Inanamiyorum ya ayni durumdayiz . O kadar mutsuzum ki pilim bitti resmen zombi gibiyim ne yapacagimi sasirdim sabaha kadar uyumuyor bebek . 4 bucuk aylik olduk bizde . Bugun kahvalti bile yapmadim artik sut sagasim bile gelmiyor o kadar yorgunum kiSelam güzel anneler...
Size birkaç sorum olacak yardımlarınıza ihtiyacım var.
Bebeğim 4.ayını doldurmak üzere 2 saatte bir 100ml mama içiyor bu saat farkını çoğaltamıyorum 2 saat olunca acıkıyor durduramıyorum mamayı fazla verdim bellki 3-4 saat durur diye olmadı ya kusuyor ya da yine 2 saat dayanıyor acaba mama miktarım yanlış mı? Mama kutusunun arkasında yazan Miktar bana fazla geliyor kafam karıştı siz ne kadar veriyorsunuz?
Ve birde geceleri güzel uyuyan bebekti 4 saat kesintisiz uyur sonra 2 saatte bir kalkıp sabah 7.30 güne başlıyorduk. Şimdi kabus gibi gece asla uyumak istemiyor zor uyutuyorum saat başı kalkıyor sürekli uykusunda kıpır kıpır. O derin uykular gitti. Uykusuzluktan evin bi köşesinde bayılıp kalacağım bir gün. Acaba uyku gerilemesi mi bu yaşadığımız? Yaşayan anneler var mı bu durumu. Birde 10 gündür böyle ve hasta olmuştu boğaz enfeksiyonu oldu geçti ama aşırı huyu suyu değişti çok huysuz memnuniyetsiz oldu iyileşti ama hala öyle kaldı bu da sebep olmuş olabilir mi uyku bozukluğuna...Bu geçici bir süreç mi ya
Merhaba . Bazen bebekler atak yaşıyorlar . Benim bebeğimde şuan 6 aylık ve 1 ay erken doğdu . Yani benim gelgitlerim ataklarim daha baskaydi. Ama buna benzer birşey yaşadık 4 aylıkken . 2 saatte bir mama istiyordu ve az iciyordu. Gaz problemleri ve kakasi bunlara neden oluyordu bizde. Gece mama yerine sütünü önceden sağıp onu versen . İlla mama vericem diyorsan suyu termosta hazır bekletebilirsin . Hepsi geçiyor biraz sabır . Memeni reddettiği içinde ağlıyor olabilir. Ağzına süt sagsan tekrar memeyi istemesini saglasanBir kac gundur fark ettim 2 saatte bir istedigini . Bir turlu ayar koyamiyordu bi 50 cc iciyordu bir 100 anca simdi fark ettim 2 saate indigini . Sadece gecen ay 3 saate bir iciyordu ve ne kadar ictigi belliydi . Yaa acikma saatine gore vereyim diyorum ama hic uyumuyorki ac mi uyuyamiyormu cozemedim bir turlu. Meme reddide yasiyoruk 2 ay oldu artil icmiyor nerdeyse . Gece mama kolay nasil hazirlanir bilmiyorumn uyaninca hemen agliyor . Ve hemen uyuyamiyor cok degisti cok
Yapıyorum hepsini çok nadir tutuyor tutuncada en fazlw 5 dk . Cogunlukla 2 dk emip birakiuor sut sıkıyorum alsin tekrar diye kedi gibi yalaniyor ama almıyor. Bir kac gundur süt tutuyorum yanimda . Hatta gun icinde asla emmiyor uyku sorunu var şu sıralar hemen uayanıyor uyanikken almiyor zaten . Ben de bugun karar verdim gece icin sutumu sagacam gunduz mama verecem . Gece ne yapacagi belli olmuyor mama ile ugraam hem . Termosa su koyuyorum kaynar mi hazirlwnisi nasil? Sutum olmuyor bazen o zamanlar yaparim hemenMerhaba . Bazen bebekler atak yaşıyorlar . Benim bebeğimde şuan 6 aylık ve 1 ay erken doğdu . Yani benim gelgitlerim ataklarim daha baskaydi. Ama buna benzer birşey yaşadık 4 aylıkken . 2 saatte bir mama istiyordu ve az iciyordu. Gaz problemleri ve kakasi bunlara neden oluyordu bizde. Gece mama yerine sütünü önceden sağıp onu versen . İlla mama vericem diyorsan suyu termosta hazır bekletebilirsin . Hepsi geçiyor biraz sabır . Memeni reddettiği içinde ağlıyor olabilir. Ağzına süt sagsan tekrar memeyi istemesini saglasan
Orta sıcaklık ta koyuyordum ben . Uyanana kadar mama sicakligina geliyorduYapıyorum hepsini çok nadir tutuyor tutuncada en fazlw 5 dk . Cogunlukla 2 dk emip birakiuor sut sıkıyorum alsin tekrar diye kedi gibi yalaniyor ama almıyor. Bir kac gundur süt tutuyorum yanimda . Hatta gun icinde asla emmiyor uyku sorunu var şu sıralar hemen uayanıyor uyanikken almiyor zaten . Ben de bugun karar verdim gece icin sutumu sagacam gunduz mama verecem . Gece ne yapacagi belli olmuyor mama ile ugraam hem . Termosa su koyuyorum kaynar mi hazirlwnisi nasil? Sutum olmuyor bazen o zamanlar yaparim hemen
Benim kucagimda asla durmuyor atiyor kendini geri aşırı uykulu olmali ki anca kucagimda dursun hic sevdirmiyor kucak istemiyor . Belkide emzirecem onu diye korkuyor hemen agladigina goreBirde ayakta sallanmak istemiyor olabilir. Benim bebeğim ilk 2 ay memede 3.ay ayakta .4. ay kucakta sallanarak uyudu . Bu ay besige geçtik . Hepsini kendisi yönlendirdi. Kucakta şöyle ben ayakta o dik pozisyonda kucağımda yukarı aşağı salladim. Yan sallama istemiyordu. Emzigide uyku gözüne iyice gelince veriyordum. Ve kulağına anlayışlı ve sevecen hadi uyuyicaz deyip sakinlestiriyordum. Bebekler biz anlamıyoruz ama bazen bebekler anne kucağını ariyorlar
Yaa kıyamam. Emzirme pozisyonunda mi ağlıyorBenim kucagimda asla durmuyor atiyor kendini geri aşırı uykulu olmali ki anca kucagimda dursun hic sevdirmiyor kucak istemiyor . Belkide emzirecem onu diye korkuyor hemen agladigina gore
Bebekler annede ağlar dilinden alıyoruz diye bize söylüyorlar aglayarak. Durmak istemediginden değil canım derdini sana anlatiyordurYaa kıyamam. Emzirme pozisyonunda mi ağlıyor
Evet canimYaa kıyamam. Emzirme pozisyonunda mi ağlıyor
Gerçekten aynıyızzz bebeğim emiyordu az da olsa çünkü tek gögsümü kabul etti asla sol gögsümü almadı tabi tek yeterli olmadı az miktar mama da verdik 4.aya gelince red başladı ne yaptıysam olmadı aşırı karakteri baskın bir bebek. Sabaha kadar hamakta sallıyorum. Sallamayı bırakınca anında uyanıyor ve en başa dönüyoruz uyutmak içinInanamiyorum ya ayni durumdayiz . O kadar mutsuzum ki pilim bitti resmen zombi gibiyim ne yapacagimi sasirdim sabaha kadar uyumuyor bebek . 4 bucuk aylik olduk bizde . Bugun kahvalti bile yapmadim artik sut sagasim bile gelmiyor o kadar yorgunum ki
Gerçekten aynıyızzz bebeğim emiyordu az da olsa çünkü tek gögsümü kabul etti asla sol gögsümü almadı tabi tek yeterli olmadı az miktar mama da verdik 4.aya gelince red başladı ne yaptıysam olmadı aşırı karakteri baskın bir bebek. Sabaha kadar hamakta sallıyorum. Sallamayı bırakınca anında uyanıyor ve en başa dönüyoruz uyutmak içinsalla anam salla sabah akşam. Kucakta uyumak fln nerdeee imkansız ayağımda bile sallanmıyor. Oturma odasında ki koltuğa yapıştım kaldım desem yeridir. Tuvalete gitmeyi bile erteliyorum o derece beni esir almış durumda. Bu süreç geçmezse kendime kırmızı bir huni alayım diyorum. Yavaştan delirmeye başlayacağım az kaldı
Yok yok bence kıl kurdu değildir. Hareketli olduğu için yapıyorlar bence annem hep der hareketli bebek sağlıklı bebektir diye. Umarım bu süreci aklımızı yitirmeden sağsağlim bitirebilirizbebeklerimiz çok tatlı ama tam bir patronlar acayip yönetiyolar gece bebde uyutayım diyorum ağla ağla zar zor internnetten okudum uyku gerilemesi oluyormuş bebeklerinize uyumada yardimci olun diyolar . Bizimki sürekli poposunu kaldırıp duruyor yukarı doğru yatarkende pusette otururkende nette araştırdım kıl kurdu diyor acaba oyle bir sey varda mi uyumuyor anlamadim . Yada normal bir hareket mi bilemedim
Insallah canim yav.Yok yok bence kıl kurdu değildir. Hareketli olduğu için yapıyorlar bence annem hep der hareketli bebek sağlıklı bebektir diye. Umarım bu süreci aklımızı yitirmeden sağsağlim bitirebiliriz
4. Ay uyku gerilemesi maalesef ki kalıcı . Benim oğlum da aynı şekilde hem uyku gerilemesi hem de gribal enfeksiyon geçirdi. Hep hastalığı atlatsin düzelecek dedim olmadı. 6. Ayda uyku eğitimi verdim ve huzur geldiSelam güzel anneler...
Size birkaç sorum olacak yardımlarınıza ihtiyacım var.
Bebeğim 4.ayını doldurmak üzere 2 saatte bir 100ml mama içiyor bu saat farkını çoğaltamıyorum 2 saat olunca acıkıyor durduramıyorum mamayı fazla verdim bellki 3-4 saat durur diye olmadı ya kusuyor ya da yine 2 saat dayanıyor acaba mama miktarım yanlış mı? Mama kutusunun arkasında yazan Miktar bana fazla geliyor kafam karıştı siz ne kadar veriyorsunuz?
Ve birde geceleri güzel uyuyan bebekti 4 saat kesintisiz uyur sonra 2 saatte bir kalkıp sabah 7.30 güne başlıyorduk. Şimdi kabus gibi gece asla uyumak istemiyor zor uyutuyorum saat başı kalkıyor sürekli uykusunda kıpır kıpır. O derin uykular gitti. Uykusuzluktan evin bi köşesinde bayılıp kalacağım bir gün. Acaba uyku gerilemesi mi bu yaşadığımız? Yaşayan anneler var mı bu durumu. Birde 10 gündür böyle ve hasta olmuştu boğaz enfeksiyonu oldu geçti ama aşırı huyu suyu değişti çok huysuz memnuniyetsiz oldu iyileşti ama hala öyle kaldı bu da sebep olmuş olabilir mi uyku bozukluğuna...Bu geçici bir süreç mi ya
Uyku eğitimi bana imkansız gibi geliyor ta4. Ay uyku gerilemesi maalesef ki kalıcı . Benim oğlum da aynı şekilde hem uyku gerilemesi hem de gribal enfeksiyon geçirdi. Hep hastalığı atlatsin düzelecek dedim olmadı. 6. Ayda uyku eğitimi verdim ve huzur geldi
Valla benim bebeği anlatıyorsun. Biz iki odaya tavandan çelik dubellerle salıncak kurduk ağaçtan kicaman beşikler vardı iki odada da. Sonra onlar da çaresiz kaldı ve ben sürekli başında beklemekten uyuyup dinlenemez oldum gece bile. Artık kemiklerim sızlıyordu. Zaten emin olun kimse güzel güzel uyuyan bebeğine uyku eğitimi vermiyo. Benim bebeğim uyuduysa herkesin bebeği uyur diyorum. Tracy hogg un bebek bakım sorunlarına mucize çözümler kitabını kesinlikle okumanızı tavsiye ederim. Ben sadece uyku bölümünü okudum ve bi kaç gün içinde çözdümUyku eğitimi bana imkansız gibi geliyor taçünkü benim bebeğim sallanarak uyuyor hemde öyle kibarca, sallama değil hunharca sallanmayı seviyor hamakta sallıyoruz 30 dk da anca uyuyor bi eşim bi Benn nöbetleşe sallıyoruz sallamayı bıkralınca 2 dk içinde hareketlenip uyanıyor. Çünkü hiç derin uykusu yok. Uyku eğitimi işte pşşşt pşşt yöntemi benim bebeği delirtir yani.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?