• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Makinaya sığmayan perdeme çözüm lütfen?

magosa

Üye
Kayıtlı Üye
25 Haziran 2012
26
0
16
İstanbul
Sevgili arkadaşlar, ''akıl akıldan üstündür'' benim bu soruma önerileriniz, fikirlerin var ise beyan ederseniz memnun olurum, çok makbüle geçer. 35 metrekarelik bir salonum var. Fransız camın olduğu duvar 5.80cm, tülümü duvardan duvara diktirmiştim, yanlarda da geniş kanatlar var. Tül klasik yere kadar pileli ve 1'e 3 pile yani 1m dikilmiş tülde 3 m tül var. 5.80 çarpı 3bir dünya tül ediyor. Durum böyle olunca tül makinaya sığmıyor, her defasında kuru temizleme de oldukça külfetli. İlk aklıma tülü böldürmek geldi ama ek yeri belli olacağı ve bununda çirkin duracağı için vazgeçtim. İkinci olarak tülü fransız cama göre küçülttürmek geldi aklıma ama onu da sevmiyorum ve benim mobilyalarım çok iri, italyan tarzı (avangarde) camda küçücük bir tül hiç içime sinmediğinden vazgeçtim. Sizin bir fikriniz, öneriniz olursa sevinirim, şimdiden çok teşekkür ederim arkadaşlar.

Kosla gibi kaliteli bir marka deterjanla balkonda kendiniz sıcak suyla ıslatın.Beklettikten sonra da hafif çitileyin makineden daha temiz olur.Madem kuru temizleme pahalı diyorsunuz en iyi yöntem bu.Kurulamak için de eğer balkona ip asma sıkıntınız yoksa balkona ip asın yarım saatte kurur.Durularken yumuşatıcıyı unutmayın tabi.

Bizim salon perdemizde büyük ve uzun boydan boya ve yere kadar uzanıyor pileli annem yarım perdeyi sevmiyor nedense bizde salon perdesini yıkarken önce tülü makineye atıyoruz sadece onu yıkıyoruz yanına başka perde koymuyoruz eger makineye sıgmıyorsa yukarıdaki arkadaşın dedigi gibi yaparsın.

Sonuçta perde bu.Hani çok lekeli falan olmaz.O yüzden eğer evde küvet varsa perdeyi koy küvete.Üzerie deterjan dök ve sıcak suyu aç.Tabi çok sıcak su yapma zararlı olur.Elinle bastırarak,bir kaç kez ters düz ederk kirini tozunu akıtırsın....

küvet yoksada banyonu güzelce yıkayıp yere perdeyi koyup iyice sıcak suya yakın bir suyla kirini tozunu akıt deterjan falan dök zarar vermeden ovala...Sonrada iyice durulayıp,süzdürüp kurutursun...

Bu seçenekleri sundum ama perde çok kaliteli bir şeyse hani zarar görürmü yıpranma olur mu bilmiyorum.Artık bu karar size ait:)

8 - 9 kilo çamaşır kapasiteli makinesi olan bir tanıdığın yokmu ?
arkadaşın ailen yada komşu .. deterjanını alırsın orda yıkayıverirsin..

Son düzenleme:
Cevap yazan tüm arkadaşlara teşekkür ederim. Elde yıkama ihtimalim hiç yok, çünkü bel fıtığım var, 8 kiloluk çamaşır makinama bile sığmadı. Kruvaze perde de ayrı ayrı kanat şeklinde değil zaten birleşik dikiliyor dolayısıyla o da benim için çözüm olmadı. Sanırım ya perdemi böldürüp iki parça yaptıracağım (ki bu hiç hoşuma gitmeyecek) ya da fransız cama göre tülümü küçülttüreceğim.

Cevap yazan tüm arkadaşlara teşekkür ederim. Elde yıkama ihtimalim hiç yok, çünkü bel fıtığım var, 8 kiloluk çamaşır makinama bile sığmadı. Kruvaze perde de ayrı ayrı kanat şeklinde değil zaten birleşik dikiliyor dolayısıyla o da benim için çözüm olmadı. Sanırım ya perdemi böldürüp iki parça yaptıracağım (ki bu hiç hoşuma gitmeyecek) ya da fransız cama göre tülümü küçülttüreceğim.

geçmiş olsun tatlım. iki parçaya böldür hiç uğraşma tatlı canını bir perde yüzünden bu kadar üzme.:ssz:

perdeyi 2 ayrı yerinden kestirin kenarlara yakın yerlerden.böylece orta cama gelen kısım tek parca kalmış olur ve cirkin gözükmez .
kenarlara gelen yerleri de terzi cok düzgün dikerse hic belli olmaz.
kayınvalidemde de vardı bu sorun
perdesini benim makine yıkaya yıkaya neredeyse bozulacaktı kapağını ayağımla basarak zorla kapatıyordum tahmin edin görüntüyü ama şimdi cok şükür kurtuldum bu fikri vererek.
inş sizinde işinize yarar....

Back
X