• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Malcolm X / Alex Haley

MyNaYiNo

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
24 Kasım 2010
2.682
19
66
- Yurtdışı
2856.jpg

Malcolm X

Alex Haley
İNSAN YAYINLARI

Siyahların Amerika kıtasındaki tarihlerinde Kuzey-Güney Savaşından sonra en büyük olay kuşkusuz İslamiyet'tir. İnsan yerine konulmayan siyahlar günün birinde hızla ve kitleler halinde ana dinleri İslamiyet'i seçtiler. Siyahlar için İslamiyet yalnızca soyut bir din değil, kendilerine bilinçli bir biçimde unutturulan tarihlerine, dillerine, kültürlerine, kısaca köklerine yeniden dönüştü. Malcolm X bu akımın en önde gelen ve en radikal önderlerinden biridir.

Başlangıçta, ilk zenci müslüman hareketinin öncüsü Elijah Muhammed'in bağlısı olarak ırkçı düşünceler taşıyorken, Hacc dolayısıyla İslam dünyasına yaptığı bir gezi onu bu düşüncelerden döndürdü. Artık kendisini İslam'ın sömürgecilik ve ırkçılık karşıtı evrensel mesajını tüm dünyaya iletmeye adamıştı. Bu amacını kitleler çapında gerçekleştirmeye çalıştığı toplantılarından birinde suikasta uğrayıp, 25 Şubat 1965'de öldürüldü.

Ülkemizde 'Kökler' adlı TV dizisi ve romanıyla tanınan Alex Haley, bu en büyük çalışmasıyla Malcolm X'in hayat hikayesini bizzat kahramanının dilinden bize anlatmaktadır.

Dün okumaya basladim. Siddetle tavsiye ederim. Etkileyici ve sürükleyici hatta egitici bir kitap.
:61:

Selam ben bu kitabi Almanyada okul icin okumuştum Kitabin özetini çikarmiştim, 2001 de okudum diye hatirliyorum ilk önce Denzel Washington un başrolde oynadi filmini izlemiştim sonra kitabi okudum.
Bu kitabi okuduktan sonra daha fazla Zencilerle ilgili kitaplar okumaya başladim hatda bir Film daha vardi ROOTS diye yani Aslimiza Kökümüze dönüş anlaminda. TR de galiba ismi Kök dü.

Herkeze okumayi tavsiye ederim.

Back