Bebek Beslenmesi mama kullanımı hakkında;

Bebek Beslenmesi, Ek Besin Önerileri, Mamalar, Anne Sütü, 3 yaştan büyük çocukların çok yeme ya da yememe, obezlik, iştahsızlık, okulda beslenme, beslenirken dikkat edilecek konuların yani her türlü yeme problemlerinin paylaşıldığı alan.

masal_prensesi2011

meleğim hoigeldin dünyama
Kayıtlı Üye
6 Ekim 2011
428
4
46
İstanbul
merhaba arkadaşlar;

benim kızım bugun itibari ile 52 günlük, aklıma takıldı sormak istedim ...

ben özellikle geceleri mecburen sütüm azaldığından dolaı mama veriyorum doktor kontrolünde...

milupa da kullandım şimdi sma kullanıyorum...

1 kutuyu bitiremiyorum ...

ama şöyle heöen izah edeyim memeyi veriyorum, sonra arkadan 60 cc mama yapıyorum doymadığında mesela 30 cc içiyor... gerisi atılıyor...

mesela demin gene 60 cc yaptım 20 cc içti gerisini mecbur döktüm...

böyle olduğuda oluyor..

ama çoğu zaman 60 cc bitiriyor...

yani ayda 1 kutunyn yarısından biraz fazlasını içiyor...

sizinde böylemi???

bir sorum daha var... biberonla ilgili...

sanırım biberonadaki akış hızına alıştı beni emmek istmiyor...

bunun için kaşık biberonlar varmış ???

siz neler kullanıyorsunuz yada tavsiyeniz neler???

kimse mama vermiyormu yaa =((

Benım bebegım basta hıc meme almadı erken dogum dolayısıyla dr asla bıberonla vermeyın zamanı geldıgınde memeyı alacaktır demıstı,gercekten oyle oldu,1 ay kasıkla agzına doktum pompayla sagıp,eczanelerde bebek kasıkları var.Bana kalırsa emzırmeye zorla cunku zamanla sutun de cekılır arkadasım yazık en azından 6 ay anne sutu alsın bebişin...bebek emdıkce sut gelecek ve fazlalasacaktır,arada ben de verıyorum devam sutu ama benımkı 4 aylık oldu yenı yenı vermeye basladım,zaten cok nadır verıyorum.Biberonun rahatlıgına alısırsa emmeyı de bırakabılır zamanla...

Bence direk biberon verme, zamanla seni emmeyi bırakacaktır ya da doğal akış falan biberonlar var onları dene ama en iyisi şimdilik kaşıkla vermen. böyle göğsünü de daha az uyaracağı için sütün de azalır. bir yandan da sütünü arttırmak için uğraş. en iyi yöntem sık emzirmektir göğüs ne kadar uyarılırsa o kadar çok süt verir. onun dışında bilirsin sen de humana falan malt içecekleri....

bebekler anne memesinde uyumayı çok sever uyuyacağı zaman mamanızıda yanınza alıp emmeyi bitirip uykuya dalmak üzereyken yada uyurken biberonla biraz daha besleyin uykuluyken ne içtiklerini nasıl içtiklerini anlamıyorlar. ben kızım bebekken hep aynı yöntemle mama vermiştim ve anne sütünüde hiç bırakmamıştı.

Bende seninle aynı durumdayım.Nubynin anne göğsü gibi çekmeden gelmeyen biberon ucu var ondan al derim.O emzikte bir tek bebedor biberona oluyor.Benimkide ilk başlarda mememi bırakacak gibi oldu sonra bu ucu bulduk şimdi 3 aylık her gece biberon veriyorum benide çok güzel emiyor çok şükür.

süpersinnn çok teşekkürler süper fikir...

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…