Premature Bebekler mama tavsiyesi

37 haftadan önce gerçekleşen doğumlar prematüre doğum olarak adlandırılır. Bu haftadan önce doğan bebeklere de prematüre bebek denir.

sibelg

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
3 Ocak 2011
41
1
86
arkadaşlar meraba,ben karsta yaşıyorum ve burda danışabileceğim iyi bir doktor yok o yüzden sizlere sormak istedim,bebeğim 33 haftalık doğdu,şuan düzeltilmiş 3 aylık,bir ayda 400 gr almış,kilo alımı azaldı yani,bikaç gündürde çok fazla ağlıyo,doymuyo sanırım,ek besinleremi başlasam,yoksa mamayamı,yoksa ikisine birdenmi,birde hangi marka mamayı önerirsiniz,prematüreler için olandanmı almalıyım yoksa düzeltilmiş ayına göremi,biraz bilgilendirirseniz çok sevinirim

sadece anne sütü mü veriyorsunuz bebeğinize?ben de 33 haftalık doğum yaptım bebeğim 5.ayına girmek üzere,düzeltilmiş 3.5aylık.meyve sularından başladım 2 gündür.benim sütüm olmadığı için 2.aydan beri devam sütü veriyorum aptamil 1.doktorumuz mamayı önermedi,prematüre doğduğu için henüz küçük,kaşık mamaları ciğerine sıçrayabilir 6.aydan önce verme dedi.sadece meyve sularından havuç ve elma suyu verebilirsin dedi.sormak istediğiniz başka sorunuz varsa yardımcı olabilirim.

meraba canım yaşadığın yerin şartları zor tabi doktorda hastanede istediğin gibi tam donanımlı diğildir mutlaka ben 27haftalık doğum yaptım ben 1.derece prematüre doğum yapanlardanım yani hastane çıkışı ilk 1ay aptamilin pdf olanını kullandım sonra doktor pre ye geçirdi benim tavsiyem bebeyin daha küçük ben daima milupa kullandım aptamil 1geçmeden 2ye geçtim örneğin 6aydan sonra benim sütüm olmadı daima devam sütü verdim kızıma ve maşallah allahıma bin şükür kızım sağlıklı bi bebek milupa benim bebeğime çok iyi geldi.diğer arkdaşın dediği gibi meyve suyu ver çok erken ek gıdaya ben 7.aydan sonra geçtim ek gıdaya örneğin devam sütü kullan yinede dr sor bence aptamil preden yada 1 den başla süte geçmiş olsun canım.öptüm bebeğini

28 haftalık ikizlerimi doğurdum aptamil pdf,prematilipre ve sonra aptamil 1 e geçtik şimdi düzeltilmiş 3,5 aylıklar bebelac 1 de veriyorum aptamil 1 de
ama ek gıdaya geçmedim çünkü 6 aydan önce su bile vermemek gerekir dedi dr lar benim bebeklerim biri 49 diğeri 120 gün yoğunbakımda kaldıktan sonra eve geldiler şimdi sağlıkları çok şükür iyi sadece devam sütü mamalarla besleniyorlar bebelac 1 için endişelerim vardı(ucuz diye yetersiz olur sandım)ama dr 1 vnumaralı mamaların hepsi aynı verebilirsin dedi
benim oğullarımın tek doktoru yok yattıkları hastanede muayene oluyorlar ve tüm doktorlar aynı şeyi söylüyor 6 aydan önce ek gıda yok sadece 1 numaralı mamalar verilecek diye
bebeğini sağlıkla büyüt bence ek gıdaya geçme ciğerlerine sıçrar bağırsakları bozulur sindiremez daha çok küçük

Bende karsta merkez de oturuyorum ve bende 33 haftalık doğum yaptım ilk ay sadece anne sütü verdim sonra 3,5 kilo olana kadar prematil + anne sütü kullandık 3,5 aylıkken tamamen mama verdim apt 1 numara şu anda düzeltilmiş 4 aylık doğum tarihine göre ise 6 aylık olmak üzere, gelecek hafta apt 2 ye geçicem ek gıdalara da yavaş yavaş 4 aylıkken filan başladım şimdi sadece geceleri süt içiyor,gündüzleri hep muhallebi, sütlü cici bebe ve meyve suyu,meyve püresi veriyorum çünkü gündüzleri artık biberon istemiyor birde benim kızım çok su içiyor günde 200cc filan şu anda 7,5 kilo boyuda 64 cm yani gelişimi normale yakın.Şifa polikliniğinde Yunus beye gidiyorum kahvaltılara bile başlayabilirsin dedi.Devlet hastanesinde de Şule hanıma iyi diyorlar haberin olsun....

arkadaşım benim kızımda biberon almıyor. sadece uykuda alıyor. su içiyor demişsin onu nasıl içiyor. ah bi alsa şu biberonu bi rahatlayacağım ki. önceleri alıyordu şimdi istemiyor.

kızlar benimde oğlum 2 aylık düzeltilmiş haliyle 1 haftalık 17 gün küvezde kaldı o zaman sütüm çok iyiydi her gün sütümü alıyodu eve gelince benim sit azaldı günde bir kere emiyo oda 5 dk ancak bana kimse bişey demedi bizde aptamil bir aldık onu içiyo yazılanları okuyunca kafam allak bullak oldu başka mamamı versem napsam

suyu küçük alıştırma biberonlarıyla veriyorum baya güzel içiyor küçük alıştırma suluğu gibi birşey
sütü de geceleri uyurken veriyorum anca öyle içiyor ama hep biberonun dibinde bırakıyor ne yapayım gündüz yiyor nasılsa deyip ne kadar içerse o kadar veriyorum 80-90 3 saatte bir anca içiyor

slm hayırlı olsun bebeyiniz

miliupanın ürünleri çok iyidir .ama tartı alımı azsa eğer idrar yolu enfeksiyonu da olabilir.ayrıca bu biberon sorunu hemen hemen prematüre doğan bebeklerin sorunu benim oğlumda 4 aydan sonra almamaya başlamıştı.sadece geceleri alıyordu.onu bile zorla içirirdim .bi de belirtmek isterim ki eğer bebek sadece anne sütü alıyorsa suya gerek yok mamaya başlamışsa mutlaka suda içirilmeli allah hepinize yardım etsin zor bir maraton çünkü ben büyüttüm oğlum 700 gramdı 580 gram kadar düşmüştü.bir ay sonra 7yaşında olacak sizlerde inşallah görürsünüz sevgiler..

bende 35 haftalık doğum yaptım ve yazını görünce o günlerimi anımsadım.çünkü bende epey bi mama araştırması yapmıştım.kesinlikle öncelik anne sütü...biliyorsun mama sadece alternatif...yetmediği zaman ne yapıcaz mecburen bebişlerimiz aç kalamayacağına göre...milupa deneyebilirsin.ama hep emzirmelerden sonra vermelisin mamayı.ben önce milupa denedim onu istedim... ancak rahatsızlık verince sma ve bebelac vermek zorunda kaldım..ama kısa süre takviye yaptım ben.emzirmeyi bırakmadım vazgeçmedim...
sana da tavsiyem emzirmeyi sakın bırakma...bebeğin hayırlı ömürlü olur inşallah..kolay gelsin

çok teşekkür ederim doktor tavsiyeniz için gerçekten iyi oldu,bende 1 aydır başladım ek gıdaya,şuan meyve püresi ve yoğurdu severek yiyo,sebzelere pek alışamadı daha,düzeltilmiş 3.5 aylıkken 6 kilo 100 gram 64 cm di.çok hareketli bir bebek bide babaya çekmiş boya veriyo:)motor gelişimi falan güzel ondan teselli buluyorum,sağlıklı olsunda zayıf olsun napalımm

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…