Bakıcı, Kreş, Oyun Ablası Maltepe'de anaokul tavsiyesi acil anneler!

Çocuğunuzun bakıcı veya kreş deneyimleri, önerirler, tavsiyeler, karşılaşılan problemler, oyun ablaları ve oyun grupları

Castefella

Nirvana
Kayıtlı Üye
20 Haziran 2008
1.852
88
688
Gecmiste tatsiz tecrubelerimiz var tekrar tekrar işi bilmeyen gösterişçi kreşlerle ugrasmak yerine degerli annelerimizin tavsiyesini bekliyorum Maltepe'de 3 yaş okul fobisi olusmus yavrumu severek okula alistiracak hakkiyla gorevini yapan öğretmenleri olan iyi bir kreş ama hangisi?

Dragos Yeşil Beyaz, Dragos Ya-pa, Küçük Dahiler Ana okulu, Maltepe Sevgi Cemberi, Minik Yildizlar, Kirmızi Seker, Sihirli Gemiler, Güneş Çocuk Klubu, Farkinda Cocuk klubu... veya sizin begendiginiz memnun kaldiginiz farkli bir okul var mi önereceginiz?

Merhaba sorunuzun üstünden çok zaman geçmiş ama şimdi ben de aynı sizin gibi Maltepe'de kreş arıyorum. Oğlum 3 yaşında.Sihirli Gemiler'i düşünüyorum. Siz hangisine başlattınız, memnun musunuz?

Ben de Maltepe Küçük Şeylere karar verdim. Eylül de oraya başlayacağız. Üstün Dökmen Okulu olduğu için pek yanılmayız diye düşünüyorum.

Benim çocuğum Sevgi Çemberi'ne gidiyor. Öğretmeni olsun Sahibesi İdil hn. olsun Çooook memnunum. Verdiğim kararın doğru olduğunu diğer arkadaşlarımın kreşler hakkındaki yaşadıklarını paylaştıkça daha iyi anlıyorum.çünkü ben hiçbir zaman hiçbir konuda sıkıntı yaşamadım. Kızım hafta sonu bile evde kalmak istemiyor. O nu böyle gördükçe bende işime huzurla gidiyorum. Bir an bile aklım kızımda kalmıyor. Tüm okul personeline buradan bile olsa teşekkür ediyor ve kızımı ve beni bu derece mutlu ettikleri için minnet duyuyorum

İnandirici değil...

Kızlar bu konu hakkında ısrarla Belit Anaokulu diyorum. Eğitim ve ingilizce konusunda benim kadar hassassaniz özellikle. Benim oğlum şuan 2. Sınıfta ve Belit mezunu. 3 yaşındayken 2 ay dragosta herkesin çok övdüğü bir okula verdim ve pişmanlığın dibine vurdum. Gereksiz disiplin ve samiyetsiz davranışları hergeçen gün kopan iletişim sorunu yüzünden ordan aldım ve öğretmen bir arkadaşımın tavsiyesi üzerine Belitle görüştüm. Ve anında sicacik bir aile ortamina girdiğimi hissettim. Oğlum ödevlerini yaparken bir kez daha iyi ki dedim. çünkü benim ona vermem gereken birçok şeyi biliyor. Geçen yıl çoğu annenin yaşadığı 1. Sınıf sendromunu ben yaşamadım. Ses dersleri veriliyordu okulda ve nerdeyse okumayı tamamen öğrenmişti. Ingilizce konusunda zaten sahibi ingilizce almanca mezunu olduğu için okul cok hassas ki bu hassasiyeti verdikleri eğitimle anlayabiliyorsunuz. Oglum çarpım tablosunu biliyor. Dikiş dikiyor. Bir çok ünlü şairin şiirlerini okuyor. Okuldaki özgür samimiyet sayesinde oğlum kendini çok güzel ifade ediyor. Tavsiyemi göz önünde tutarsanız ne demek istediğimi inanın daha iyi anlarsınız. Çünkü Belit anaokulunun kapısından içeri girer girmez o aile sıcaklığını ve samimiyeti alacaksınız. Bu konu hakkinda benim fikrim kesinlikle belit yeni ve eski tüm velilerinde kanaatinin bu yönde olduğunu sizlerde o okula gidince anlayacaksınız.

3 yaşındaki kızım için öncelikle evimin yakınlarında olması için Yakacık-Soğanlık-Uğur Mumcu civarındaki kreşleri araştırdık ve bu bölgede bulunan 2 ayrı kreşi denedik. Her ikisinden de umduğumuzu bulamayınca tekrar arayışa girdik ve bize biraz uzak bir mesafede olsa da Dragos'ta bulunan Keşif Anaokulu ile ilgili güzel referanslar alınca, kurumu görmek istedik. Keşif Anaokulu, yıllarca çeşitli kurumlarda okul öncesi öğretmenliği ve yöneticiliği yapmış 2 kız kardeş tarafından kurulan ve yönetilen oldukça profesyonel ve vizyonel bir kurum. Her ne kadar evimize olan mesafe biraz uzak olsa da kendileriyle tanıştıktan sonra görüştüğümüz her kurumu onlarla kıyaslamaya başladık ve sonunda baktık olacak gibi değil ve kızımızı bu kuruma emanet ettik. Farklı bir alanda da olsa ben de öğretmen bir anne olduğum için nelerin yapılabileceğiyle ilgili az çok fikir sahibiyim. Sorduğumuz her sorunun, yaptıkları her uygulamanın mantıklı gerekçeleri var. Beslenme konusunda da ayrıca titizler. Burhaniye'den gelen özel zeytinyağı ve salçaları kullanıyorlar mesela. Bu kurumun ileride çok daha iyi yerlere geleceğine inanıyorum. Kreş seçerken kurucularının eğitimci olmasına özellikle dikkat etmekte de fayda olduğunu düşünüyorum.

Sakın maltepe ilkadım anaokuluna yollamayın akrabam yolladı lanet etti çocuğun altını değiştirmiyorlar hep pişik isilik oldu defalarca uyarmasına rağmen. Çocuğunun kolunu ısırmış başka bir çocuk koluna 1 hafta ilaç sürdü anaokulu ise gayet rahat olur böyle şeyler tavrında. ilgisizler çocukda sevemedi

merhaba, cocugunuz okula ne kadar devam etti memnun muydunuz?

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…