet her 20 dakika da bir emzirmeme rağmen ilk doğduğunda ama ek birşey de istiyor. Mamamızı aldık tabi. Şimdi her ikisinede devam ediyorum. Ayrıca göğsümün tıkanması ile göğüs pompası da aldık,açılana kadar her gün sağdık. Şimdi iki veya üç günde bir sağıyorum ki yine tıkanıklık yaşamayayım diye.

Sütün az evet bazen sanki benimde azalıyor gibi ki yüzde yüz yeme içme çok önemli.
Humana veya hipp gibi still çayları alabilirsin.
Bol sıvı.

Ve en önemlisi mama markası çok çok çok önemli. Biz evolvia kullanıyoruz sende içeriğini araştırabilirsin,yurtdışın da ki mamalara en yakın TR de bu mama bana kalırsa. Ne bir gaz ne hazımsızlık vb hiç birşey yaşatmıyor bebeğe.

Obezlik konusuna gelince,ek gıda ya geçtiğinde veya süt içmeye başladığında örn sütü bebe niskv ile sürekli dayadığında bebek-çocuk kof bir kiloya sahip oluyor bu üşengeçlik aslında evlada yansıyor.

İnce ayrıntı,bebek bu düzene alışır emmek istediğinde emer mama istediğinde emmek istemez ki ağlaması itelemesinden anlaşılır. Dengeyi kuracak olan sensin,bilinçli bir şekilde kuralları da koyacak sensin. Kilosu azmış,boyu fazlaymış onun çocuğu bunu yer bunu içermiş boşver sağlıklı olması en önemlisi.
Bebişe komaaacan selamlar

Tesekkurler, oyleyse hic mama vermeden gozlemleyeyim

Benimde ilk cocugum o yuzden butun deneyimsizlikleri onda yasadim.Insan biri soylemeden bilemiyor
Bende bebegi aglatmaya karsiyim,yeri gelir mama yeri gelit sut verirsin.Ama iste bizimki istiyor mu pek anlayamiyorum.Cnku almadigi zamnda oluyor.Aslnda yurt disinda yasiyorum.Hipp kullandil onu hic begenmedi.Humana aldim onu begendi ama mama bitmeden cope attik.Heralde biraz takip etsem iyi olacak.Emzirme caylarida iciyorum ama demekki hep bir noktada kaliyor sut ,artmiyor

Tesekkurler

Gelmese de emzirmelisin bence illa geliyor evet ilk çocuk resmen çıraklık ama bilinçli olduktan sonra inan düzene giriyor herşey. Çünkü iki kızımda süt istiyorsa emiyor,mama istediği zaman kesinlikle daha farklı ağlıyor göğsü iteleyerek vb emzik isterse emiyor istemezse onu bile reddediyor ki daha bebiş dersin yani hepsi anlamlı hareketlerin takip gözlem önemli. Herşey güzel olur merak etme pozitif düşün pozitifi aşıla çünkü bebişte senden feyz alacak sonuçta

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…