çok güzel bir tatil olmuıştur eminim süper görünüyor,
yurtdışında beklenmedik olaylarla karşılaşılıyor mu peki ya da orada karşılaştınız mı
hırsızlık ya da kötü davranışlar gibi.
italyada cantanıza mukayet olun deniliyormuş onun gibi...?
ben fiyatları araştırdım gemi seyahati 6 bin liraya patlıyor,
normal 3 günlük otel yarım pansiyon seyahatler de 3 bine. yine orada yemek yiyor içiyorsun o da para.
6 bin de çok çok para :)bilemiyorum. tesekkürler ilgine.
Derbeder_
hayirli ugurlu olsun. Insallah cok guzel vakit gecirirsiniz. dondukten sonra'da izlenimlerini yazmayi unutma haaa
cnm ne güzel erkende halletmişsiniz balayınızı inşallah beklediğinizden daha güzel geçer
bu rezervasyonu yaptırdığınız yer yurt dışında bir acenta sanırım değil mi? yabancı dilinizin iyi olması gerekiyor mu? ben pek güvenemediğim için ingilizceme cesaret edemiyorum.. benim araştırdığım fiyatlar daha yüksekti ayrıca..
yok şaka yapmıyorum canım :96:
öncelikle, Maldivlere vize yok, o yüzden böyle bir masraf yada vize alma çilesi yok(ama senin için en alta pasaport ve vize için bazı bilgiler paylaştım)
ama şöyle bir şey var; mesajımda farkettiysen söylediğim rakama uçak biletlerimiz dahil değil; ki Maldive uçak bileti çok ciddi rakamlarda tutuyor...kişi başı gidiş dönüş 1000 dolar; iki kişi 2000 dolar.
biletlerimizi ailem bize balayımız için hediye ediyor. açıkcası bilet yükü de olsa biz de gitmezdik.
atollparadise diye Maldivlerdeki otellerle çok yakın çalışan bir turizm acentasıyla uzun uzun görüşmeler ve bize iletilen teklifler sonrasında biz 3170 dolara 6 gece iki kişi anlaştık.
ki daha az parayla da tatil yapabilirsiniz orada :) çünkü biz standart dşı oda ve özel bir yemek opsiyon seçtik, bunlar da fiyatı arttırdı. bizim kalacağımız Kurumba Resort'un standart odaları için (deluxe room) 6 gece oda-kahvaltı 1780 dolarlık teklif iletmişlerdi bize. ama tabi ki çook zengin değilseniz maldivlerde oda-kahvaltı almak çok mantıklı değil; çünkü akşam yemekleri baya pahalıya gelebilir :)
Avrupaya çok daha uygun gidebileceğinizi düşünüyorum bence iyice araştırın ama çabuk karar vermenizde fayda var.
zira Ekimde deniz üstü çok güzel bir oda için toplam 3400 dolar fiyat veren acenta, 2 ay sonra Aralıkta aynı resort'un standart odası için 4120 dolar fiyat verdi...zaman kaybettikçe fiyatlar artıyor doğal olarak...
pasaportla ilgili sorularına gelince... pasaport çıkartmak çok kolay Emniyet Müdürlüğü Pasaport şubesinden ama tabi birkaç yüz liraya mal oluyor canım, seçeceğin yıla göre değişiyor fiyatı. vize kısmı daha meşakkatli. eğer gideceğin ülke vize isteyen bir ülkeyse, turist vizesi alman lazım... bunun için de ilgili konsolosluğa gerekli evraklar ile beraber başvurman lazım. ayrıca uçak biletini, otel rezervasyon teyidini mutlaka yanında götürmen lazım. mesela italya için gerekli belgeleri linkte görebilirsin: talya Turist Vizesi - talya Vizesi - Vize lemleri Vize Bavurusu, Vize Alm 0212 247 33 51
bu listeye bakınca korkutucu gelebiliyor ama eğer çalışıyorsanız, ssk'nız varsa sorun çıkacağını sanmam.
başka sormak istediğin bir şey olursa beklerim.
allah gönlüne göre balayı yapmana izin verir inşallah arkadaşım
Merhabalar,
Umarim hersey gonlunuzce gecer, konuya atliyorum biraz ama biz de balayimizi Maldivler'de yaptik, Paradise Island Resort & Spa hem fiyati diger yerlere gore uygun hem de plaji muhtesemdi. Tecrubelerimi blogumda paylastim resimlerle incelemek isterseniz
BEN BIR CADIYIM: Miladım Balayım Olsun~ Maldivler Tatili 2010
merhaba nazka, çok eğlenceli geçmiş balayınız anlaşılan, kafamda çok soru işareti vardı ama yazdıklarını okuyunca evet evet maldivler olmalı diye düşündüm, gerçi bizimki eylülde ama :)
sormak istediğim bu şekilde tüm organizasyon orda yaptığınız geziler dahil ne kadara mal oldu size ?
bir de diğer adalara yapılan gezilerde burdan yaptığınız anlaşma içinde mi yoksa ekstra mı ödediniz ?
hani bu bilgileri de kısaca geçersen çok mutlu olacağım
Merhaba Palomino, evet inanilmaz guzel anilarimiz oldu Maldivlerde, Tur sirketi ile kisi basi 1250 Euro'ya anlasmistik ki bunun 900 Eurosu sadece ucak bileti maalsefVe orada toplam 700usd harcadik, hersey dahil. Neler dahil kisaca anlatayim; Esim bir hayli alkol aldi, 1 bira $5 , diger adaya yaptigimiz tur kisi basi $45 kadardi. bir kere de ayni fiyata snorkel turu yaptik. Ayrica su da bence pahaliydi $5 usd sisesi, otel gunluk 3 litre kadar bedava su birakiyordu ancak biz bavullarda toplam 15 litre su goturduk bize tur sireketi cok pahali demisti, valizler de bos kalinca attik icine siseleri:) o kadar susuyor ki insan o 15 litre de bitti, otelin verdikleri de ama cebimizden suya para harcamamis olduk:) Geri kalan harcamalarimiz bahsis ve alisverire gitti zannedersem, ben abartip herkese birsuru hediyelik ivirzivir aldim. Bir de Otel calisanlari cok fakir, biri kizimi 2 yilda bir goruyorum parasizliktan bilet alamiyorum diye yalvarinca esim $50 de ona vermisti ama meger taktikleri buymus sonradan ogrendik Bir deee Maldivler Snorkel demek, biz Snorkellerimizi yanimizda goturduk 20TL ye mi ne almistik, otelde Gunluk kirasi $15 idi, aklinizda olsun $150 yakin tasarruf etmis olduk. ayyy sizin icin heyecanladim ben simdi:) ne guzel umarim hersey gonlunuzce gecer....
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?