Doğduğu ilk günden itibaren ilk kızıma hem süt hem mama verdim. 3 ay emzirebildim işe başladım vb stres vs derken sütüm kesildi. Açıkçası yoğunluğu vb şeyleri bahane edemem ya da aklımıza mı gelmedi bilmiyorum ki ne bir pompa aldık ne de sağdık. Tek mama ile de yetinmedim tabi ki arı maya vb ek gıdalar pirinç unu vs ilerledim ay geçtikçe. Mama verdiğim için doktorum aşrı karşıydı aynı şekilde su içirmeye de ama doymayan çocuk ne yapsın ağlaya ağlaya uyusun mu yani...
İkinci kızımda ise sanki herşey tersine dönmüştü. Tabikide ilk günden itibaren emzirdim ama yetmediğini illaki anlıyorsunuz,şaşırdık hastane mama verdi ve alın dedi. Doktor onayladı. Bana kalırsa doğru olanı da bu neden bebek açlıktan ağlasın. Evet her 20 dakika da bir emzirmeme rağmen ilk doğduğunda ama ek birşey de istiyor. Mamamızı aldık tabi. Şimdi her ikisinede devam ediyorum. Ayrıca göğsümün tıkanması ile göğüs pompası da aldık,açılana kadar her gün sağdık. Şimdi iki veya üç günde bir sağıyorum ki yine tıkanıklık yaşamayayım diye.
Sütün az evet bazen sanki benimde azalıyor gibi ki yüzde yüz yeme içme çok önemli.
Humana veya hipp gibi still çayları alabilirsin.
Bol sıvı.
Ve en önemlisi mama markası çok çok çok önemli. Biz evolvia kullanıyoruz sende içeriğini araştırabilirsin,yurtdışın da ki mamalara en yakın TR de bu mama bana kalırsa. Ne bir gaz ne hazımsızlık vb hiç birşey yaşatmıyor bebeğe.
Obezlik konusuna gelince,ek gıda ya geçtiğinde veya süt içmeye başladığında örn sütü bebe niskv ile sürekli dayadığında bebek-çocuk kof bir kiloya sahip oluyor bu üşengeçlik aslında evlada yansıyor.
İnce ayrıntı,bebek bu düzene alışır emmek istediğinde emer mama istediğinde emmek istemez ki ağlaması itelemesinden anlaşılır. Dengeyi kuracak olan sensin,bilinçli bir şekilde kuralları da koyacak sensin. Kilosu azmış,boyu fazlaymış onun çocuğu bunu yer bunu içermiş boşver sağlıklı olması en önemlisi.
Bebişe komaaacan selamlar