hiç üzülme, bende emmemişim o kadar şey yaşamama rağmen bak turp gibiyim :) olsa zaten verirsin. benim kızım emmeyi çok seviyor ama sütüm çok yok bende aramızdaki bağ kuceetile olsun sütüm tamamen gitmesin diye emziriyorum, aranmasına bakma benimkide karnı tıka basa doluda olsa kucağıma alınca kuş gibi ağzını açıyor. onlarınki refleks gibi bişey.
bilmiyrum yinede üzülüyorum bende aldıkça vermeye çalışıyorum kısmet(( senin bebişin kaç aylık
merhaba arkadaşlar benim bebeğim 3.5 aylık 2.300 gr doğdu çok zayıftı ilk ay benim sütüm iiyidi ama sonra azalmaya başladı bebğim aç kalıyrdu bunu grydum ben ne kadar emzirsemde ağzı hep aranıyrdu kilo alımıda düşüktü mecbr 2. aydan snra mama takviyesine başladık ne yaptıysam sütümü arttıramadım sağdım emzirdim süt yapan çaylar herşeyi denedim ama olmadı((çevremdeki herkeste ben mama veriyrm diye suçladı beni kızım gazlı bir bebek anne sütü alırkende gazlıydı herkes mama verysun gazlı anne sütü yetr kendin vermediin falan ((ben olan şeyi neden vermiymki şimdi kızım biberonada alışınca pek istemiyr daymın kızı geldi onon oğluda iki aylık annesinin memesinden ayrılmıyr onu grünce içim çok acıyr çok üzülüyrm bebeğime aynı durumu yaşayan bebeğini mamayla büyüten anneler varmı bide bu bebeklerin gaz problemi ne zaman bityr (
hiç kafana takma lütfen sen sadece bebeğine odaklan. Sağlıklı olsunda gerisi boş. Benim oğlum 14 aylık 9 ay emdi sütüm vardı üstelik göğüslerim ufacıktır ona rağmen doktor 6.aydan sonra mama takviyesi yap dedi bir yandan biberon verdim bir yandan meme. 2,5 aylıkken işe başladım sütümü sağıp gönderiyordum içiyordu dana :) 8 aylıkken sadece geceleri emdi sonra kendiliğinden bıraktı. Sen o laf edenlere söyle çok bilip laf kalabalığı yapmasınlar. Bana da çok söylediler. Bak falancanın çocuğu hiç durmadan emiyor diye. Şimdi o falancanın çocukları benim oğlumla aynı yaştalar ama hala yürüyemiyorlar ayakta duramıyorlar.Benim oğlumun maşallahı var 10 aylıktı yürüdüğünde ağzında 6 tane dişi var ve 1 sn. yerinde durmuyor.Gaz problemi süt versen de mama versen de bazı çocuklarda 5-6 aya kadar devam ediyor. Sonra zaten çocuk kendiliğinden çıkarıyor gazını. Gazı çok olursa çay tabağının içine 1 çay kaşığı kimyon koy üstüne ılık su koy tabağın alacağı kadar ( çocuğun ağzını yakmayacak şekilde) ,çay kaşığıyla karıştır ve kimyonu gelmeyecek şekilde çay kaşığı yardımıyla suyundan Günde 2-3 kez ver ama sadece gazı olduğunda. Ondan sonra da ütüyle mendili ısıt çıplak tenine sürmeden kıyafetinin üstünden karnına yerleştir. Bizim oğlanın da çok gazı oluyordu hiçbir ilaç fayda etmedi. 5.aydan sonra da ek besinlere başla doktor tavsiyesi ile tabi. Sıkma canını herkes birşeyler söyler ama söyleyenleri çocukları hastalıktan kurtulmaz fasa fiso onlar.Allah onları bize bağışlasın sağlıklı mutlu olsunlar da gerisi boş..
Teşekkürler henna birazda olsa içimi rahatlattın bende sağıyorum keşke çıksada biberonla versem diye ama günde 60cc zor çıkarıyorum kimyonu deneyeceğim senin bebişin uykusu nasıldı benimkinin gece uykusu yeni düzene girdi ama gündüz uykusu çok az ve bölük pörçük(
öncelikle herkeze merhaba benim 4 aylık bi oğlum var malesefmama takviyesma sorunu yapıyorum benim bebeğimde kusma sorunu var dr götürdüm kilo alımı normal tedirginliğe gerek yok dedi acaba mamadan kaynaklanmış olabilirmi aynı sorunu olan varmı yardımcı olursanız sevinirim
teşekürler tatlım ilgin için kusması beni üzüyor özellikle anne sütü aldıktan sonra kusarsa çok içim acıyorMerhabalar Benim görümcemin oğlu 6 ay aralıksız kustu ilk doğduğunda 45 gün mama verdiler sarılığı geçmiyor diye sonrasında hiç vermediler ztn ama sürekli kusuyordu. Ayrıca benim oğlum 14 aylık hem mama verdim hem emzirdim 9.aydan sonra hep devam sütüyle destekliyorum hiç kusma problemi olmadı. Yani çocuğun bünyesiyle ilgili bir durum o mamayla ilgisi yok.Eğer emziriyorsan sıcak ıhlamur iç naneli olsun bebişine iyi gelir midesi rahatlar.Ayrıca ben mamasını ıhlamurla yapıyordum kahvaltısını da ıhlamurla yapıyorum hala.Çok iyi geliyor hem hasta olmamış oluyor hemde vitamin alıyor.
teşekürler tatlım ilgin için kusması beni üzüyor özellikle anne sütü aldıktan sonra kusarsa çok içim acıyortavsiyeni dinlicem umarım iyi gelir
merhaba arkadaşlar benim bebeğim 3.5 aylık 2.300 gr doğdu çok zayıftı ilk ay benim sütüm iiyidi ama sonra azalmaya başladı bebğim aç kalıyrdu bunu grydum ben ne kadar emzirsemde ağzı hep aranıyrdu kilo alımıda düşüktü mecbr 2. aydan snra mama takviyesine başladık ne yaptıysam sütümü arttıramadım sağdım emzirdim süt yapan çaylar herşeyi denedim ama olmadı((çevremdeki herkeste ben mama veriyrm diye suçladı beni kızım gazlı bir bebek anne sütü alırkende gazlıydı herkes mama verysun gazlı anne sütü yetr kendin vermediin falan ((ben olan şeyi neden vermiymki şimdi kızım biberonada alışınca pek istemiyr daymın kızı geldi onon oğluda iki aylık annesinin memesinden ayrılmıyr onu grünce içim çok acıyr çok üzülüyrm bebeğime aynı durumu yaşayan bebeğini mamayla büyüten anneler varmı bide bu bebeklerin gaz problemi ne zaman bityr (
benim bebeğimde şuan 4 aylık sezeryanla doğum yaptım ilk bikaçgün sütüm gelmedi ama ben hep emzirdim mama vermek istemiyordum.. annem mama verme dioo kayınvalide bu çocuk aç süt yok mama ver dio , lohusaayım gerginim mama vermedim ısrrla ama çünkü sütüm vardı . ama yavrum okadar kilo kaybetmişki mecburen başladım.. 4ay mama yedi hemde emdi güzel gelişti. şimdi ise bıraktı mamayı sadece emiyooo arada yoğutr veriyorum yetmezse die.... mama kötü bişey değil keşke süt olsada hiç vermesek ama napalımm kısmet. gaz problemimiz 3ayı doldurunca bittiii
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?