Makatı kapalı doğan bebekler ! Karnında ürostomi yada kolostomi olan çocuk anneleri ?

attex

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
22 Şubat 2012
246
7
46
Ankara
Tarihçe
Bir canlının anüsünün kapalı olarak doğabileceği çok eski çağlardan beri bilinmektedir. Yüzyıllar önce böyle bebekler alttan delik açılarak yaşatılmaya çalışılmıştır. Ancak çok uzun yıllar sonuçlar başarısız olmuş ve bebeklerin çoğu kaybedilmiştir. İkinci Dünya Savaşı sonrasında antibiyotik ve anestezi ilaçlarının gelişmesiyle cerrahi sırasında ve sonrasındaki kayıplar azalmaya başlamıştır. Anorektal malformasyon (ARM) konusundaki modern çağ 1980’den sonra başlar. Bu tarih sonrasında hem bölge anatomisinin iyice ortaya konması ve yeni cerrahi tekniklerin gelişmesi sağlanmış, hem de ileride bu çocukların hangi problemlerle karşılaşabileceği anlaşılmıştır. İçinde bulunduğumuz 21. yüzyılda ise artık tıbbın başka beklentileri vardır. En başta kusursuz bir ameliyat yapılması, dışkı kontrolünü sağlayan mekanizmaların ileri radyolojik incelemelerle değerlendirilmesi, çocuğun sahip olduğu diğer ek anomalilerin en iyi şekilde tedavi edilmesi ve başka tıp branşlarının da ARM hakkında bilgi sahibi olmasının sağlanması amaçlanan başlıca hedeflerdir.

BEN BU ÇOCUKLARDAN BİRİYİM ŞUAN 21 YAŞINDAYIM YARDIM,DERTLEŞME,ÖNERİ İSTEYEN ANNELERE YARDIMCI OLMAK İSTERİM

benim bebeğimin ileostomisi var yakında kapama ameliyatına girecek ameliyattan sonra bebeğimin toparlanma süresi ne kadar olur bize ameliyat ve sonrasında yaşanacaklar hakkında bilgi verir misiniz

Profil bilgileriniz doğru ise İstanbulda yaşıyorsunuz Cerrahpaşa hastanesinden fazlasıyla tepkiyle gelenler oldu tedavi gördüğüm hastaneye hatta doktorlar gelecekten bile umutsuz davranarak olumlu birşeyler söyleyemiyolardı ailelere karsı geç kalınmış yanlıs müdahaleler gibi durumlar. hangi hastane de tedavi görüyorsunuz bu anüs kapalılığı ile ilgili dernek mevcut bilginiz var mı ? konuya biraz geç kaldım ürostomi torbası kapandı mı bebeğinizin makatı açık durumda mı şuan kapalı sadece ürostomiyle mi yaşıyor?

Profil bilgileriniz doğru ise İstanbulda yaşıyorsunuz Cerrahpaşa hastanesinden fazlasıyla tepkiyle gelenler oldu tedavi gördüğüm hastaneye hatta doktorlar gelecekten bile umutsuz davranarak olumlu birşeyler söyleyemiyolardı ailelere karsı geç kalınmış yanlıs müdahaleler gibi durumlar. hangi hastane de tedavi görüyorsunuz bu anüs kapalılığı ile ilgili dernek mevcut bilginiz var mı ? konuya biraz geç kaldım ürostomi torbası kapandı mı bebeğinizin makatı açık durumda mı şuan kapalı sadece ürostomiyle mi yaşıyor?

benim bebeğimde 6 aylık hem kolostomi hem de ileostomisi var ameliyat için yaşını geçmesi bekleniyor...siz nasıl bir süreç geçirdiniz..özellikle psikolojik açıdan çok zorluk yaşadınız mı??insan ister istemez kaygılanıyor,üzülüyor...ileri de bebeğimin psikolojisi bozulur mu die çok üzülüyorum:(çünkü doktorumuz ameliyat sonrası belli dönem kaçıracak diyor,bu nekadar sürer onları bilemiyoruz bilgi verirseniz sevinirim...

merhaba,
ümidinizi kırmak istemem ama blue çağı denilen döneme kadar zorluk çekiyor hastanın kendsi bi nevi kendini toplumdan soyutlama ihtiyacı içerisine giren benim hastalıgımda çocukları gördüm, akranları yanında üstü kokan kaçırdığını hissetmediği dönemler olacaktır zorluk elbetteki var benim ailemde bu durumu yaşadı ve bu durumu yaşayan pek çok aile mevcut......... bunun için bebeğiniz küçük ama birşeylerin bilincine vardığında yani neyin ne olduğunu anladığında psikolojik yardım almanızı öneriyorum...hangi şehir ve hastanedesiniz

Ankara Gazi hastanesinde tedavi görüyoruz...özellikle okul dönemi insanı düşündürüyor...mutlaka psikolojik yardım almak gerek...

Tarihçe
Bir canlının anüsünün kapalı olarak doğabileceği çok eski çağlardan beri bilinmektedir. Yüzyıllar önce böyle bebekler alttan delik açılarak yaşatılmaya çalışılmıştır. Ancak çok uzun yıllar sonuçlar başarısız olmuş ve bebeklerin çoğu kaybedilmiştir. İkinci Dünya Savaşı sonrasında antibiyotik ve anestezi ilaçlarının gelişmesiyle cerrahi sırasında ve sonrasındaki kayıplar azalmaya başlamıştır. Anorektal malformasyon (ARM) konusundaki modern çağ 1980’den sonra başlar. Bu tarih sonrasında hem bölge anatomisinin iyice ortaya konması ve yeni cerrahi tekniklerin gelişmesi sağlanmış, hem de ileride bu çocukların hangi problemlerle karşılaşabileceği anlaşılmıştır. İçinde bulunduğumuz 21. yüzyılda ise artık tıbbın başka beklentileri vardır. En başta kusursuz bir ameliyat yapılması, dışkı kontrolünü sağlayan mekanizmaların ileri radyolojik incelemelerle değerlendirilmesi, çocuğun sahip olduğu diğer ek anomalilerin en iyi şekilde tedavi edilmesi ve başka tıp branşlarının da ARM hakkında bilgi sahibi olmasının sağlanması amaçlanan başlıca hedeflerdir.

BEN BU ÇOCUKLARDAN BİRİYİM ŞUAN 21 YAŞINDAYIM YARDIM,DERTLEŞME,ÖNERİ İSTEYEN ANNELERE YARDIMCI OLMAK İSTERİM

merhaba,bebeğim 52günlük ve 2 haftadır ileostomisi var.6.ayına geldiğinde hayırlısııyla kapama yapılacak.benim sormak istediğim şu,ürünleri tüm tavsiye edilen şekillerde deniyorum yinede sızdırma yapıyor bunun sebebi bebek oluşu mudur,çok hareket ettikleri için miidir.yada sizlerin bir önerisi var mıdır??
sizede gelmiş geçmiş olsundiliyorum.kalıcı mı sizinki yoksa kapama oldu mu??

tarihçe
bir canlının anüsünün kapalı olarak doğabileceği çok eski çağlardan beri bilinmektedir. Yüzyıllar önce böyle bebekler alttan delik açılarak yaşatılmaya çalışılmıştır. Ancak çok uzun yıllar sonuçlar başarısız olmuş ve bebeklerin çoğu kaybedilmiştir. Ikinci dünya savaşı sonrasında antibiyotik ve anestezi ilaçlarının gelişmesiyle cerrahi sırasında ve sonrasındaki kayıplar azalmaya başlamıştır. Anorektal malformasyon (arm) konusundaki modern çağ 1980’den sonra başlar. Bu tarih sonrasında hem bölge anatomisinin iyice ortaya konması ve yeni cerrahi tekniklerin gelişmesi sağlanmış, hem de ileride bu çocukların hangi problemlerle karşılaşabileceği anlaşılmıştır. Içinde bulunduğumuz 21. Yüzyılda ise artık tıbbın başka beklentileri vardır. En başta kusursuz bir ameliyat yapılması, dışkı kontrolünü sağlayan mekanizmaların ileri radyolojik incelemelerle değerlendirilmesi, çocuğun sahip olduğu diğer ek anomalilerin en iyi şekilde tedavi edilmesi ve başka tıp branşlarının da arm hakkında bilgi sahibi olmasının sağlanması amaçlanan başlıca hedeflerdir.

Ben bu çocuklardan biriyim şuan 21 yaşındayım yardım,dertleşme,öneri isteyen annelere yardımcı olmak isterim

bana da yardımcı olur musunuz lütfen kızım 5 yaşında ve bu sene ana sınıfına başlayacak ne yapacağımızı şaşırdık.. Makatı kapalı doğdu kolostomi açtılar 6 aylıkken popo açıldı ve 12,5 aylık olana kadar dilatasyon yaptık sonra kolstomi kapatıldı.. Son ameliyatından 6 ay sonra kabızlık problemlemiz başladı ve kronikleşti.. şimdi 5 yaşında ve yine aynı.. Kaçırma problemimiz var anlamıyorum geldiğini diyor ve en ufak bir kaçırmda koku üstüne siniyor.. Arkadaşlarından uzak durmasını istemiyorum ne yapabiliriz..

tövbe estagfurullah..nasıl hastalıklar var yaahuu..Allah sıfa versın Allah korusun ınsan basına gelmedıkten sonra bılmıyor....
Ne dıyeyım Allah yardımcınız olsun ...bol şifalar versın...

Benim bebeğim de şu anda 28 günlük. Yüksek tip anal atreziyle doğdu. Ameliyatla karnına kolostomi açıldı. Normal bir hayatımız varken ve güzel duygularla umutlarla ikinci oğlumu beklerken doğumla birlikte birdenbire çok zor bir hastalıkla mücadeleye başladık. Üzerimden şoku hala atlatabilmiş değilim. Bir taraftan kolostomi torbasıyla mücadele ediyorum, bir yandan da ikinci ameliyat yani anüs ameliyatından sonra dilatasyon denilen zor tedavi süreci, ardından da üçüncü ameliyat sonrası yoğun pişiklerle mücadele süreci vs. gibi sorunlar beni çok korkutuyor. En önemlisi de çocuğumun ileriki hayatında kaka tutamama durumunda kalması kabusu beynimi sürekli meşgul ediyor. Kaygılarım ve korkularım beni esir almış durumda. Büyük oğlum daha 3 yaşında. Dünyalar tatlısı oğluşumla yeterince ilgilenemiyorum, resmen ona doyamaz oldum. İkinci oğlumun hastalığı beni ilk göz ağrımdan kopardı sanki. aynı evin içinde birbirimizi özler olduk. isyan ettim, çok ağladım. Günah olduğunu ve sabretmem gerektiğini bile bile sabredemedim. sabredemediğim ve isyan ettiğim için de çok pişmanım. İnşallah Rabbim beni affeder, tövbemi kabul eder. Yavrularımı çok seviyorum. Ama ikinci bebeğimin bu durumu, gelecekte yaşayacağımız zorluklar, çilelerin endişesi beni hayattan kopardı. zaten bu hastalıkla birlikte hayatımın bittiğini, benimle birlikte beni seven annemin babamın, eşimin ve onun ailesinin de hayatının alt üst olduğunu görüyor ve yıkılıyorum. Benim başıma öyle şey gelmez demeyin, ben de gayet sağlıklı bir hamilelik yaşadım ve hiçbir sebep yokken bu oldu. Allah'ın verdiği bir dert. Sabretmek ve yaşamaya katlanmak gerek ama nasıl? Çok zor... Lütfen benim için dua edin, yavrum için dua edin. Kimin duası kabul olur bilinmez. Şimdiden Allah razı olsun.

28aynur03 Bu gibi sorunları benim annemde yaşamış ailesi tarafından felan kabul görmemiş şimdi bazen geçmişe dönük düşünür anlatır üzülür ağlar.. herşey korkulcağı üzere şekillenmiyor bende onlardan biriyim ve suan anüsle ilgili hiç bir sıkıntım yok kaçırma vs pişik bunları yaşamıyorum normal insanlar gibiyim..ama benimle bu ameliyatı geçiren herkes ileriki yaşlarda tanıdıklarım hep düzeldi.. ergenlik dönemince sıkıntı yaşayanlar oldu ama ben ergenlik dönemindede sıkıntı yaşamadım zorlu bir süreç bakımı anneye zor ve ağır gelen bir rahatsızlık buna şüphe yok..

28aynur03 Bu gibi sorunları benim annemde yaşamış ailesi tarafından felan kabul görmemiş şimdi bazen geçmişe dönük düşünür anlatır üzülür ağlar.. herşey korkulcağı üzere şekillenmiyor bende onlardan biriyim ve suan anüsle ilgili hiç bir sıkıntım yok kaçırma vs pişik bunları yaşamıyorum normal insanlar gibiyim..ama benimle bu ameliyatı geçiren herkes ileriki yaşlarda tanıdıklarım hep düzeldi.. ergenlik dönemince sıkıntı yaşayanlar oldu ama ben ergenlik dönemindede sıkıntı yaşamadım zorlu bir süreç bakımı anneye zor ve ağır gelen bir rahatsızlık buna şüphe yok..

Moral veren cevabın için teşekkür ederim attex. Ama benim oğlum en yüksek tip anal atrezi. Kızlarda ve erkeklerde farklı oluyor biliyorsun. Yine de inşallah senin gibi sorun yaşamadan atlatırız bu hastalığı. Allah'tan umut kesilmez. Benim sana sormak istediğim şey, bu konuda en iyi cerrah kimdir ve onu nerde bulabiliriz? Sen nerede kime ameliyat oldun? Tavsiyelerini paylaşırsan çok sevinirim.

Son düzenleme:
Bu konuda Ankara Gazi Üniversitesi Tıp Fakültesi- Doç. Dr. Billur Demiroğulların'a gitmenizi öneririm o mükemmel insan şuan hayatta emin adımlar atmamı sağladı hemde sağlığımdan dolayı utanmamam gerektiğini gösterdi,çocuklar için sadece işini yapan değil iyi bir şevkatlede saran doktora ihtiyacınız var çünkü psikolojik olarak onların ruhsal evrelerini tanımlayamazsınız benim kurtarıcım o reklam yapmıyorum burda zaten devlet hastanesidir ücretsiz bir muane ile farkı görebilirsiniz türkiyenin her yerinden gidiyolar bu bayana.

ahh Billur ablacım sana ihtiyacı olan ne çok bebek ne kadar anne vardı niye erkenden ayrıldın. o kadar çok kalbe dokundun ki Senin mekanın cennet olduğuna ne şüphe.Kabrin nurlansın :(

sizinle ayni duygulardayiz suan birebir ayni seyleri hissediyoruz. lutfen bana ulasin siz suan nerde ve ne yapiyorsunuz hayatiniz ne durumda

Back