Profil bilgileriniz doğru ise İstanbulda yaşıyorsunuz Cerrahpaşa hastanesinden fazlasıyla tepkiyle gelenler oldu tedavi gördüğüm hastaneye hatta doktorlar gelecekten bile umutsuz davranarak olumlu birşeyler söyleyemiyolardı ailelere karsı geç kalınmış yanlıs müdahaleler gibi durumlar. hangi hastane de tedavi görüyorsunuz bu anüs kapalılığı ile ilgili dernek mevcut bilginiz var mı ? konuya biraz geç kaldım ürostomi torbası kapandı mı bebeğinizin makatı açık durumda mı şuan kapalı sadece ürostomiyle mi yaşıyor?
Tarihçe
Bir canlının anüsünün kapalı olarak doğabileceği çok eski çağlardan beri bilinmektedir. Yüzyıllar önce böyle bebekler alttan delik açılarak yaşatılmaya çalışılmıştır. Ancak çok uzun yıllar sonuçlar başarısız olmuş ve bebeklerin çoğu kaybedilmiştir. İkinci Dünya Savaşı sonrasında antibiyotik ve anestezi ilaçlarının gelişmesiyle cerrahi sırasında ve sonrasındaki kayıplar azalmaya başlamıştır. Anorektal malformasyon (ARM) konusundaki modern çağ 1980’den sonra başlar. Bu tarih sonrasında hem bölge anatomisinin iyice ortaya konması ve yeni cerrahi tekniklerin gelişmesi sağlanmış, hem de ileride bu çocukların hangi problemlerle karşılaşabileceği anlaşılmıştır. İçinde bulunduğumuz 21. yüzyılda ise artık tıbbın başka beklentileri vardır. En başta kusursuz bir ameliyat yapılması, dışkı kontrolünü sağlayan mekanizmaların ileri radyolojik incelemelerle değerlendirilmesi, çocuğun sahip olduğu diğer ek anomalilerin en iyi şekilde tedavi edilmesi ve başka tıp branşlarının da ARM hakkında bilgi sahibi olmasının sağlanması amaçlanan başlıca hedeflerdir.
BEN BU ÇOCUKLARDAN BİRİYİM ŞUAN 21 YAŞINDAYIM YARDIM,DERTLEŞME,ÖNERİ İSTEYEN ANNELERE YARDIMCI OLMAK İSTERİM
tarihçe
bir canlının anüsünün kapalı olarak doğabileceği çok eski çağlardan beri bilinmektedir. Yüzyıllar önce böyle bebekler alttan delik açılarak yaşatılmaya çalışılmıştır. Ancak çok uzun yıllar sonuçlar başarısız olmuş ve bebeklerin çoğu kaybedilmiştir. Ikinci dünya savaşı sonrasında antibiyotik ve anestezi ilaçlarının gelişmesiyle cerrahi sırasında ve sonrasındaki kayıplar azalmaya başlamıştır. Anorektal malformasyon (arm) konusundaki modern çağ 1980’den sonra başlar. Bu tarih sonrasında hem bölge anatomisinin iyice ortaya konması ve yeni cerrahi tekniklerin gelişmesi sağlanmış, hem de ileride bu çocukların hangi problemlerle karşılaşabileceği anlaşılmıştır. Içinde bulunduğumuz 21. Yüzyılda ise artık tıbbın başka beklentileri vardır. En başta kusursuz bir ameliyat yapılması, dışkı kontrolünü sağlayan mekanizmaların ileri radyolojik incelemelerle değerlendirilmesi, çocuğun sahip olduğu diğer ek anomalilerin en iyi şekilde tedavi edilmesi ve başka tıp branşlarının da arm hakkında bilgi sahibi olmasının sağlanması amaçlanan başlıca hedeflerdir.
Ben bu çocuklardan biriyim şuan 21 yaşındayım yardım,dertleşme,öneri isteyen annelere yardımcı olmak isterim
28aynur03 Bu gibi sorunları benim annemde yaşamış ailesi tarafından felan kabul görmemiş şimdi bazen geçmişe dönük düşünür anlatır üzülür ağlar.. herşey korkulcağı üzere şekillenmiyor bende onlardan biriyim ve suan anüsle ilgili hiç bir sıkıntım yok kaçırma vs pişik bunları yaşamıyorum normal insanlar gibiyim..ama benimle bu ameliyatı geçiren herkes ileriki yaşlarda tanıdıklarım hep düzeldi.. ergenlik dönemince sıkıntı yaşayanlar oldu ama ben ergenlik dönemindede sıkıntı yaşamadım zorlu bir süreç bakımı anneye zor ve ağır gelen bir rahatsızlık buna şüphe yok..
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?