• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

makinedeki karincalar!!!

allegraymis

Popüler Üye
Kayıtlı Üye
25 Aralık 2012
506
353
123
Merhaba ,makinamda bulasiklari yikadiktan sonra tabaklarin vb ustunde olu minik karincalar goruyorum,bulasiklari bekletmiyorum,kirinden iyice arindirip koyuyorum,biter bitmez bosaltiyorum da.Hala hangi arada derede o sicaklikta barinabildiklerini cozmus degilim.Makinenin icinde de gorunmuyorlar,tabak canagin ustunde tektukler.Sirke ekleyip bos yikadim,limon koydum ama degisen birsey yok:KK43:yasadigim yer cok sicak iklime sahip karinca da buranin bas belasi bir sorun ama yillardan beri ilk defa makineyi mekan bellemis versiyonuyla karsilastim,basina gelip cozum bulmus olan birisi var mi aranizda???

Gideri temizleyin.
Gerçi o sıcaklıkta nasıl barınıyorlar bilmiyorum tuhaf.
Karıncalar tarçını sevmezler diye duymuştum en çok gördüğünüz yerlere tarçın serpin bi deneyin.

Belkide karıncalar içinde ölmüş giderde birikmiştir
Yıkandıkçada bulaşıklara bulaşıyordur
Filtreyi temizle ozaman

Makinanin filtresini etrafini icini iyice temizle ölü olanlari arindir sonrada takip et gelen karincalarin önüne tarçın koy tarcina karabiberde ekleyebilirsin giderler.

guncelleme:)filtreyi cikardim ama gunlerdir gelen olu karinca miktari gibi bir yogunluk yoktu birkac tane varlardi sadece,suan yikiyorum,eger filtrede birikenlerse bitmis olmalari gerekiyor

Ölmüyorlar kokusundan rahatsiz olup gidiyorlar.geldikleri yola bir cizgi halinde Sürdügünde giderler.Bir kac gun bekle baktin yok oldular baharatlari temizleyebilirsin.
Evet. Benimde evin cesitli kisimlarinda var da makinada ilk defa duydum. Oyle birsey basima hic gelmedi.

Bide konu sahibi neden yasaklanmis acaba

Back
X