Makina da tüylennmiş çamaşıra çözüm

qubis

Guru
Kayıtlı Üye
23 Mayıs 2010
245
266
Arkdaşlar, 1 buçuk yıldır arçelik 9 kiloluk çamaşır makinası kullanıyorum.Hep sıvı deterjan kullandım sadece 5 yıkma belki toz deterjanla yıkadım.Çünkü toz keten pantolonlarda vs. leke bırakır gibi...Yumuşatıcı sürekli kullanıyorum nerdeyse koku hastalığımm var çamaşırlar çıkınca miss gibi koklar koklar asarım :KK70: fakat son zamanlarda çamaşırlarımın tüylendiğini farkettim Eyvah dedim. Nerde hata yapıyorumm fikir verin başına gelen nasıl çözüm uyguladı.Kış dedim kazaklardan olur dedim ama 2 kişiyiz. Kazaklar ayrı onlar ayrı gibi bi ayrım yapamıyorum havluları genelde ayrı yıkarım.Tabi beyazlar ve renklileri de

Çamaşırları pamuklu, yünlü, sentetik ve kotlar ve renklerine göre ayırman gerek. Özellikle kazakları ayırmadan pamuklularla yıkatıyorsan ondan olabilir. Ayrıca kazakları 30 derecenin üstünde yıkamaman gerek onlar da tüylenir yüksek ısı ve devirde yıkatırsan küçülebilirler. Bunlara dikkat ederek yıkamanı tavsiye ederim.

Bunun cözümü varsa bende merak ediyorum cok seyleri ayrı yıkıyorum bazen bi kazagı tek yıkadıgım bile oluyor
cok tüylülerden ise eger ama hala o ufak ufak tüyler canımı sıkıyor :KK69:

Çamaşırları pamuklu, yünlü, sentetik ve kotlar ve renklerine göre ayırman gerek. Özellikle kazakları ayırmadan pamuklularla yıkatıyorsan ondan olabilir. Ayrıca kazakları 30 derecenin üstünde yıkamaman gerek onlar da tüylenir yüksek ısı ve devirde yıkatırsan küçülebilirler. Bunlara dikkat ederek yıkamanı tavsiye ederim.
Ayırıyorum. yani bazyaları 60 da yıkarım renklileri 40 da.Şu güne kadar küçülme olmadı sadece ilk zaman pijama takımlarım beyazların içinde 60 da küçüldü :KK70: sonra ayrı yıkadım.Ama işte 3 kazak için ayrı program yapmak istemiyorum.

Bunun cözümü varsa bende merak ediyorum cok seyleri ayrı yıkıyorum bazen bi kazagı tek yıkadıgım bile oluyor
cok tüylülerden ise eger ama hala o ufak ufak tüyler canımı sıkıyor :KK69:
Başka bir eyrde yumuşatıcının böyle bişey yaptığını duydum ama yumuşatıcısızda olmazz bilemedim....

Başka bir eyrde yumuşatıcının böyle bişey yaptığını duydum ama yumuşatıcısızda olmazz bilemedim....
Yani koku olayı da önemli bi ara yumsatıcımı değiştirdim fayda etmedi sonra bu bebekler icin özel cikanlardan aldım bı sefer Çamarsırlarim o kadar kötü koktu ki hemen ilk yumşatıma geri döndüm

Yani koku olayı da önemli bi ara yumsatıcımı değiştirdim fayda etmedi sonra bu bebekler icin özel cikanlardan aldım bı sefer Çamarsırlarim o kadar kötü koktu ki hemen ilk yumşatıma geri döndüm
Yumuşatıcı mavi yumoşdan asla vazgeçmem süper günlerce kalıyır koku

Arkdaşlar, 1 buçuk yıldır arçelik 9 kiloluk çamaşır makinası kullanıyorum.Hep sıvı deterjan kullandım sadece 5 yıkma belki toz deterjanla yıkadım.Çünkü toz keten pantolonlarda vs. leke bırakır gibi...Yumuşatıcı sürekli kullanıyorum nerdeyse koku hastalığımm var çamaşırlar çıkınca miss gibi koklar koklar asarım :KK70: fakat son zamanlarda çamaşırlarımın tüylendiğini farkettim Eyvah dedim. Nerde hata yapıyorumm fikir verin başına gelen nasıl çözüm uyguladı.Kış dedim kazaklardan olur dedim ama 2 kişiyiz. Kazaklar ayrı onlar ayrı gibi bi ayrım yapamıyorum havluları genelde ayrı yıkarım.Tabi beyazlar ve renklileri de

Yıl olmuş 2019 bu sorunla şuan ben karşı karşıyayım çözümü bulan varmı ? Benim şöyle bir deneyimim oldu. Daha önce istanbulun farklı bir semtinde ikamet ediyordum sonra taşındım ama yine istanbul içi fakat daha kırsal bir kesime. Neyse eski evimde eski makinemi kullanıyodum hiçbir problem yoktu yeni evde yeni makine aldım beş ay önce arçelik marka çokta mükemmel bir makine. Sonrasında bi baktımki çamaşırlarımın üstünde küçük küçük tüyler oluşmaya başladı ve kurudukları zamanda daha çırpmaya başlamadan elime aldığım anda havaya bir toz bulutu kalkıyodu neyse psikolojim bozuldu ve o makineyi iade ettirip yerine bosch marka bir makine aldım fakat sorunum halâ devam ediyor. Ve anladımki sorun çamaşır makinesinden deterjandan yumuşatıcıdan falan değil. Çünkü son beş aydır yapmadığım şey kalmadı uzman bile geldi baktı makinede asla hata yok. Şimdi gelelim kendi çapımda nacizane fikrime ; kızlar sanırım bu tüylenme tozlanma sorunu bulunduğunuz yerin elektriksel veya su ile alakalı bir problemi olabilir. Mesela ben buraya ilk taşındığımda şantiye elektriği kullanıldığından dolayı elektrikler sürekli ard arda kesilip duruyordu ve çamaşır makinem o kesintiler esnasında çalışır durumdaydı ve sanırım makine kafayı yedi ve benimde başıma böyle bir sorun açıldı. E tabii makineyi hemen değiştiremediğm içinde çamaşırlarıma yapışan tüy toz beş ay boyunca bozuk makinede yıkanmaya devam etti yeni aldığım makinedede bir hata yok sadece daha önceden çamaşırlarıma yapışan tozu tüyü ayrıştıramıyo doğal olarak. Yani uzun lafın kısası birde ikamet ettiğiniz yerin elektriği suyu ile de alakalı bir durum olabilir kızlar makinelerde gerçekten bir sıkıntı yok ben buna emin oldum artık 👍🏻 Haa başka bir sebep veya çözüm bulan varsa yine paylaşınki bizim gibi bu sorunla baş etmek zorunda kalanlar nasiplensin 🥴

X