• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Makattan kan gelmesi ?

Sorcha

Bir arkadaşa bakıp çıkıcam.
Kayıtlı Üye
9 Haziran 2009
8.682
3.214
448
Kızlar selam, aslında utanıyorum anlatırken ama başka seçeneğim yok.
Benim 2 keredir , 1-1,5 hafta arayla,büyüğümü yaparken, ki ishaldim ikisinde de.
Çok açık renk , pembemsi kan geliyor. Ama çok küçük, sonra siliyorum filan kan yok. Bir sefer.
Ve nasıl desem, orada kaşıntı var. Tabi biraz yanma.
Bu ne olabilir ? Ben öyle gidip gösteremem ki kendimi :( Bir de hangi bölüme gösterilir ki bu ?
Hemoroid ise, tedavileri nedir ?
Yardımlarınızı bekliyorum.

Not: Mesajı nereye açacağımı bilemedim. Genel cerrahi aradım bulamadım. Hemoroid de bir cilt hastalığıdır herhalde diye buraya açtım. Yanlışsa ilgili yere taşınırsa sevinirim.

Son düzenleme:
muhtemelen hemoroid..doktora gideceksin..tedavi olacaksın...

genel cerrahiden randevu al..kadın doktorlar var..krem ilaç verirler ilerlemeden geçer.

Son düzenleme:
İlk aklıma hemoroid geldi.
Doktora gerçekten gitmelisiniz, ertlenecek ya da hafife alınacak durum değil.
İlerleyen zamanlarda başınıza olmadık işler açabilecek bir hastalık bu.
Eğer öyle ise özellikle böğürtlen ve kuşburnu çayı çok iyi geliyor.
Baharatlı, ağır yiyeceklerden, gazlı ve kafeinli içeceklerden bir süre uzak durmanız gerekir.
Çok yakın bir arkadaşımın bu derdi varda, oradan biliyorum bende.
Benim sistit, onun hemoroid...
İkimizden adam olmaz der durur, birbirimizin ilaç ve rahatlatıcı bitki çaylarını yanımızda taşırdık.:1:

Son düzenleme:
Büyük ihtimalle krem ve şurup vericeklerdir..

Kreminizi kullanmayı ihmal etmeyiniz ..

Bol bol kayısı yiyin ve sıvı tüketin..

Acıdan uzak durun.. =)

Geçmiş olsun..

genel cerrahi bakıyor muhtemelen basur şikayetiniz krem yada ameliyat tedavisi kanama devam ederse gidin kremle durduruyorlar

Kızlar selam, aslında utanıyorum anlatırken ama başka seçeneğim yok.
Benim 2 keredir , 1-1,5 hafta arayla,büyüğümü yaparken, ki ishaldim ikisinde de.
Çok açık renk , pembemsi kan geliyor. Ama çok küçük, sonra siliyorum filan kan yok. Bir sefer.
Ve nasıl desem, orada kaşıntı var. Tabi biraz yanma.
Bu ne olabilir ? Ben öyle gidip gösteremem ki kendimi :( Bir de hangi bölüme gösterilir ki bu ?
Hemoroid ise, tedavileri nedir ?
Yardımlarınızı bekliyorum.

Not: Mesajı nereye açacağımı bilemedim. Genel cerrahi aradım bulamadım. Hemoroid de bir cilt hastalığıdır herhalde diye buraya açtım. Yanlışsa ilgili yere taşınırsa sevinirim.

hemoroid gibi duruyor anlattığına göre benzer bir durum benimde başımda var ama doktora gidemiyorum.. bir yaakınıma sorduğumda kesin çözümüü yok.. belki başlangıçsa tedavisiolabilir ... karar senin ...tabii beslenmene çok dikkat etmen gerekiyor kabız falan olmaman lazım sıvı ve sebze ağırlıklı beslenip fazla su içmen gerekiyor....tam geçmiyor ben hala çekiyorum...ara ara hortlayıp kanıyor bazen iltihaplanma o kısımda gerginlik.. senin iç makat mı dış makatmı bilemiyorum ama sonuçta bağırsak problemiinden kaynaklanıyor onuda bizler sebep oluyoruz hareketsizlik, beslenme,stres vs...

Çok teşekkür ediyorum kızlar, ben de öyle düşünüyordum zaten.
Ama utanıyorum doktora gitmeye yaaaa :( Of....
Tekrarlarsa gideceğim mutlaka sağolun :(

Öncelikle geçmiş olsun canım
Yazdıklarından anal fissür olabileceği ihtimali de aklıma geldi. Bir an önce doktora çık canım fazla geciktirmeye gelmez ve kabız olmamaya dikkat et

geçmiş olsun canım
ihmal etme doktora git
annemde de var bu sorun
çatlak varmış tıptaki adını unuttum şu an
sık sık kuru kayısı gibi yiyecekler tüket ki kabız olma

benimde hamillelikten dolayı içtiğim ilaçlardan kabızlık sorunu çok yaşıyordum.ve sonunda hemoroid denilen şey çıktı ve çok canım yandı.hatta doğum yaptıran ebemde böle böle var tedavi ettir dedi artmadan ve doğumdan sonra zaten wc ye gitmeye korkuyon yine aynı şeyler çok ağladığımı bilirim bu yüzden ben genel cerrahiye gittim bakalımm dedi ben lohusa olduğum için müsait değilim dedim ve bana sarı ilaçlı su yapıp oturuyorsun ve birde merhem vermişti şuanlık acı yok ama inş. çıkmaz sanada geçmiş olsun.büyümeden veya artmadan git dr

sıkıntınız devam ederse genel cerrahiye gidin. gerekirse sizi gastroenterolojiye yönlendirebilirler...
yediklerinize dikkat edin(acılı, baharatlı, kızartma vs yasak), bol sıvı alın. geçmiş olsun.

Orada acı olduğu için o bölgenin hastalığıdır yani ciddi bir şey değildir. Benim ilk olduğunda tuvalet kana bulanmıştı ölyorum sanmıştım :/ Yıllardır sorunum var ara ara başlıyo. Çatlak varmış, doktor ilaçlarla geçmezse ameliyat dedi. Makattaki kaslardan birini kesersek çatlamaz dedi :O Aynı ilacı daha önce de kullanmıştım ama yine oluyor işte. Korkudan probiyotik yoğurtlarımı ihmal etmiyorum. Şurupla kremi bitireli bir ay oluyor, tekrarlamadı. Ama yani böyle bir sorun yaşadıysan hep dikkat etmen gerek. Su içmeyi ihmal etmemek, acı yememek falan. Bu arada doktorun verdiği fix bir ilaç var. Hemoroid yaralara ve çatlağa hep aynı şeyi yazıyorlar. Eğer gitmekten çekiniyorsan onu kullan, geçmezse öyle git. Krem sonuçta ve dozaşımının riski falan yok diye hatırlıyorum prospektüsünden...

Geçmiş olsun bir an önce doktora git ciddi bir konu çünkü altından bir çok şey çıkabilir allah korusun.Mide kanaması da olabilir onun belirtileri de bu şekilde.

Kızlar teşekkür ediyorum çok.

anal fissür ü araştıracağım , çok teşekkür ederim fikir için :)

Bir de, Joker'cim, o fix krem in ismi nedir ??? Nasıl , ne kadar sürülüyor ?

Bir de , benim 2 kere başıma geldi 1 hafta arayla ve açık pembe 1,2 damlacık mendile geldi o da.

Back