Bebek Beslenmesi, Ek Besin Önerileri, Mamalar, Anne Sütü, 3 yaştan büyük çocukların çok yeme ya da yememe, obezlik, iştahsızlık, okulda beslenme, beslenirken dikkat edilecek konuların yani her türlü yeme problemlerinin paylaşıldığı alan.
meraba arkadaşlar benim 2 aylık bebeğim var emziriyorum ama akşam saatlerinde sütüm yetmiyyor artık bizde mama veriyoruz ama sadece 45 cc bu bile bana cok geliyor eşimde biz mama vermiyoruz tam olarak diyor siz ne diyorsunuz lütfen bana yardımcı olun
evet mama vermiyorsunuz tam olarak. günde bir yada iki kere mama vermeyi doktorlar mama vermek olarak saymıyorlar.
45 cc yi doktor tavsyesiylemi vermeye başladınız? Emin misin yetmediğinden. Sabah kalkar kalkmaz sütünü sağabilirsin. Sabah saatlerinde çok geliyor. Bir öğün emzir bir öğün sağdığını ver ayrıca bol bol su iç sütün artacaktır kesinlikle. Ama 45 cc içinde kafana takma derim. Bende bebeğim ilk 10 günlük olana kadar birkere 30 cc mama verdim. Sonra bol bol sağıp birde su içerek sütümü arttırmıştım.
yok doktor demedi biz öyle verdik baktık doyuyor arttırmadık ben cok su içiyorum ama artık aksam saatlerinde yeterli olmuyor size yediklerimi sayayım:bol bol su dereotu tahin helvası bi ara boza içtim pek işe yaramadı bulgur et en son artık malt içeceği içtim oonun baya faydası oldu sizin özel olarak yediğiniz bişeyler var mı
yok su ve helva dışında bende ekstra bişey yemedim. Ama doktora sormadan başlamasaydın mamaya. Mama ne veriyorsun?
Dediğim gibi sütü sabah saatlerinde sağarsan bol bol akşama sağdığın sütten verebilirsin. Yetmediğini nasıl anladın?
ilk ayda pek kilo almamıştı o yüzden doktor başla dedi ama ben azmettim yedim içtim sütümü getirdim ama akşam 7-8 gibi emzirirken ağlıyor sıkıyorum gögüslerimi süt gelmiyor o yüzden sizin bebiş nekadarlık
İlerde artacakdır sütünüz inşallah tamamen yeter bebeğinize.. Az veriyormuşsunuz zaten mamayı hem mamanın da faydası olur içinde bir sürü vitamin mineral var, içiniz rahat olsun.. Ama mamaya güvenip de aman az emzirmeyin ya da mamayı mümkün olduğunca arttırmamaya çalışın..
benimki şimdi 18 aylık oldu.Yeteri kadar kilo almadıysa dediğim gibi bir süre sağ biberonla ver böylelikle kaç cc içtiğini takip edersin. Boş kaldıkça sütünü sağarsan böylece biriktirmiş olursun. Benim göğüs ucu problemim vardı.Bu nedenle bebeğim emmekte zorlanıyordu . Ben bebeğim bir aylık olduğu zaman 3,5 aylık olana kadar hiç emziremedim. Sadece sütümü sağdım biberonla verdim. Üstelik bu süre zarfında da mama falan vermedim. Sağıp vermeme rağmen sütüm azalmadı. Ama çok düzenli sağdım. Her 3 saatte bir her iki göğsümüde sağıyordum. Bu şekilde bebeğin günlük ihtiyacından fazlasını sağdığım için buzluğa bile attığım oldu. Sadece geceleri sürekli kalkmıyordum. Mesela 12 de uyuduysam en son uyumadan önce sağıyordum 3 te kalkmıyordum 6 da kalkmıyordum 7 gibi uyanıp drek sağıyordum o zaman çok fazla oluyordu. Ama gün içinde muhakkak 3 saatte bir aksatmadan sağıyordum.
bak canım öyle mama verdim diye üzülme.benimde ilk zamanlar doymuyor diye hep şüphe ettim.1 aylık olunca 30 cc verdim.doktora 30 cc deyince ya niye sınrlıyorsunuz dedi.60 yap yediği kadar.büyünce 100 yap yani ilk zamanlar çocuk ne yerse.emzirmek en güzeli ama arada mama dan bişey olmaz.hem çocuk değişik tatlara alışmış oluyor.mesela benim sütüm az sanıyordum aventin elektrikli makinesini aldım normalde ilk sağdığımda 60 cc çıkmadı sonra yavaş yavaş kaba bile sığmadı 130 cc falan çıkıyordu.bebeğini emzir baktı aç kalıyor azıcıkta mama ver.anne sütünün yerini hiç bir şey tutamaz ama kendinizide sıkmayın
şu saattte bunu yiyecek diye program yapanlarda var.yani bu kadar kurallar neden.mesela benim oğlum 5.5 aylık ben 4 ayı geçince herşeyi tattırdım.meyve püresi yoğurt bezen aptamilden yaptım.bazı günler vermedim.bazen sabah meyve verdim akşam yerken gözüme bakıyor bende üzüm hurma(sarı olandan)verdim.yani sabah iyor diye akşam vermeyimmi.kendinizi rahat bırakın.sütün azsa mama ver.inan sen ne kadar rahat olursan bebkte rahat oluyor o zaman sütte oluyor.
Benim bebeğimde 54 günlük.Başından beri süt problemi yaşıyorum malesef.Akşamları sütüm çok azalıyor ve bebeğime kesinlikle yetmiyor.Mememi çekiyor çekiyor gelmeyince avaz avaz ağlıyor.Sürekli ağzı açık elini,üstünü başını,kucağımdaysa beni yalamaya çalışıyor ve ağlıyor.Ne yapayım şimdi aç mı kalsın??45cc için hiç üzülme ne var mama vermekte?Sütünü vermiyor değilsinki.Hem ben akşam 100 bazen 120cc veriyorum ve soluksuz içiyor ve uyuyor bebeğim.Doktorumla konuştuğumda yetmiyorsa sütün aç mı kalsın tabiki mama vereceksin dedi.Etrafımdaki bazı gereksizler aaaaaaa mama verme ama diyor.Ben çok mu meraklıyım vermeye hem aç kalması beyin gelişimini olumsuz etkiliyor.