Bebek Beslenmesi Malesef Emzik Emiyor

Bebek Beslenmesi, Ek Besin Önerileri, Mamalar, Anne Sütü, 3 yaştan büyük çocukların çok yeme ya da yememe, obezlik, iştahsızlık, okulda beslenme, beslenirken dikkat edilecek konuların yani her türlü yeme problemlerinin paylaşıldığı alan.

zeliha42

Nirvana
Kayıtlı Üye
3 Ağustos 2006
168
0
44
Kızlar oğluşum 2,5 aylık.Ben oğluma emzik vermek istemedim.Ne de olsa çalışmayıp kendim bakacağım ağlasa da bir şekilde sustururum düşüncesi vardı.Ama benim oğlan inatla ilk verdiğimiz anda aldı emziği.Oysa ki kızımı zorla alıştırmıştık.
Sizin emzik konusundaki düşüncelerinizi öğrenmek istiyorum.
:uhm::uhm::uhm::uhm:

canım ben emziği tutturabilmek için uğraştım baya. ben bir mahsur görmüyorum açıkçası, arada bri tıpa gibi ağzına tıkıyorum. zaten tok olunca pek almıyor, sustururcum o benim... süper bişi, mamasını haırlayana kadar onunla oyalanıyor mesela.

Merhaba; 3 ay 4 g oğlum var, bir oğlumda 6 yaşında.Emzik konusunu dert etmiyorum kabul bıraktırmak zor ama annenin azda olsa kurtarıcısı.
Ben bebişime verdim almak istemedi aslında ama çok emiyordu ve göğüslerim hasat oluyordu 3200 doğdu 15 günlükken 3600 olmuştu doktor mutlaka emzik ver dedi. Çok kilo alırsa büyümesi gelişmesi zor olur dedi. Bizde verdik (Canıma minnetti bu arada) Şimdi nerdeyse 7 kilo çok şükür hiçbir sorunumuz yok sürekli emmiyor uyumaya gidince uykuya dalana kadar ondan sonra velet nasıl yağıyorsa fırlatıyor atıyor ya beşiğin dışında buluyorum ya yorganının ucunda. Bence meme bi işaretmiş gibi kullanılmalı yani uyku zamanı gelince meme verilse diğer zamanlar verilmemeye çalışılırsa etkili olur yani hem annelern istediği hem çocukarın istediği olmuş olur..
Allah sağlık sıhhat versin bebişinize

bencede bi sakıncası yok sakinleştiriyor bırakması zor olsada eninde sonunda bırakcak hem unutmayalımki emzik emmeyen bebeklerin daha farklı bırakamadıkları alıskanlıkları oluyo parmak emmek gibi

bende oğlum emzik alsın istedim,ama malesef ilk günden beri diliyle ittirip duruyor.artık uğraşmaktan vazgeçtim.emzik ağzında olunca bebekler daha uzun süre uyuyor,birazda susturucu gibi olur demiştim ama dediğim gibi hiç almadı.zaten babamızda diş hekimi olduğu için 6. aydan itibaren emziği bıraktırırm diyordu,yoksa dişleri yamuk çıkarmış.kaç tanede renkli renkli emzik almıştımbenneyaptımki

bende cok ugrastım emzık vermek ıcın her cesıt her markanınkını aldım ama benım akıllı kızım ıkı defa cekıyor bakıyor kı bısey gelmıyor atıyor ve bıdaha almıyor maalesef

ben dogumda hastaneye goturdum emziği :roflol: orda verdım bı kac kere aldı sonra eve gelıncede almadı ama su anda alıyor baya alıstı gercekten mucızevı bısey agzına sokuyorsun sesı kesılıyor:roflol:
neden canını sıktın anlmadım cnm emzıkler artık eskısı gıbı kocaman degılkı ayına gore alıyorsun ve damak yapısını bozucak cınsten degıller yanı bende emzık cok rahat ooluyo

Çocukların damak yapısını bozar diyorlar ve doktorlar pek önermiyor bu yüzden istememiştim.
Ama yazdıklarınız beni rahatlattı.
Hepinize çok teşekkür ederim.

Çocukların damak yapısını bozar diyorlar ve doktorlar pek önermiyor bu yüzden istememiştim.
Ama yazdıklarınız beni rahatlattı.
Hepinize çok teşekkür ederim.

canım o damak yapısını bozan emzıkler eskıdendı baon gıbılermıs gormuyonmu hem bende emzık emmısım ama damagım normal bozulmamıs yani :roflol::enbuyukkk:

X