Bebek Beslenmesi, Ek Besin Önerileri, Mamalar, Anne Sütü, 3 yaştan büyük çocukların çok yeme ya da yememe, obezlik, iştahsızlık, okulda beslenme, beslenirken dikkat edilecek konuların yani her türlü yeme problemlerinin paylaşıldığı alan.
slm arkdaslar daha oncede kabızlık ve mama tarzında konu acmıstım aptamıl corfomıl kullanıyordum kabızlık sorunumuz gecmedı ılacla yapıyor kakasını ve ben dogal yapsın ıstıyorum ayrıca aptamıl malıyet olarak fazla gelmeye basladı kabızlıga ıyı gelseydı parayı dusunmucektım ama kabızlık sorunu devam ettıgı ıcın degıstırmek ıstıyorum arkadasım bebelac onerdı ama hangısı kabızlık ıcın oldugunu bılmıyorum kullananlar bu mamanında kabızlık ıcın ozel uretım urunu hangısı cvp verırsenız sevınırım.
benım oglumda fıtılle anca kakasını yapabılıyordu.. bende aptamıl conformıl kullandım ama hıcbı ıse yaramadı. Doktora goturdum doktorum Bebelac AC onerdı ve yanına Debridat dıye bı surup verdı, Bagırsak duzenleyıcıymıs..suan kendı kendıne yapabılıyor cok sukur..
slm.öncelikle geçmiş olsun kızlar.benimde 3 yaşında kızım var.kabız olduğunda fitil atıyorum.hemen yapıyo kakasını.doktorum fitil öneriyo.. :)
slm.öncelikle geçmiş olsun kızlar.benimde 3 yaşında kızım var.kabız olduğunda fitil atıyorum.hemen yapıyo kakasını.doktorum fitil öneriyo.. :)
Nasıl fitil öneriyor? Sizinki arada bir mi kabız oluyordu? Benimki fitilsiz hiç yapamıyor ağlıyordu. fitil koyunca hemen yapıyordu. Devamlı fitille yaptırmak zararlı mıdır değil midir?:ecrin_bebek:
gliserinli kansuk fitil var ondan kullanıyoruz.fitilin bi zararı yokmuş sordum doktora.ama çok kullanmayın genede diyo.kabız olduğunda bir tane atıyorum.hemen yapıo zaten.siz ne kullanıosunuz.?
ben mamayı degıstırınce fıtıle gerek kalmadı:) kendılıgınden yapıyor zorlanmadan..
cvplarınız ıcın tşk ederım kızlar.
benım oglumda fıtılle anca kakasını yapabılıyordu.. bende aptamıl conformıl kullandım ama hıcbı ıse yaramadı. Doktora goturdum doktorum Bebelac AC onerdı ve yanına Debridat dıye bı surup verdı, Bagırsak duzenleyıcıymıs..suan kendı kendıne yapabılıyor cok sukur..
canım bende bebelac ac almiron aldım bugun yalnız bısey sormak ıstıyorum kafam karıstı uzerınde özel tıbbı amaçlı dıyet gıda yazıyor bırde sadece doktor gozetımınde kullanınız dıyor ayrıca uzerınde ölçü yok sadece 90ml. e 3 ölçü dıyor yanı 90 ml uzerı veremezmıyız benım bebegım 120ml ıcıyor benı aydınlatırsan sevınırım senın bebegın kac aylık ve senın bebegın ne dedı sana altı ustu mama degılmı bu?
Ben normal mama gibi yediriyorum. Şu an 150 gr 5 ölçek yapıyorum. 1 ölçek 30ml den hesaplarsın işte. Bebeğim 4 aylık ve şuan 150ml içiyor. Diyet gıda olduğunu ben de gördüm. Ama doktor çocuğa fazla bakmadan bu mamayı önerdi. Yani her kabız olan normal bebek için olabilir heralde.
cvp ıcın saol canım inş işe yarar kızım kabızlıktan kurtulur.
kızlar kızım 3 ay aradan sonra yine kabız oldu.ıkınmaktan mahvoldu ya. napim artık bende fitil attım artık. :)
ALLAHIM KUZUM SANA EMANET
Kayıtlı Üye
Bende bebeğim çok kusuyor diye dr APTAMıL AR mama verdi buda çok koyu kıvamlı olduğu için kabız oldu hemde nasıl fitille kulak çöpüyle yaptırdım 4 gün sonra ok korktum alışcak diye ama semsertti kendi yapması mümkğn değildi şimdi APTAMıL conformil aldım çok kusunca AR normalse conformil veriyorum ve çok şükür kendisi yaıyor öyle seviniyorum ki kendisi yapınca. He birde 1 gün yapmadım ellemicem dedim çok sıkınmadığı sürece 2. gün yaptırmadım kendi alışsın diye sonra dayanaayıp yine fitille yaptırcaktım ki cırttttttt yaptı kendi delikafadulden.. Şimdi çok şükür 4 gündür kendisi yapıyor..
fitil ne kullanıosunuz? ben kansuk kullanıyorum..
bizde kansuk kullanıyoruz.
kızlar fitili nasıl atıyosunuz bebişlerinize.benimkinin poposu normalden daha kuru galiba.fitili atarken kızım ağlıyo ya. çok acıtıyo galiba.yardımcı olursanız sevinirim.
canım ben fıtılı yapamıyorum bebegıme annem yapıyor yanına kucuk tabak su alıyor once suya batırıp sonra poposuna koyuyor zaten fıtıl glıserınlı oldugu ıcın suya batırınca da kaygan oluyor sen bunu dene yıne fayda etmezse poposuna zeytınyagı sur oyle koy inş kabızlık sorunu gecer de fıtıle gerek kalmaz.
fb_girl dediğini deneğim suya batırıp attım fitili ama yine ağladı ya.krem sürsem poposuna zarar verirmi bebeğimin acaba.
nazlı kızla narin kız
Kayıtlı Üye
bende milupa aptamil mama kullanyordum ikizlerime sürekli ıkınıyorlardı ikiside kakasını yapamıyordu mamayı değiştirp bebelac kullanmaya başladım düzeldiler ben bebelacın normal olanından kullanıyorum çok iyi geldi