• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Makroprolaktin kaç olmalı? Yardım

utopya06

Guru
Kayıtlı Üye
7 Şubat 2011
16.912
27
408
Ankara
bugün makroprolaktin sonucumu aldım fakat kaç olması gerektiğine dair hiçbir fikrim yok
sanırım yüksek 89,2
prolaktinim de yüksekti ilk ölçümde 96,ikincide 35
hipofizde 5mm adenom var
şimdi bu makroprolaktin nasıl bir tahlil, hiçbir yerde detaylı bilgi bulamadım
şimdi bu test prolaktinin normal değerini göstermek için mi yapılıyor?
fikri olan lütfen aydınlatsın nedir bu makroprolaktin?

merhaba,
Bana da makroprolaktin dediler. hatta doktorum yalancı prolaktin bu korkulacak bişey yok dedi. internete yazarsan makroprolaktin diye baya bi detaylı bilgi çıkıyor aslında.
Hiperprolaktinemi olup olmadığını anlamak için yaptıkları bir test var PEG, yani gerçekten yüksek mi yoksa yüksekmiş gibi mi çıkıyor sonuçlar diye bakıyorlar. Bazı testlerde yüksekmiş gibi çıkıyormuş çünkü. Benim elimde 3 sonuç var 3 ünde de yüksek görünüyor. Ondan bu PEG testini de yaptılar makroprolaktin dediler. Bu test sonucunda da yüksek çıksaydı eğer hiperprolaktinemi teşhisi koyuyorlar ki bunun sonucunda hipofiz bezine yöneliyorlar. Kistik oluşum var mı diye bakıyolar. Tomografi vs. İş uzuyo yani. Uzatmadan birbirinden bu ikisini ayırmak için yaptıkları bir test bu. Eskiden bazı hastaları hiperprolaktinemi die ameliyat bile etmişler çünkü. Bu gibi şeyler yaşanmaması için yapılan bir test ki makroprolaktin çıkması çok iyi. Herhangi bir etkenden dolayı vucut yüksekmiş gibi gösteriyo prolaktini herhalde.
Bende sebep polikistikover mesela. LH ve FSH değerlerim uyumsuz vs. Bunun gibi etkenler prolaktini yükseltebilirmiş.
Ama senin hipofizinde hem adenom var hem makroprolaktin ilginç olmuş biraz. Benim anladığım kadarıyla hipofizden kaynaklı bir yükselişse eğer makroprolaktin değil ama sen yine de doktoruna da sor. Ameliyat filan demedi mi ya da bir tedavi söylemedi mi?

bugün makroprolaktin sonucumu aldım fakat kaç olması gerektiğine dair hiçbir fikrim yok
sanırım yüksek 89,2
prolaktinim de yüksekti ilk ölçümde 96,ikincide 35
hipofizde 5mm adenom var
şimdi bu makroprolaktin nasıl bir tahlil, hiçbir yerde detaylı bilgi bulamadım
şimdi bu test prolaktinin normal değerini göstermek için mi yapılıyor?
fikri olan lütfen aydınlatsın nedir bu makroprolaktin?

çok yüksek çıkmış benimkide 75.99 aynen seninki gibi 5 mm hipofiz tümörü var şuanda 3 aydır ilaç tedavisi görüyorum bastırılmassa ameliyat oma ihtimalim var önce ilk işiniz bi ekdoklin doktoruna gitmek olsun doktorlar nasıl yönlendirmez açıklamaz size bu benim hastalığımı cerrah paşada bir prof.ve 2 tane beyin cerrahı ve 1bir jinekolog takip ediyo ilerlememesi için acil sonuç almanız gerekiyo korkutmak istemem ama yan etkileri çk etkiler yaşam kalitesini siz yan etkilerni hisseiyomusunuz yazarmısınız bana yaşınız kaç bilmiyorum ama benim yaşım çok genç olduğum için doktorlarım ihmal etmiyolar tedavimi

merhaba,
Bana da makroprolaktin dediler. hatta doktorum yalancı prolaktin bu korkulacak bişey yok dedi. internete yazarsan makroprolaktin diye baya bi detaylı bilgi çıkıyor aslında.
Hiperprolaktinemi olup olmadığını anlamak için yaptıkları bir test var PEG, yani gerçekten yüksek mi yoksa yüksekmiş gibi mi çıkıyor sonuçlar diye bakıyorlar. Bazı testlerde yüksekmiş gibi çıkıyormuş çünkü. Benim elimde 3 sonuç var 3 ünde de yüksek görünüyor. Ondan bu PEG testini de yaptılar makroprolaktin dediler. Bu test sonucunda da yüksek çıksaydı eğer hiperprolaktinemi teşhisi koyuyorlar ki bunun sonucunda hipofiz bezine yöneliyorlar. Kistik oluşum var mı diye bakıyolar. Tomografi vs. İş uzuyo yani. Uzatmadan birbirinden bu ikisini ayırmak için yaptıkları bir test bu. Eskiden bazı hastaları hiperprolaktinemi die ameliyat bile etmişler çünkü. Bu gibi şeyler yaşanmaması için yapılan bir test ki makroprolaktin çıkması çok iyi. Herhangi bir etkenden dolayı vucut yüksekmiş gibi gösteriyo prolaktini herhalde.
Bende sebep polikistikover mesela. LH ve FSH değerlerim uyumsuz vs. Bunun gibi etkenler prolaktini yükseltebilirmiş.
Ama senin hipofizinde hem adenom var hem makroprolaktin ilginç olmuş biraz. Benim anladığım kadarıyla hipofizden kaynaklı bir yükselişse eğer makroprolaktin değil ama sen yine de doktoruna da sor. Ameliyat filan demedi mi ya da bir tedavi söylemedi mi?

bendede aynı rahatsızlık var hipofiz tümörüne bağlı ameliyat dediler ama önce ilaçla bastırmaya çalışıyolar benim 75,99 değerlerim doktorlarım çok şaşırmıştı yaşım genç olduğu için belkide bilemiyorum yani yan etkileri bende oluşturduğu hasar beni çok etkiliyo bu hastalığın yan etkileri gerçekten farkettiriyo kendini normailde en fazla 22,25 değerlerinde olması gerkiyo yani ben 3 ayda hastalığımın profösörü oldum bu hastalık hakknda herşeyi biliyorum adım adım....

Back