• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Bebek Beslenmesi makarna vermeye başladınız mı?

Bebek Beslenmesi, Ek Besin Önerileri, Mamalar, Anne Sütü, 3 yaştan büyük çocukların çok yeme ya da yememe, obezlik, iştahsızlık, okulda beslenme, beslenirken dikkat edilecek konuların yani her türlü yeme problemlerinin paylaşıldığı alan.

KeLeBeKiMm

iKi MeLeK AnNeSi :)
Kayıtlı Üye
1 Aralık 2008
247
58
123
40
merhaba arkadaşlar
bebişlerinize ev yemeklerinden yapıp vermye başladınızmı tabiki az tuzlu az salçalı olarak.bi arkadasıma doktoru 10.ayda ev yemeklerine başlatmıştı.benim kızım maşallah iştahlı bi bebek biz yemek yerken sürekli gözü masada.cokacimcoook arada makarna veriyorum güselce yiyor ama daha erkenmi bilemiyorum.doktor kontrolümüze önümüzdeki hafta gidiceğiz.o zman sorucam bakalım.sizlerin verdiği de oluyormu? pütürlü -katı gıdalara başladınız mı?

Ben makarna veriyoru m tereyağlı yapıyorum.Bazen aroma katsın diye haşlanırken mercimek atıyorum değişik bir tat katıyor.Hüp hüp götürüyor oğlum:)Ama bir ara zaman bulup lendim ev makarnası yapıcam.Sanırım daha faydalı olur.

bence verebilirsin
ama makarnayı pilav gibi yap,yani suyunu süzmeden
suyunu da biraz bırak,bütün vitamini suyundaymış,
benimde 10 aylık oğlumvar.öyle yapıyorum,burgu makarnadan 5-6 tane yiyor

Bebişiniz pütürlü gıda yemeye başlamış olmalı annesi.
Makarna da hergün olmamakla birlikte beslenmesine katılabilir.
Ama sizin yediğiniz yemeklerden yemesi için erken.
1 yaşından sonra aile sofrasındaki yemekleri yemeleri daha uygundur.

Nacizane önerim masaya ilgi gösteriyorsa birlikte sofrada bulunmasına olanak sağlayın ki ailenin bir parçası olduğunu anlasın ve sofra adabına uymaya ilk adımlarını atmış olsun.

Bebişiniz pütürlü gıda yemeye başlamış olmalı annesi.
Makarna da hergün olmamakla birlikte beslenmesine katılabilir.
Ama sizin yediğiniz yemeklerden yemesi için erken.
1 yaşından sonra aile sofrasındaki yemekleri yemeleri daha uygundur.

Nacizane önerim masaya ilgi gösteriyorsa birlikte sofrada bulunmasına olanak sağlayın ki ailenin bir parçası olduğunu anlasın ve sofra adabına uymaya ilk adımlarını atmış olsun.

çok teşekkür ederim bilgiler için.a.s.

ben bir kaç gün önce verdim ilk kez makarna.doktorumuz 1 aydır verdirtiyo aslında.bildiğiniz uzun makarnayı az tereyağla ve az sıvıyağla az tuzlu olarak pişirdim kendimize.biz yerken ona yedirdim ama tabiki rondodan geçirdim ve birazda yoğurt karıştırdım içine.benimki iştahsızdır ama yarım kase kadar yedi.sofraya beraber oturmanın çok faydasını görüyorum

Makarna vermeye 9 aylıkken başladık biz ilk zamanlar evde kendim yaptım makarnayı bu aralar vaktim olmuyor heryeri dağıtıyor kızım peşinden koşmaktan takatim kalmıyor

ben de veriyoum ama onun yemeklerini hala ayrı yapıyorum,makarnasını tuzsuz,salçasız yapıyorum.ıçine domatas,tavuk veya kıyma koyuyorum,seviyor benim oğluş.

kendım de tuzsuz yedıgım ıcın kendıme yaptıgım makarnayı catalla ufaltarak verıyorum
maasallah afıyetle yıyor gecen gun ev yapımı mantı bıle yedı oglum

ben makarna hiç vermedim ama şehriyeli çorbayı yoğun yapıyorum et suyu kaynatıyorum içine domates kaynayınca bol şehriye ekliyorum

Back