• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Çocuk Hastalıkları Makatla ilgili sorunumuz var!!!

• Konu Sahibi Konu Sahibi nisanyağmuru2008
  • Başlangıç Tarihi Başlangıç Tarihi
Bebek Hastalıkları, diş çıkarma, bebeklerde kusma, bebeklerde ishal, bebeklerde uyku düzensizliği
N

nisanyağmuru2008

Ziyaretçi
Merhaba.Benim kızım beşinci ayını bitirdi.Son bir aydır kakasını zor yapıyor.Fitil koyuyorum erimeden fitille beraber yapıyor.Çok katı geliyor,sonradan biraz normal biraz daha normal sonra biraz sulu gibi yapıyor.Yapmadığı zaman ıkınıyor sıkılıyor.Çok sıkıntı içinde oluyordu.Ek gıdalardanmı diye düşündüm.Zeytin yağı koydum (bolca) fayda etmedi. iki ay emdi,şimdi emmiyor.Mama veriyorum.Mamasınada zeytin yağı koydum olmadı.Çorbasının içeriğini değiştirdim.Gene olmadı.Üniversite hastanesinde çalışıyorum.Bu şikayetleri her bölümdeki tanıdığım doktora anlattım.Hepsi Çocuk cerrasine götür dedi.Zaten bir tek oarası kalmıştı.Bazı şeyleri tahmin ediyordum ama düşünmek bile istemiyordum.Götürdüm çocuk cerrahisine.Makatına baktılar.Profösör de baktı.Anüs yolu biraz dışa doğru,eğri yerleşmiş dediler.Duphalac diye şurup verdiler.İshal yapıcı.20 gün makatına parmakla tedavi önerdiler.Şimdi onu yapıyorum.Bugün 4 gün oldu.20 gün sonra yani bu ayın 25-26 sı gibi kontrole gideceğiz.Dışardan duyduğum,geçmezse ameliyat diyorlar.Canım çok sıkılıyor.Bunun gibi sorun yaşayan,yaşamış olan varmı.Cevaplarınızı bekliyorum.Şimdiden hepinize teşekkür ederim.senağlama:1no2:

canım benim oğlumda da var kabızlık ara sıra oluyor bende her yolu denedim libalaks diye krem var poposuna sürüyosun biraz bekletiyosun 5dakkaya yapıyor çok zorlandığında sürüyorum çok rahat yapıyor:emir_bebek::ecrin_bebek:

offff benim oğlumda 2 aylık bugün 4. gün ve hala yapmadı tuvaletini bugün fitil koydum ama fitili geri attı ve birazcık sıvı şekilde yapmış tuvaletini sanırım tuvaleti yooki sıvı şekilde geldi çünkü başka zaman yaptığımda hemen çıkıyodu dışkısı

merhaba canım benim kızımda 2 aylıkken böle bi sorun yaşamıştı bizde çocuk cerrahisine gittik popo deliğinin normale göre küçük olduğunu söledi ve 10 gün boyunca fitil kullanmamızı söledi eğer düzelmezse demir çubukla popo deliğini genişleteceğini sölemişti çok fitillerle düzeldi ama hala anne sütü aldığı için 4 günde 1 yapıyo kakasını umarım senin bebeğinde ameliyata gerek kalmadan bi anönce düzelir acil şifalar diliyorum

Merhabalar,benim kızımda doğduğundan beri çok zorlanarak ıkına sıkına zor yapardı kakasını 5 aylıkken laktoz intöleransı (yani süt şekerini vücudun kabul etmemesi ) teşhisi ile bir tür alerji olduğunu anladık.Anne sütünde de bütün sütlerde olduğu gibi laktoz varmış,sütü kestik ve bebeğimin dışkılaması normale döndü.Kabız olmadığı halde bile çok zorlanıyordu yaparken ve çok gaz şikayeti oluyordu.Dr.alerji nedeniyle de bebeklerde zor dışkılama olabileceğini söyledi.Mamaya geçince de kabızlık gelişti onu da mama suyunu kara erik suyuna yaparak çözdük.kara kuru erik alın mama suyu için kaynatarak şeker köymadan kulanmanızı tavsiye ederim hatta ek gıdalara geçtiyseniz püre olarak ta verebilirsiniz günde 1 kez.Çok faydasını gördüm.Ama lütfen çok emin olmadan bebeğinizin poposuna elle müdahele etmelerine izin vermeyin çünkü alerjik bebeklerin makatleri biraz daha dar olurmuş.Umarım çok kolay bir çözümü vardır.Acil şifalar dilerim.