• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Malatya geleneklerini bilen var mi?

Kardeşimin eşi.Malatyalı.
Kız tarafa takı olarak ne istersiniz diye sormak gerekiyormuş. Biz bilmiyorduk. Sıkıntı çıktı bu konuda. Bohça hazırlanıyor. Ama bazı kızlar ve aileleri istemiyormuş. Ayrıca muhakkak bir kolye takılıyormuş.

Nişanda masa süslemesi baklava, yaş pasta vs hep biz aldık. Kıyafeti vs de için de.

Kınada ise.kına ve çerez bize aitti.
Ayrıca kınada bol bol oynayın. Çünkü kayınvalide görümce vs oynamasa kızı istemiyorlar diye düşünüyorlarmış. Kimsenin başından sonuna kadar sahnedeydim. 😂😂. Acemi olarak başladığım oyundan profesyonel olarak çıktım😂😂.

Hatırladığım bu kadar.
Sanırım Malatyalılar 2'ye ayrılıyor cirkef olanlar ve anlayışlı olanlar biz hiç böyle sorunlar yaşamadık kız hatta bohcayi biz bizzat istemedik :D Neyse gelmiş geçmiş zaten gelinimiz abinizle anlasiyorsa sıkıntı yok demektir :)

Sanırım Malatyalılar 2'ye ayrılıyor cirkef olanlar ve anlayışlı olanlar biz hiç böyle sorunlar yaşamadık kız hatta bohcayi biz bizzat istemedik :KK70: Neyse gelmiş geçmiş zaten gelinimiz abinizle anlasiyorsa sıkıntı yok demektir :)

Aynen insanına göre. Hiç karışmıyoruz. Ha bire birbirinizin kıymetini bilin diyoruz. Arada düğün tantanası çıkıyor. Onda da şükür evlendiniz diyoruz. İnşaAllah Çok mutlu olsunlar da. Yoksa çok zor.

Aynen insanına göre. Hiç karışmıyoruz. Ha bire birbirinizin kıymetini bilin diyoruz. Arada düğün tantanası çıkıyor. Onda da şükür evlendiniz diyoruz. İnşaAllah Çok mutlu olsunlar da. Yoksa çok zor.
İnşallah canım aslında az önce yazdığım Malatyalılar olarak değilde insanlar ikiye ayrılır olacaktı sanırım :) Umarım çok mutlu olurlar evlilikleri saygı sevgi çerçevesinde ilerler yoksa dediğiniz gibi çok zor olur vede kıymet bilen birine denk gelmekte önemli tabi 😊🙏

İnşallah canım aslında az önce yazdığım Malatyalılar olarak değilde insanlar ikiye ayrılır olacaktı sanırım :) Umarım çok mutlu olurlar evlilikleri saygı sevgi çerçevesinde ilerler yoksa dediğiniz gibi çok zor olur vede kıymet bilen birine denk gelmekte önemli tabi 😊🙏

Malatyalıları çok severim gerçekten. Sıcak kanlı insanlar. Ama düğün dernek zor işler...Herkes hayalini gerçekleştirmek istiyor. Ben yapamadım. Bu sebeple gelinimize dediğim içinde kalmasın dedim. Bence güzel oldu. Ama erkekler öyle bakmıyorlar olaya.😂

Malatyalıları çok severim gerçekten. Sıcak kanlı insanlar. Ama düğün dernek zor işler...Herkes hayalini gerçekleştirmek istiyor. Ben yapamadım. Bu sebeple gelinimize dediğim içinde kalmasın dedim. Bence güzel oldu. Ama erkekler öyle bakmıyorlar olaya.😂
Evet cnm genelde öyle diyorlar Malatyalılar için ama aksini söyleyen de duydum tabi her yerin iyisi kötüsü var sonuçta :) ne güzel canım keşke her gorumce senin gibi benimsese gelinini😊😊 aynen dediğin gibi biz bayanlar daha çok uğraştığımz halde nedense erkekler strese giriyor değişik bir şekilde Suna ne gerek var buna ne gerek var diye yakınmaları oluyor tabi.
bu düğün psikolojisini anlamış değilim erkeklerde 😂😂

Batılıyım, Malatyalı tanıdığım yok ama doğulu çok var. Malatya da doğu olduğu için adetlerini az çok tahmin edebiliyorum. Büyük ihtimalle tutucu bir yapıya sahipler ama şimdi değişmiştir belki onu bilemeyeceğim.

Evet cnm genelde öyle diyorlar Malatyalılar için ama aksini söyleyen de duydum tabi her yerin iyisi kötüsü var sonuçta :) ne güzel canım keşke her gorumce senin gibi benimsese gelinini😊😊 aynen dediğin gibi biz bayanlar daha çok uğraştığımz halde nedense erkekler strese giriyor değişik bir şekilde Suna ne gerek var buna ne gerek var diye yakınmaları oluyor tabi.
bu düğün psikolojisini anlamış değilim erkeklerde 😂😂
Erkeklere göre ne gerek var. Kardeşim diyordu ki kadın olsam o kadar ağır gelinlik giyip başımda 10 kilo bez taşımazdım diyor. Ama 😂😂.

Canım ben Malatyalıyim eşim Sivaslı hiçte öyle abartı birsy olmadı olması gerektiği gibi. Sozde 1 tepsi baklava geldi evet ama.bu herkeste olcak diye bişey yok ben ve ailem kesinlikle dayatmadik erkek tarafına ille de olcak diye sözde kolye ve yüzük taktılar buda erkek tarafının kendi tercihiydi. Soze biraz kalabalık geldiler evet ama önceden sordular size uygun mudur diye. Nişan da kız tarafına ait Nisan'da da yapılacak mekan kuru pasta ve meyve suyu bize tatlı erkek tarafına aitti. Nisan'da da bilezik ve kolye takıldı ama buda erkek tarafının tercihi zaten herkesin kendi maddi durumuna göredir. Kınayı kız tarafı olarak mekanı biz tuttuk kuruyemişi erkek tarafı aldı. Organizasyon vs kıza ait. Bindallı gelinlik zaten erkeğe ait. Düğünde tamamen salon vs erkek tarafi yaptı. Ama bence senin sunduğun fikir gayet mantıklı bende eşime fazla yüklenmedm altinmis ille de çok gösterişli mekanmis diye bu sayede krallar gibi balayı yaşadım 😊😊
Bilmediği gelenekleri mi uygulamak istiyor anlayamadim
Kardeşimin eşi.Malatyalı.
Kız tarafa takı olarak ne istersiniz diye sormak gerekiyormuş. Biz bilmiyorduk. Sıkıntı çıktı bu konuda. Bohça hazırlanıyor. Ama bazı kızlar ve aileleri istemiyormuş. Ayrıca muhakkak bir kolye takılıyormuş.

Nişanda masa süslemesi baklava, yaş pasta vs hep biz aldık. Kıyafeti vs de için de.

Kınada ise.kına ve çerez bize aitti.
Ayrıca kınada bol bol oynayın. Çünkü kayınvalide görümce vs oynamasa kızı istemiyorlar diye düşünüyorlarmış. Kimsenin başından sonuna kadar sahnedeydim. 😂😂. Acemi olarak başladığım oyundan profesyonel olarak çıktım😂😂.

Hatırladığım bu kadar.
Yani çok özel bir şey yok neresinden malatya nin😊

Herkese çok teşekkür ederim banlıydım kac gundur yazamadım...
Erkek tarafı batılı, dugun istanbulda olacak o yuzden soz nisan aile buyukleriyle sadece yüzük takılarak olacak, kina dugun ayarinda Malatyada olacak Istanbula gelemeyecekler için kiz tarafı yapacak, dugun de Istanbulda olacak... bohca falan oyle şeyler yok çok şükür.:D
Mune Mune konumu kapatabilir misin

Back
X