Nişan malatya gelini..kızlar yardım nasıl olmalı benim nişanım

Nişan Adetleri, Nişan Bohçası, Nişan Tepsisi

serranj

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
23 Kasım 2010
14
0
36
Diyarbakır
kk'nün namını duydum geldim belki bana da yardımcı olursunuz diye
yaza nişanım olacak, sözlüm malatyalı, nişan adetleri nelerdir, ne yapmalı ne yapmamalıyım, nişanı kız tarafı yapar bizde, yardım edin lütfen hiç bir şey öğrenemedim onlardan.nişanlıma soruyorum bilmiyor. adetleri nedir, takı takılacak mı salon mu ev nişanı mı yapsak daha iyi olur.. ay daha bir sürü sorum var aslında :) cevaplarınızı bekliyorum tüm deneyimli arkadaşlar..

hayırlı olsun. malatyalı değilim ama genelde her yörenin nişan adetlerinin birbirine benzediğini gördüm.
ben erzincanlıyım sözlüm tokatlı 14 gün sonra nişanımız var:) ilk başlarda bende senin gibiydim adetleriyle ilgili hiçbirşey bilmiyordum sözlüm hiç bilmiyor. aileside pek önem vermiyor gibiydi böyle şeylere. ben aldım sözlümü karşıma bizde neyin ne şekilde olduğunu anlattım ona, sen de kendi ailene sor söyle bana bir eksiklik hata olmasın sonra dedim.
nişanı kız tarafı yaptığı için kız tarafının adetleri öncelikli olur. nişanı istersen evinde yap, kalabalıksan mekan ayarlayıp dışarıda yaparsın. biz ailemiz kalabalık olduğu için dışarıda yapacağız.
her nişanda takı takılır kaynana kayınpederin falan. bunu senin ailene sormuş olmaları gerekir.
benim ailem siz bilirsiniz ne takarsanız sizin şanınız ama bizim adetlerimiz şöyle *** bilezikten az olmasın demişti.
nişan için seni alışverişe götürmeleri gerekiyor. nişan elbisen ayakkabın falan. bir de bohça işi var tabi. istiyorsan sana bohça gelecek istemezsen yapılmaz.
bizim adetlerimize göre evdeki herkese ve büyüklere dede babaanne falan gibi bohça yapılır.
ama biz bu kadar detaylı yapmak istemedik çünkü iki tarafta birbirinin getirdiği şeyleri uzun vadede kullanmıyor. malatyalılar da böyle olabilir. yakın yöreler çünkü.
sadece gelin ve damat bohçası yapılsın diye karar verdik. şimdilik aklıma gelenleri yazdım.
bence en iyi bilgi için annen kaynanan ile ya da erkek tarafından biriyle konuşsun.
sormak istediğin başka şeyler varsa yazarım.

çook teşekkür ederim cevap için, dediğin gibi adetler benzer sanırım yakın yerler olduğundan, gerisi gelecek kişi sayısına göre evde ya da dışarıda yapmaya karar vermemde artık, zaten artık ne olursa olsun ben elimden geleni yapayım gerisini de çok kafama takmayayım diye düşünüyorum, başta çok takıyordum nasıl olacak neden kimse bir şey demiyor diye ama sonra baktım kendimi yıpratıyorum,
sizin için de hayırlı olsun allah tamamına erdirsin.. umarım hepimizin bu heyecanları tatlıya bağlanır, sorunsuz geçer her şey.
tekrar teşekkürler

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…