• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Malatya geleneklerini bilen var mi?

lingen

Popüler Üye
Kayıtlı Üye
22 Haziran 2013
6.767
10.573
248
Arkadaşlar ben aslen Malatya'lıyım ama gelenek görenek bunlar benim bilgim dahilinde değil hic anlamam bana gore cok gereksiz seyler ama deger verip uygulayana da sonsuz saygım var ve şimdi Malatyalı ve bu konulara deger veren bilen arkadaşların onereceklerine ihtiyacım var.... kızkardeşim evlenecek Malatya geleneklerine gore bazı şeyleri yapmak istiyor...
Lütfen bana bu konuda bilgi verin ne dediysem caymıyor ama konuya da Fransiz hanımefendi... kiz tarafı istemeden dugune kadar neleri yapar ustune düşenler nedir, nasıl bir yol izlenir sizlerin yardim ve onerilerini bekliyorum...

aman geleneği göreneğimi kaldı..eğlence kısımları güzelde ...altın eşya vs mevzularıysa hiç araştırmayın derim.

aman geleneği göreneğimi kaldı..eğlence kısımları güzelde ...altın eşya vs mevzularıysa hiç araştırmayın derim.
Yok hayir sadece nisan kina dugun kim hangisini yapar falan bunlari merak ediyorum

Arkadaşlar ben aslen Malatya'lıyım ama gelenek görenek bunlar benim bilgim dahilinde değil hic anlamam bana gore cok gereksiz seyler ama deger verip uygulayana da sonsuz saygım var ve şimdi Malatyalı ve bu konulara deger veren bilen arkadaşların onereceklerine ihtiyacım var.... kızkardeşim evlenecek Malatya geleneklerine gore bazı şeyleri yapmak istiyor...
Lütfen bana bu konuda bilgi verin ne dediysem caymıyor ama konuya da Fransiz hanımefendi... kiz tarafı istemeden dugune kadar neleri yapar ustune düşenler nedir, nasıl bir yol izlenir sizlerin yardim ve onerilerini bekliyorum...
Canım genelde kınayı kız taraftı yapar düğünü erkek..ama artık günümüzde kız ile erkek anlaştiysa pek de gelenek göreneklere bağlı kalinmiyor gibi... Değişiyor kişiden kişiye yani anlayacağın😊

Ooo hem nisan hem kina kiz tarafina mı ait? Babam ağlayacak o zaman:D

Aile büyükleri yok mu. Teyze, hala,yenge yada başka büyük. Malatyaliyim dedin de orda yasayan yada yasamayip bilen birileri.

Çeyize bol bol kayısı koyun -çeyiz geleneği varsa- hatta çekirdeklerini bile koyun kansere birebir.

Onun dışında bilmiyorum. Gelenek görenek kalmadı.
Ah iste benim akilli kardesim de bunu bi anlasa:D 41 yasina gelmisim hic anlamam gelenekten... ben kendisine soyle bir fikir sundum benimsetemedim...
Nisan kina dugun yerine sade bir nikah töreni ve aileyle yemek yensin... her iki tarafin anne babasi da kina nisan dugun icin ayiracaklari bütçeyi evinizi tutup en azindan bi senelik kirasini ödeyip içini sizin seçtiğiniz eşyalarla döşesinler... siz de evlilik hayatiniza borçsuz başlayıp keyfinize bakın... ama beni kim dinliyor ki

Ah iste benim akilli kardesim de bunu bi anlasa:KK70: 41 yasina gelmisim hic anlamam gelenekten... ben kendisine soyle bir fikir sundum benimsetemedim...
Nisan kina dugun yerine sade bir nikah töreni ve aileyle yemek yensin... her iki tarafin anne babasi da kina nisan dugun icin ayiracaklari bütçeyi evinizi tutup en azindan bi senelik kirasini ödeyip içini sizin seçtiğiniz eşyalarla döşesinler... siz de evlilik hayatiniza borçsuz başlayıp keyfinize bakın... ama beni kim dinliyor ki
Fikirleriniz çok mantıklı, umarım sizi dinler ve fikirleriniz doğrultusunda bir gelişme sağlanır.

Canım kayısı çekti, ben bi’ kayısı reçeli yiyeyim.
Çok mutluluklar dilerim kardeşinize❤️

Aile büyükleri yok mu. Teyze, hala,yenge yada başka büyük. Malatyaliyim dedin de orda yasayan yada yasamayip bilen birileri.
Yok kuzum yaaa, bi babam orda yasiyo o da sonrada oraya taşındı, annem de babam da baska yerlerde dogup büyümüşler ve geleneklerle hic alakaları yok... annemi de kaybettik zaten 7 sene önce... butun akrabalar hep yurtdisinda bi teyzem var turkiyede o da hic Malatyayı görmemiş desem yeridir...
Bi tek kiz kardesim tutturmuş gelenek diye derdi neyse

Ah iste benim akilli kardesim de bunu bi anlasa:D 41 yasina gelmisim hic anlamam gelenekten... ben kendisine soyle bir fikir sundum benimsetemedim...
Çok mantıklı.. gelenek görenek hiç bulaşmayın. Hem çokta bilmiyorsunuz. Etrafımızda bak bak hiç geleneksel değil düğün diyen birileri olmayacaksa sade nikah ve sonrası yemek eğlence düğüne gidecek paraya mis gibi balayı yapılır ev en iyi şekilde döşenir.

Söz kesilirken minimum 5 tepsi baklava ile geliyorlar.
Söz kesilirken minimum 100 kişi oluyorlar. Nişana söz farkını bilmiyorlar gibi bir şey.
Sözde de bilezik takıyorlar. Erkeğe sadece yüzük istiyorlar.
Ben sözden sonra "bu ne saçmalık ya" diğeri adet işlerini komple bıraktırmıştım, nişan bile yapmadım sonra. Ama gördüğüm kadarı ile nişanı düğün salonunda yapmayanı kınıyorlar. Kına gecesi de aynı şekilde.
Kına ile düğün üst üste olsun istiyorlar çünkü uzak akrabaları falan üşenmiyor geliyor. Ben onu da özellikle bir hafta arayla yaptım, millet bir hafta erken gelip kv evine çöktü.
7 sülaleye bohça seviyorlar. Onu da yapmadım, sadece kocamla bana yapıldı.
Nişan dönemine denk gelirse kurbanda koç kesiyorlar gelin için. Bunu da istemedim. Herkesin hayrı kendine diyerek.

Fikirleriniz çok mantıklı, umarım sizi dinler ve fikirleriniz doğrultusunda bir gelişme sağlanır.

Canım kayısı çekti, ben bi’ kayısı reçeli yiyeyim.
Çok mutluluklar dilerim kardeşinize❤
Cok tesekkur ederim umarim kabul ettiririm:)
Söz kesilirken minimum 5 tepsi baklava ile geliyorlar.
Söz kesilirken minimum 100 kişi oluyorlar. Nişana söz farkını bilmiyorlar gibi bir şey.
Sözde de bilezik takıyorlar. Erkeğe sadece yüzük istiyorlar.
Ben sözden sonra "bu ne saçmalık ya" diğeri adet işlerini komple bıraktırmıştım, nişan bile yapmadım sonra. Ama gördüğüm kadarı ile nişanı düğün salonunda yapmayanı kınıyorlar. Kına gecesi de aynı şekilde.
Kına ile düğün üst üste olsun istiyorlar çünkü uzak akrabaları falan üşenmiyor geliyor. Ben onu da özellikle bir hafta arayla yaptım, millet bir hafta erken gelip kv evine çöktü.
7 sülaleye bohça seviyorlar. Onu da yapmadım, sadece kocamla bana yapıldı.
Nişan dönemine denk gelirse kurbanda koç kesiyorlar gelin için. Bunu da istemedim. Herkesin hayrı kendine diyerek.
Aman allahim bunlar nee:D yok benim bu kızı vazgecirmem lazim.. hic uğraşamam boyle şeylerle bana zor...

Çok mantıklı.. gelenek görenek hiç bulaşmayın. Hem çokta bilmiyorsunuz. Etrafımızda bak bak hiç geleneksel değil düğün diyen birileri olmayacaksa sade nikah ve sonrası yemek eğlence düğüne gidecek paraya mis gibi balayı yapılır ev en iyi şekilde döşenir.
Aynen iste aklın yolu bir:)

Canım ben Malatyalıyim eşim Sivaslı hiçte öyle abartı birsy olmadı olması gerektiği gibi. Sozde 1 tepsi baklava geldi evet ama.bu herkeste olcak diye bişey yok ben ve ailem kesinlikle dayatmadik erkek tarafına ille de olcak diye sözde kolye ve yüzük taktılar buda erkek tarafının kendi tercihiydi. Soze biraz kalabalık geldiler evet ama önceden sordular size uygun mudur diye. Nişan da kız tarafına ait Nisan'da da yapılacak mekan kuru pasta ve meyve suyu bize tatlı erkek tarafına aitti. Nisan'da da bilezik ve kolye takıldı ama buda erkek tarafının tercihi zaten herkesin kendi maddi durumuna göredir. Kınayı kız tarafı olarak mekanı biz tuttuk kuruyemişi erkek tarafı aldı. Organizasyon vs kıza ait. Bindallı gelinlik zaten erkeğe ait. Düğünde tamamen salon vs erkek tarafi yaptı. Ama bence senin sunduğun fikir gayet mantıklı bende eşime fazla yüklenmedm altinmis ille de çok gösterişli mekanmis diye bu sayede krallar gibi balayı yaşadım 😊😊

Kardeşimin eşi.Malatyalı.
Kız tarafa takı olarak ne istersiniz diye sormak gerekiyormuş. Biz bilmiyorduk. Sıkıntı çıktı bu konuda. Bohça hazırlanıyor. Ama bazı kızlar ve aileleri istemiyormuş. Ayrıca muhakkak bir kolye takılıyormuş.

Nişanda masa süslemesi baklava, yaş pasta vs hep biz aldık. Kıyafeti vs de için de.

Kınada ise.kına ve çerez bize aitti.
Ayrıca kınada bol bol oynayın. Çünkü kayınvalide görümce vs oynamasa kızı istemiyorlar diye düşünüyorlarmış. Kimsenin başından sonuna kadar sahnedeydim. 😂😂. Acemi olarak başladığım oyundan profesyonel olarak çıktım😂😂.

Hatırladığım bu kadar.

Back
X