Son kullanma tarihi geçmiş, bayatlamış bir tarayıcı kullanıyorsanız. Mercedes kullanmak yerine tosbaya binmek gibi... Websiteleri düzgün görüntüleyemiyorsanız eh, bi zahmet tarayıcınızı güncelleyiniz. Modern Web standartlarını karşılayan bir tarayıcı alternatifine göz atın.
Bebek Beslenmesimama-doktor ikilisi yüzünden kafayı yicem....lütfen yardım kızlaaaar!!!!!!!
Bebek Beslenmesi, Ek Besin Önerileri, Mamalar, Anne Sütü, 3 yaştan büyük çocukların çok yeme ya da yememe, obezlik, iştahsızlık, okulda beslenme, beslenirken dikkat edilecek konuların yani her türlü yeme problemlerinin paylaşıldığı alan.
kızlar oğlum 2600 doğdu ve sütümün azlığı ve bundan kaynaklı sarılığı yüzünden daha ilk haftadan mamaya başladı.çok sık emzirmem rağmen sütümde hiç çoğalmadı ve mamaya devam etmek zorunda kaldık. en başından beri kutunun üzerinde yazan miktarın epey bi gerisinden geldik doktorumuzun önerisiyle.çünkü kolikti ve barsakları hazmetmekte zorlanıyordu.şu an 4,5 aylık 3 saatte bir 120cc mama içiyor ve de 7300gr....ama doktorumuz oğlumun çok hızlı kilo adığını ve böyle giderse obez olacağını söyleyerek mamamızı artırmıyor ve oğlum her mama sonrası zırzır ağlıyor.( ayda 1000-1200gr.alıyor)bir kısım ver yesin sonradan o kiloları atacak diyor,bir kısım da doktora uy diyor.ne yapacağımı şaşaırmış durumdayım.emziriyorum hala sütüm az da olsa.mama mı kilo aldırıyor sütüm mü yarıyor bilemedim.....ek gıdaya ufaktan başladık ama daha öğün haline gelmediği için bi faydası yok.ayrıca ek gıdayı da çok isteyip doymazsa ve aynı kilo alımına devam ederse napıcam????? sizlerin yaşadıklarınızı ve önerilerinizi bekliyorum....
canım böyle doktor tavsiyelerine birşey diyemem ama ben olsaydım öncelikle kilo alımı artışı normal değerlerde mi diye araştırırdım.3 saatte 120 cc içmesi normal fakat cocugu ac bırakmak da tartısma konusu,ben ne olursa olsa doyurudum.mama ile beslenip de çok kilolu bebekler vardı faakt şimdi obez değiller.bilemiyorum canım ben 800 gr aldı diye ek gıdaya başlamıştım normalde 1 kg alması ne güzel bunun için ugrasırken doktorun cok görmüş.istersen baska bır doktora da danıs ıcıne sınsın
canım benimmmmm şimdide bunlarlamı uğraşıyorsun ( çiçekciğim biliyorsun birlikte gidiyoruz benimkide 3 saatte bir 120 cc içerek ay bi kg alıyordu bazen doymuyor ve 150 cc veriyorum şuan yavaş yavaş ek gıdaya başladım ve bu ay 1250 kg almış 4,5 aylık 8750 gr doktorumda süper süper süper diyor hatta ben obez olurmu diye korkuyordum ve sordum hayır dedi şuan da obezlik kategorisine girmezlermiş ilerde dedikleri gibi ayaklandıklarında atacaklarmış ki bunu yaşayan bütün büyüklerimiz yalan mı söylüyor ??? Bazen büyükler doktorlardan iyi biliyor bence saçma hem öla olsa şuan benim ki obezdir heralde ben üzülmeliyim seninki ayına göre çok çok iyi ve normal..2009 HAZıRAN bebeklerinin anneleri yazıyor sürekli istersen bak o topiğe orda hepsi yazıyor tatmin olmazsan gir internete boy kg tablolarını bul hiçte üzülme b öle bi olacaksa ilerde şimdi herşeyin çaresi var,bu çocuk obez olur diyen doktorda doktor olmuş ya çocuk obez olunca onu zayıflatmasını bilsin, bilmeli zaten ..Öpüyorum tatlım
merhabalar ben de hem mama verıp hem emzırenlerdenım.benım kzım da 4.ayını yenı bıtırdi ve gunde 4 kez mama alıyor 6 saatte bır.1 haftadır mamanın bir öğününü kaşık mamasına çevırdı dr.gecen hafta kontrolunde 7 230 gr dı.1 ayda 1 kg 130 gr almış.fazla falan demedı dr.ama bence de arttırma.benım kızımda her mamadan sonra ağlıyor ama gazını çıkarana kadar ondan sonra susuyor. mama ne verıyorsun?ben ılk aptemıl pre verıyordum daha sonra doktora doymuyo bu çocuk bununla dedim 1 numaraya gectık.onunla 4 saat falan gayet ıdare edıyor da ben genede alıp emzırıyorum.
canım benim oğlum doğduğundan beri mama ile besleniyor sadece emziremedim ben oğlumu.ve ayda 1 kilo alması normal sırf anne sütü alarak ayda 2 kilo alan bebekte var canım.senin doktorunda benim doktorum gibi kilo konusunda takıntılı sanırım.bak benim oğlum 9 aylık 10 kilo şuanda ve çok normal kilosu ek gıdaya tam olarak geçtiğinde ve emeklemeye başladığında ayda 400-500 gr alması bile bir mucize geliyor insana.bizim topiğe girip kilo cetvveline bakabilirsin.bence iştahı olan bir bebeği dizginleme.ve ara ara baharatlı salçalı ve tuzlu şekerli olmayan tüm gıdalardan tattır ama sadece tattır.öğün olarak verme.ek gıdaya geçincede birlikte sofraya oturun sofrada onunda bir tabağı olsun .bak o zaman ek gıdaları oda nasıl sevecek.ben tüm bunları uyguladım ve oğlum yemek gördüğü anda hemen ağzını açar allaha şükür.doktorların görevi bizi uyarmak çünkü obezde çağın hastalığı.ama o mama kutusunun üzerindeki oranlarada inanma canım onlara satılsın diye tabi çok yazacaklar ben 6 ölçek mamayı ancak veriyorum.
kızlar oğlum 2600 doğdu ve sütümün azlığı ve bundan kaynaklı sarılığı yüzünden daha ilk haftadan mamaya başladı.çok sık emzirmem rağmen sütümde hiç çoğalmadı ve mamaya devam etmek zorunda kaldık. en başından beri kutunun üzerinde yazan miktarın epey bi gerisinden geldik doktorumuzun önerisiyle.çünkü kolikti ve barsakları hazmetmekte zorlanıyordu.şu an 4,5 aylık 3 saatte bir 120cc mama içiyor ve de 7300gr....ama doktorumuz oğlumun çok hızlı kilo adığını ve böyle giderse obez olacağını söyleyerek mamamızı artırmıyor ve oğlum her mama sonrası zırzır ağlıyor.( ayda 1000-1200gr.alıyor)bir kısım ver yesin sonradan o kiloları atacak diyor,bir kısım da doktora uy diyor.ne yapacağımı şaşaırmış durumdayım.emziriyorum hala sütüm az da olsa.mama mı kilo aldırıyor sütüm mü yarıyor bilemedim.....ek gıdaya ufaktan başladık ama daha öğün haline gelmediği için bi faydası yok.ayrıca ek gıdayı da çok isteyip doymazsa ve aynı kilo alımına devam ederse napıcam????? sizlerin yaşadıklarınızı ve önerilerinizi bekliyorum....
Bende 3 haftalıkken dr tavsiyesi ile mama takviyesine başlamak zorunda kalmıştım, kilosu çok iyi doğmuştu ama kilo kaybı vardı, bize bu konuda dr umuz emzirdikten sonra mamayı alıyorsa doymuyor demektir demişti, kolikli ve sürekli ağlayan bir bebek olduğu için aç mı tok mu anlayamıyordum, emzirdikten sonra mama vermeye başladım ama emzirdikten sonra verme kuralını hiç bozmadım, emzirdiğim için mama arkasında yazan miktarın epey altından veriyordum, birde oğlum iyi ememiyordu süt istediği kadar gelmeyince sinirlenip bırakırdı, bende kalan sütü pompa yapardım, düşünün emzir, mama yap, sonra sütünü sağ sonraki öğünde tekrar emzir sağdığın sütü ver yetmezse yine mama yap, üstüne üstlük evde sürekli ağlayan uyumayan gaz sancısı çeken bir bebek, hey gidi günler....
Bebeğinizin kilo alımı normal geldi bana, 6 aydan sonra epey düşüyor kilo alımı hareketlendikleri için, benim oğlumda tombuldu bu obez olacak derlerdi, ödüm kopardı, ama şimdi normal kiloda, ileriki zamanlarda iştah problemleri de yaşıyorsunuz, kilo felan kalmıyor, verdiğiniz mama miktarını emzirdikten sonra veriyorsanız kafi bir miktar ama sadece tek öğünde 120 cc mama içiyorsa yetmeyebilir, çocuğunuza bu miktar yetmiyorsa dr unuzun sırf obez olacak diye çocuğu açlığa yani zoraki bir diyete sokmaya çalışmak da bana hiç doğru gelmiyor, hele ki kolikli bir bebeği daha huysuz ve agresif yapar, bir de deneme yapın bakalım, 120 cc yerine 130 yada 150 cc yapıp vermeyi deneyin eğer alıyorsa mama miktarı yetmiyor demektir bunu da dr unuza söyleyin ne cevap verecek bakalım
benim kızımda şuan 6 aylık oldu en son kontrolunda 7.300 dü şuan 8 olmuştur bende hep mama vermek zorunda kaldım kızıma aama benim kızım sizinkiler gibi 3 saatte bir içmiyor bazen 1 saat dolmuyor bile bazen 2 saatte bir ama hiççç 3 saat oldugunu görmedim ve herseferinde en az 100 ile 140 cc aarasında içiyr aralarda muhallebisi çorbası muz bebe bisküvisi süt karşımı falanda var ancak doyuyor yani bilmiyorum bebeği aç bırakmakta nekadar doğru
Kilo alımı gayet iyi bence yeterli geliyordur bebeğinize. Her ağlama açlıktan değildir. Ağlıyor diye aç kaldığını düşünmeyin. Aç kalsa zaten bu kadar kilo almaz. Ama doktorunuzun yaklaşımı yanlış obez olacak demesi bir hata. Henüz çok şükür bu yaşta obez olup olmayacağı konusunda yorum yapıp kafanızı karıştırmaması lazım. Bebeğinizi sizden iyi kimse tanıyamaz. Biraz da annelik iç güdülerinize güvenin derim. Sevgiler.
önce pre-aptamille başladık.kolik problemi yüzünden aptamil conformile döndük.oğlumu doyurmadığını düşündüğüm için(kolay sindiriliyor çünkü) aptamil1 e geçtim.şimdi de reflü olayımız başladı aptamil AR kullanıyoruz.
Mama meme birlikte gidiyor. 4 ay o günlük 7 gün önce 7100 gramdı. Gün içinde 3 saatte bir emiyor üzerine 90 cc mama içiyor. Bazen sabah çok aç olduğunu düşünüyor isem 120 yapıyorum 100 110 içiyor. Gece sadece emiyor. Sadece bir kere rüya öğünü yapıyoruz 90 cc mama ile.
Çok üzülüyorum bunları okuyunca Bebeğine verdiğin her mama senin sütünden azalma yapar Sütünün az olduğunu nereden bildin ??? Ayrıca 120 Cc mama çok fazla Bebeğin çok fazla kilo almış ayrıca 4,5 ay ek gıda için çok çokkkkkk erken