makarna

burcu_ege

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
29 Temmuz 2008
155
6
96
40
Bursa
arkadaslar bebegınıze makarna pılav verıyormusunuz oglum 8aylık ben daha vermeyı denedım

canım ben makarna verıyorum haftada bır kez cok sevıyor su harflı olanları var gülce cok sevıyor pılavda tattırdım bızım yemeklerden ama makarna ver bence cok sevıyorlar

arkadaşlar benim kızım 8 aylıkken ben herşey verdim çok seviyor hemde
ben ne yiyosam oda yiyo.
bide arkadaşlar bebeklerindişleri çıkcağı zaman haşlan mış veya rafadan yumurta yedirirseniz acısın dindiriyo ve rahat çıkıyo.
benim kızım da makarnayı çok sever.

Doktorumuz bize bir tatlı kaşığı makarna veya pilavı yoğurtla çatal yardımı ile ez ( köfet içinde aynısını demişti ) ver demişti. Tabi benim iştahsız oğlum yine yemedi ama komşumun oğlu bayılıyor. Sevgiler..

ya ben çok tırsıyorum bu konuda başlık açacaktım zaten mesela bir arkadaş bebeğinin tostunon yarısını yediğini yazmış ben eline bisküvi falan veremiyorum dün akşam muhallebi yemedi makarna yaptım domatesli bir de yoğurt kattım blenderdan geçirdim ama gene de korka korka 1-2 kaşık yedirdim bebeğim de öğürüyor bu tip şeyleri yerken rondo bebek olacak diye korkuyorum şehriye çorbasını yedirirken bile sanki şehriyeler boğazına kaçacakmış gibi geliyor sizce abartıyor muyum ama elimde değil

inciboncuk arkadaşım korkma lütfen ki alışsın çocuk.yutabildiği halde 1-2 kaşık verdim demişsin,onlar kendisi ayarlıyor zaten.
tuz konusunda doktorumuz kesinlikle verme dedi.azıcık katıyorum dedim, o azıcığa 9. ayda başlayalım dedi.tansiyonu cıkar sen de anlamasın ben de dedi.7.ayı dolunca siz ne yiyorsanız herşeyi yiyebilir dedi.
hazır domates salçasında tuz olmadığından katıyorum ben ondan bazen,ama gerek kalmıyor,domatesleri rondodan geçirip buzkalıplarında dondurmuştum iyi ki.her corbaya atıyorum bir küp,oh ne rahat,hatta kıymayı da küpledim.tavuk suyu yapıyorum ara ara.bozulmasın diye.sabah sabah corba yapıp bakıcıya götürme işi var ya,pratik oluyor böyle.

Son düzenleme:

arkadaşım bende sendenim:
bende eline bişey vermekten korkuyorum boğulacak diye.seninki ne kadar bilmiyorum ama benimki 1 yaşına girecek ve ben halen daha boğulmasından korkuyorum.az bi pilav versem öğürüyor kıpkırmızı kesiyor.
komşumun oğlu anılda küçük ama elinde ekmek hıdır hıdır yiyip geziyo kereta

biz makarna pilav dolma sarma içlerini yerken tattırıyorum ama hiç öğün olarak yedirmedim ..bende şu harfli makarnalaran alıp yada arpa şahriyeyi makarna gibi pişirip deneyeyim bakalım ne kadar yiyecek...

Bunlar yutamadıkları için mi öğürüyor????? Ben benimkine kaşığın ucu ile labne veriyorum öğürüyor, yumurta sarısını toplu iğne başı kadar veriyorum öğürüyor. Bende sevmediği için yapıyor sanıyorum. Hoş blenderdan geçirsemde yemiyor ya..

arkadaşlar benim eltimin oğlu 3-4 yaşına kadar hala yemeklerini blenderden geçirirlerdi çocuk eline ekmek alıp ısırmasını bilmezdi. düşünsenize hiç abartmıyorum 4 yaşında çocuk ağzını kuş gagası gibi açar annesi ordan püre kıvamında yemek atardı. pütürlü gıdalara erken alışmazlarsa sonradan çok zor oluyor öğürmeler bundan kaynaklı olabilir diye tv de doktor söylemişti.

hayır abartmıyasun canım sende istersin onun herşeyi yemesini benim kızımda yiyemiyordu zamana bıra herşeyi zamala keşfedecek bitne bitane ver ağzınaa alışır benim kızım 2 yaşında ana yameye başladı napım veremiyodum boğuluyodu sanki hatta kusuyordu kafana takma canım nezaman kavrarsa ozaman yesin hem bi doğru dişi yokki çiğnesin ben fikrimi söyledim ama sen bilirsin

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…