• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Çocuk Hastalıkları Makatla ilgili sorunumuz var!!!

• Konu Sahibi Konu Sahibi nisanyağmuru2008
  • Başlangıç Tarihi Başlangıç Tarihi
Bebek Hastalıkları, diş çıkarma, bebeklerde kusma, bebeklerde ishal, bebeklerde uyku düzensizliği
N

nisanyağmuru2008

Ziyaretçi
Merhaba.Benim kızım beşinci ayını bitirdi.Son bir aydır kakasını zor yapıyor.Fitil koyuyorum erimeden fitille beraber yapıyor.Çok katı geliyor,sonradan biraz normal biraz daha normal sonra biraz sulu gibi yapıyor.Yapmadığı zaman ıkınıyor sıkılıyor.Çok sıkıntı içinde oluyordu.Ek gıdalardanmı diye düşündüm.Zeytin yağı koydum (bolca) fayda etmedi. iki ay emdi,şimdi emmiyor.Mama veriyorum.Mamasınada zeytin yağı koydum olmadı.Çorbasının içeriğini değiştirdim.Gene olmadı.Üniversite hastanesinde çalışıyorum.Bu şikayetleri her bölümdeki tanıdığım doktora anlattım.Hepsi Çocuk cerrasine götür dedi.Zaten bir tek oarası kalmıştı.Bazı şeyleri tahmin ediyordum ama düşünmek bile istemiyordum.Götürdüm çocuk cerrahisine.Makatına baktılar.Profösör de baktı.Anüs yolu biraz dışa doğru,eğri yerleşmiş dediler.Duphalac diye şurup verdiler.İshal yapıcı.20 gün makatına parmakla tedavi önerdiler.Şimdi onu yapıyorum.Bugün 4 gün oldu.20 gün sonra yani bu ayın 25-26 sı gibi kontrole gideceğiz.Dışardan duyduğum,geçmezse ameliyat diyorlar.Canım çok sıkılıyor.Bunun gibi sorun yaşayan,yaşamış olan varmı.Cevaplarınızı bekliyorum.Şimdiden hepinize teşekkür ederim.

ben çocuk cerrahisinde çalışıyorum.20 gün makatın genişlemesi için verilen bir egzersiz bu.sonunda ne kadar genişlemiş bakacaklar ve ona göre karar verecekler.makattan biopsi alınır yada alındı mı?

Teşekkür ederim cevabınız için.Yok biopsi alınmadı.Sadece tuşe önerdiler 20 gün.Sonra ne olacak bilmiyorum.Bu tarz rahatsızlıklar geçmezse ne yapılıyor cevap yazabilirmisiniz.

önce biopsi alınır makatından ve oradaki sorun anlaşılır.ameliyat olabilir.hirschprung diye bir hastalık var isterseniz netten araştırın.sizi endişelendirmek istemem.umarım iyi sonuçlar olur.

Teşekkür ederim.Birde bana anüs biraz dışarı doğru yerleşmiş gibi birşeyler dediler darlıkla ilgilimi tam anlamadım.Tuşe diyince biraz tedirğin oldum kafam karışıktı.Aslında tekrar doktora detaylı sormak isterdim ama biraz tedirgimin.Sağol.

bizim dr lar hep yapıyor bunu merak etme.bizim hastanede bujiler vardı onları makta sokardık numaraları var gittikçe arttırılıyor.eğer makat dışa doğru ise her halukarda ameliyat olması gerekiyor diye biliyorum bunu söylemediler mi?

Makat tamamen dışarı doğru değil herhelde.Çok az birşey dediler.Doktor ameliyattan bahsetmedi.herhalde 20 gün sonra kontrole gidince birşeyler derler herhalde.Kafama çok takıyorum.Çok tedirginim aslında.Ameliyat denildiği zaman tüylerim diken diken oluyor.Ben sezeryan olmamak için normal doğum istedim ama o da olamadı sezeryan olmak zorunda kalmıştım.Psikolojim bozuldu.İlgine çok teşekkür ederim ALLAH razı olsun senden.Ama anlayamadığım birşey var şimdi bizim sorunumuz darlıkmı oluyor,yoksa makat biraz dışarı doğrumu oluyor.Aslında muayene esnasında bunları diyince kafam karıştı,düşüncelereim durdu.Bende anlamadım bir anda beynim durdu.Prof. dr. baktı kızıma hızlı hızlı söyledi gitti uzun uzun konuşamadım.

muhtemelen ikiside var.dr kendisi tuşe yaptımı.sen tuşe yapınca kakasını yapıyor mu?

benim oğlumdada aynı sorun var cerraha götürmüştüm fakat muayene etmedi sadece bebeklerin ilk gelen kakası katı olur onu çıkarınca sıvı kısmı gelir dedi fakat bu doğdu doğalı aynı arkadaşın anlattığı gibi gazını bile çıkarmakta zorlanıyor herşeyi denedim ama geçmiyor bende cerraha götürecem fakat bu tuşe nedir pek anlamadım

benim oğlumdada aynı sorun var cerraha götürmüştüm fakat muayene etmedi sadece bebeklerin ilk gelen kakası katı olur onu çıkarınca sıvı kısmı gelir dedi fakat bu doğdu doğalı aynı arkadaşın anlattığı gibi gazını bile çıkarmakta zorlanıyor herşeyi denedim ama geçmiyor bende cerraha götürecem fakat bu tuşe nedir pek anlamadım

poposundan parmakla incelemek tuşe.

muhtemelen ikiside var.dr kendisi tuşe yaptımı.sen tuşe yapınca kakasını yapıyor mu?

kizima kayinvalidem bakiyor.ben dün işten geldiğimde çok huzursuzu.öğleden sonra ara ara huzursuzlanmiş.kucağina aldim.çiğlik atiyordu.tuşe yaptiktan sonra kakasini yapti.kakasi tam makatinin ucunda görüyorum kendisi geri çekiyor gibi yapiyor.bu durumla iki üç kez karşilaştim.dr.duphalac vermişti ondan veriyorum şimdi.kakasi bugün iyiymiş.

kizima kayinvalidem bakiyor.ben dün işten geldiğimde çok huzursuzu.öğleden sonra ara ara huzursuzlanmiş.kucağina aldim.çiğlik atiyordu.tuşe yaptiktan sonra kakasini yapti.kakasi tam makatinin ucunda görüyorum kendisi geri çekiyor gibi yapiyor.bu durumla iki üç kez karşilaştim.dr.duphalac vermişti ondan veriyorum şimdi.kakasi bugün iyiymiş.

duphalac ve diğer bunu gibi ilaçları devamlı kullanmamak gerek.bizim ki bile hergün yapmasına rağmen bazen günde 1 yaptıysa rahatsız oluyor en az 3 yapıyor çünkü yapayınca rahatsız oluyor.geçmiş olsun.teşhise ektopik anüs mü dedi dr.sonucu bildir merak ederim.

Bu ayın 25 veya 26 sında kontrolümüz var.O gün bir gelse.Muayeneden sonra haber veririm.Teşhis olarak tam hatırlamıyorum.Kontrolümüz gelsin hiç telaşlanmadan sakin sakin konuşacam.Tabiki karşıtarafta yavaş yavaş anlatır inşallah.Canım ilgine çok teşekkür ederim.

Sonucu daha önce yazmak isterdim bilgisayarim bozuldu kizlar.yaptirdim.kizimda herhangi bir sorun kalmamiş.makti düzelmiş.