Mama destekli emzirme

bsnrkmr

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
4 Mart 2022
135
262
29
merhaba anneler
Bir konuda yardıma ihtiyacım var.
29 ekim günü kızçemi karşıladık sezeryan ile falat tabiki süt hemen gelmedi.
Hastaneden çıkmadan doğum kilosunda 260 gr kayıp vardı.
Mama desteği önerdiler ama ben salaklığıma geldi vermedim çevre yüzünden önce
Şöyleki kızçem çok küçük memede hemen uyuyakalıyor. Göğsü tam boşaltamadan çenesi yoruluyor.
Hal böyle olunca bende daha sık emzireyim moduna geçtim ama 5. Gün kontrolunde yine kayıp çıktı.
Şimdi mamaya başladık.
Sütüm var tek sağımda 40 50 cc çıkıyor ortalama.
Ben yine sağıp sütü veriyorum, sonra üstüne yine emziriyorum. Mamayı hep vermeli miyim?
Birde önce emzirme yaparsam yine uyuyor mamayıda alamıyor sıralama nasıl olmalı?

1 biberonla vermeyin red yaşayabilirsiniz. Kaşık biberon veya siringayla verin. Eds ilede verebilirsiniz. Böyle sorduğunuz sorunun cozumu aslında böyle olabilir.
2 ilk önce emzirin bol bol uzun uzun saat tutmayın bu konuda uyursada uyandırın ortam sıcaklığı üstünün kalın olması uyumaya megilli yapar bebisleri. Altını açıp islak mendille silerseniz yüzünü yada uyandırmaya yardımcı olur. sonra 30 CC mama veya sütünüz varsa onu verin.
3. Emzirme sonrası sağım yapın sütünüzü arttırmak için .

Eger evdeyseniz ise donme durumunuz yoksa bence sagmakla hic ugrasmayin. Ben bu hatayi yaptim simdiki aklim olsa asla sagmaya vakit ayirmazdim. Cok yorucu sıkıcı birsey. Oncelikle guzelce emzirin. Sonra doktorunuzun onerdigi miktar mama verin.
Belki baslarda uyarilma amacli sagim yapabilirsiniz ama cikan sut miktari sizi kotu etkilemesin.

Ben özellikle ilk başlarda önce emzirme. Arkadan 60 cc mama veriyordum kaşık biberonla. Doktor da öyle önermişti zaten. İlk 10 gün enazından. Sarılık olma riskini atlatana kadar bence mamayla desteklemekte fayda var… ben ne zaman bebek gerçekten doyup memeden ayrılmaya başladı. Süt indi iyice gögüslerim şişti. Emzirmeden sonra dahi hala boşalmadığını hissediyordum falan. O zaman mamayı kesmiştim. 15 gün falandı hemen hemen. Sarılık da olmadan geçirmiştik o süreci. O ay da 1 kilo almıştı

1 biberonla vermeyin red yaşayabilirsiniz. Kaşık biberon veya siringayla verin. Eds ilede verebilirsiniz. Böyle sorduğunuz sorunun cozumu aslında böyle olabilir.
2 ilk önce emzirin bol bol uzun uzun saat tutmayın bu konuda uyursada uyandırın ortam sıcaklığı üstünün kalın olması uyumaya megilli yapar bebisleri. Altını açıp islak mendille silerseniz yüzünü yada uyandırmaya yardımcı olur. sonra 30 CC mama veya sütünüz varsa onu verin.
3. Emzirme sonrası sağım yapın sütünüzü arttırmak için .
Bol bol uzun uzun ememiyor işte enerjisi yetmiyormuş hemen uyuyup kalıyor altını ğstğnü soyuyorum uyanmıyor.
Ben özellikle ilk başlarda önce emzirme. Arkadan 60 cc mama veriyordum kaşık biberonla. Doktor da öyle önermişti zaten. İlk 10 gün enazından. Sarılık olma riskini atlatana kadar bence mamayla desteklemekte fayda var… ben ne zaman bebek gerçekten doyup memeden ayrılmaya başladı. Süt indi iyice gögüslerim şişti. Emzirmeden sonra dahi hala boşalmadığını hissediyordum falan. O zaman mamayı kesmiştim. 15 gün falandı hemen hemen. Sarılık da olmadan geçirmiştik o süreci. O ay da 1 kilo almıştı

Yani her şekilde mamayı vereyim ama önden olması kötü mü

merhaba anneler
Bir konuda yardıma ihtiyacım var.
29 ekim günü kızçemi karşıladık sezeryan ile falat tabiki süt hemen gelmedi.
Hastaneden çıkmadan doğum kilosunda 260 gr kayıp vardı.
Mama desteği önerdiler ama ben salaklığıma geldi vermedim çevre yüzünden önce
Şöyleki kızçem çok küçük memede hemen uyuyakalıyor. Göğsü tam boşaltamadan çenesi yoruluyor.
Hal böyle olunca bende daha sık emzireyim moduna geçtim ama 5. Gün kontrolunde yine kayıp çıktı.
Şimdi mamaya başladık.
Sütüm var tek sağımda 40 50 cc çıkıyor ortalama.
Ben yine sağıp sütü veriyorum, sonra üstüne yine emziriyorum. Mamayı hep vermeli miyim?
Birde önce emzirme yaparsam yine uyuyor mamayıda alamıyor sıralama nasıl olmalı?
Sarılık değerine bakıldı mı sarılığı olan çocuk çok uyur çünkü bu şekilde bakılmadıysa mutlaka baktırın ona. Mamayı en azından kilo alımı sağlayana kadar vermekte fayda var her zaman önce Emzirin sonrasında mama verin mamayıda kaşık biberonla verebilirsiniz en red yapmıyor denilen biberon bile red yapıyor maalesef bizzat yaşadım. Biraz toparladıktan sonra bebeğiniz artık doyduğu zaman zaten kendisi memeden ayrılacak o zaman mamayı kesersiniz. Sağım içinde her zaman önce emzirin sonra sağım yapın. Makineyle 40-50cc çıkar ama bebek daha güçlü emer makineden daha çok sütünüz vardır. Kontrolsüz sağım bir süre sonrada mastite sebep olabilir dikkat edin

Sarılık değerine bakıldı mı sarılığı olan çocuk çok uyur çünkü bu şekilde bakılmadıysa mutlaka baktırın ona. Mamayı en azından kilo alımı sağlayana kadar vermekte fayda var her zaman önce Emzirin sonrasında mama verin mamayıda kaşık biberonla verebilirsiniz en red yapmıyor denilen biberon bile red yapıyor maalesef bizzat yaşadım. Biraz toparladıktan sonra bebeğiniz artık doyduğu zaman zaten kendisi memeden ayrılacak o zaman mamayı kesersiniz. Sağım içinde her zaman önce emzirin sonra sağım yapın. Makineyle 40-50cc çıkar ama bebek daha güçlü emer makineden daha çok sütünüz vardır. Kontrolsüz sağım bir süre sonrada mastite sebep olabilir dikkat edin
Teşekkür ediyorum cevabınız için sarılık değeri iyi çıktı 5. Günde ama yarın tekrar gideceğiz.

2.5 saat araliklarla alarm kurun, ve bol su için süt için dut kaynatip için,sütünüz bı anda coglacak sizde şaşıracaksınız alarm çaldıkca emzirin, emmezse altını değiştirin. bu işi çok ciddiye almak lazım gün gün kilo alacak, 1 haftada olmadı 10 günde doğum kilosuna gelir.sut yetmiyor diye bir durum yok, işiniz gücünüz yiyip içip emzirmek olsun. Benim kızımda bilinçlenmem zaman aldi. Aynı durumu yaşadım ama mama kullanmadım bol meyve yedim.simdi tekrar hamileyim Allah nasip ederse aynı şekilde cabalayacagim.2 ay uğraşmak lazım sarılık olmamasi için.

Bol bol uzun uzun ememiyor işte enerjisi yetmiyormuş hemen uyuyup kalıyor altını ğstğnü soyuyorum uyanmıyor.

Yani her şekilde mamayı vereyim ama önden olması kötü mü
Kuzum yenidoğanların hepsi öyle. Uyuyacak olduğunda cenesinin altına dokun. Ayaklarına dokun. Topuklarına sık. Hastanede topuklarından tutup sallar ağlatırlar uyansın da emsin diye… korkma uyandırmaktan. Tabi tutup sallama sen yani de dürtmekten, ıslak mendille silmekten, soymaktan falan cekinme…

Evet canım. Önden emsin. Memedeki sütü boşaltsın. Arkadan mamayı takviye olarak alsın

X