• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Maliyeciler göktaşı yağan köyü bastı

okypete

Nirvana
Kayıtlı Üye
28 Mart 2008
84.873
40.691
698
http://www.ntv.com.tr/turkiye/maliyeciler-goktasi-yagan-koyu-basti,TGX4G8Iv_keuPGjS1atVPg
maliyeciler-goktasi-yagan-koyu-basti,VQmQ0kEgukGyUed9SlYHlg.jpg

Uzmanların Bingöl’ün Sarıçiçek köyünde vatandaşların toplayıp, sattığı göktaşlarının ticari faaliyete girdiğini açıklamaları üzerine harekete geçen maliyeciler, köye giderek incelemelerde bulundu.
İ"
2 Eylül’de dünya yörüngesinde parçalanan meteor, Bingöl'ün Sarıçiçek köyü ve çevresine saçıldı. Bölge halkı topladıkları göktaşlarını satarken, uzmanlar ticari faaliyet niteliğindeki gök taşı alım-satımının vergi kapsamında değerlendirdi. Bingöl İl Defterdarlık Müdürlüğü, “Göktaşı devlet malı niteliğinde ve alım-satımların Gelir Vergisi Kanunu kapsamında” olduğu açıklamaları üzerine Sarıçiçek köyüne ekip gönderdi.

KÖYLÜLER ŞAŞKIN

Sabah saatlerinde köye giriş yapan 3 kişilik maliye ekibi, taş toplayanlarla görüştü. Durumu köylülere anlatan maliye görevlileri, elinde satışa dair resmi belge bulunan kişilerin elde ettiği gelirden dolayı vergiye tabi tutulacağını söyledi. Durum karşısında şakına dönen köylüler, devletin vergi uygulamaması gerektiğini savundu. Köy sakinlerinden Rıdvan Ergin, “Sabah köye gelen maliyeciler, taşın devlete ait olduğunu ve vergi alınacağını söyledi. Bu taşı yer altından çıkarmadık, Allah gönderdi. Bildiğimiz kadarıyla bu durumda verginin olmaması lazım. Yer altı zenginliklerinden vergi alınır ama burada verginin olmaması lazım. Benim de elimde 40 gram bir taş var televizyonda 21 bin lirayı geçtikten sonra vergiye tabi tutulacağını gördüm ama benim taşım vergiye tabi tutulacak kadar büyük değil” dedi.

maliye-1,ZYDk3_ZU1E25LnSEg--fvw.jpg

GÖKTAŞI SATARAK ARABA ALAN VATANDAŞ SİTEM ETTİ

Yarım kilo taşla 22 Bin lira borcunu ödeyip, ağabeyinden aldığı bir miktar parayla 43 Bin liralık araba alan İsmail Ergin duruma tepki gösterdi. Köylülerin ticaret yapmadığını bu yüzden de vergiye tabi tutulmaması gerektiğini belirten Ergin, “Bu sabah maliye ekipleri köye geldi. Göktaşının vergisi olduğunu söylediler, köylüden vergi almak için uğraşmaya gelmişler. Köylüler taş topladı evet ama ticaret yapmadı. Zavallı köylü anca karnını doyurup varsa borcunu ödedi. Bunun da vergisinin kesilmemesi lazım. Sonuçta Allah tarafından gökten gelen bir taş bu, Allah köylünün de rızkını böyle vermiş” dedi.

Ticari faaliyet içerisinde bulunmadıkları için vergiye tabi tutulamayacaklarını belirten Ergin, “Sonuçta şirket kurmadık. Elaman tutup, taş toplatmadık. Birkaç parça topladık. Ben topladığım taşlarla araba aldım ama kardeşimden 17-18 bin TL borç aldım. Benim de araba hevesim vardı, bu yaşıma kadar araba sahibi olamadım. Şimdi bizlerden vergi alacaklarını söylüyorlar, neyin vergisini alacaklarsa bilmiyoruz” diye konuştu.

Fıkra gibi yemin ederim:KK70::KK70: Göktaşı satan masum köylü Maliye'ye karşı:KK70::KK70:
Yalnız haberlerde izledimde köylülerde az değil he, hem Allah tarafından gökten gelen taş ne vergisi biz ticaret mi yapıyoruz diyorlar hemde Bendeki taşa bilmem kaç bin euro verdiler vermedim diyorlar:KK70::KK70:

Fıkra gibi yemin ederim:KK70::KK70: Göktaşı satan masum köylü Maliye'ye karşı:KK70::KK70:
Yalnız haberlerde izledimde köylülerde az değil he, hem Allah tarafından gökten gelen taş ne vergisi biz ticaret mi yapıyoruz diyorlar hemde Bendeki taşa bilmem kaç bin euro verdiler vermedim diyorlar:KK70::KK70:
ee munem gokten rahmet yağmış kaçar mı bu fırsat :45: vallaha birçok tanıdığımız nasiplenmiş taşlardan. Koşeyi donerler kesin :D

ee munem gokten rahmet yağmış kaçar mı bu fırsat :KK45: vallaha birçok tanıdığımız nasiplenmiş taşlardan. Koşeyi donerler kesin :KK70:
Bak birde büyükler taş yağacak başımıza deyip gökten taş yağmasını kötü birşeymiş gibi söylerlerdi, demek ki kötü değilmiş, taş nakit keş para demek:KK70::KK70:yağınca kaçma çuvallara doldur:KK70::KK70:

Bak birde büyükler taş yağacak başımıza deyip gökten taş yağmasını kötü birşeymiş gibi söylerlerdi, demek ki kötü değilmiş, taş nakit keş para demek:KK70::KK70:yağınca kaçma çuvallara doldur:KK70::KK70:
hazır biletler ucuzken ben bi memlekete mi uğrasam acep. Yok yani taş aramak değil niyetim, memleketimi ozledim de :confused: :D

:KK70::KK70:
E işte adı üstünde masum köylü işin sonunun nereye gideceğini bilse açıklar mı hiç ne kadar verdiklerini:KK70:
Bunun bile cin fikirliliğini bulur bizim millet, dağ taş demeden gezer bu taşlara benzeyen taşları toplar Göktaşı diye satarlar, bak yazıyorum buraya, yaparlarsa şaşırmayacağım:KK70:
Kuzuyu bile boyar Zebra diye satarlar:KK70:

ama koylu iyi cevap verdi gordun dimi :KK70: yerden çıkmadı ki gokten yağdı diolar :KK70: hahaa
olsun canım gökten de yağsa yerin dibinden de çıksa pay çıkartır bunlar fark etmez bir kılıfına uydurup

alırlar vergiyi, o sarayların milyon dolarlık tadilat masrafları için kaynak şart

nede olsa:KK53:sadece faturalara yükledikleri yüzde elliye yakın vergi ,yüklü kdvler yetmez

olsun canım gökten de yağsa yerin dibinden de çıksa pay çıkartır bunlar fark etmez bir kılıfına uydurup

alırlar vergiyi, o sarayların milyon dolarlık tadilat masrafları için kaynak şart

nede olsa:KK53:sadece faturalara yükledikleri yüzde elliye yakın vergi ,yüklü kdvler yetmez
:D :D

Zavallı milleti nasıl soyarız diye düşünüyorlar zamlar mamlar yetmedi
devlet almayı değil vermeyi biraz düşünse ne güzel olur

ama koylu iyi cevap verdi gordun dimi :KK70: yerden çıkmadı ki gokten yağdı diolar :KK70: hahaa
bebem sen bir daha düşün şu taş işini kuzum, gelir vergisine tabi olursun, kazancın nerdeyse %60'ı vergiye gidiyor, yani kabaca 100 liranın 60 lirası gider:KK70:ee taş bu gideri yok, masraf gösterip vergiden düşemezsin:KK70:defter tutman lazım, mali müşavire ihtiyacın olur, her ay ortalama 300 lirada ona gider, ticaret odası kaydı, o da her ay belli bir üyelik ücreti alır, sen bu ticarete başlamadan son ver:KK70:

Back