• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Maille istifa olur mu ?

tiyatral_34

Popüler Üye
Kayıtlı Üye
16 Şubat 2016
1.649
787
123
Merhaba Arkadaşlar...Bir aydır çalıştığım bir firmadan mail yoluyla istifa edebilir miyim ?Neden mail diye sorarsanız çok sebebim var fazla lafı uzatmak istemiyorum açıkçası. Sorunun cevabını bilen varsa ve yazarsa çok sevinirim ...Şimdiden teşekkürler ..

Her yerin kurali farkli olur sanirim.
Bizde ilk 2 ay istifa bile etmen gerekmiyor. Cat diye gelmiyorsun bitiyor.

Hayirlisi olsun.

Profesyonel iş dünyasında emaille istifa edilmez. Saygısızlıktır bu. O iş yerine belirli bir zaman (iş yerine göre değişir bu zaman aralığı) verilir, doğru düzgün istifa mektubu yazılıp imzalanır. Nasıl işverenden maaşıydı bilmemnesiydi olması gerekeni bekliyorsanız, siz de olması gerektiği gibi istifa etmelisiniz. Bir iş yerinden kapı çarparak çıkmak iyi değidir zaten.

imzalamanız gereken belgeler olacaktır. işten ayrılıyorum demek ne kadar zor olabilir?

imzalamanız gereken belgeler olacaktır. işten ayrılıyorum demek ne kadar zor olabilir?
Ya size açıklama yapmak istemediğimi söyledim neden hala soruyorsunuz sorduğum konu belli niye illa deşme dersindesiniz. Cevabi biliyorsan yazarsın bilmiyorsan yazmazsın net!!

Ya size açıklama yapmak istemediğimi söyledim neden hala soruyorsunuz sorduğum konu belli niye illa deşme dersindesiniz. Cevabi biliyorsan yazarsın bilmiyorsan yazmazsın net!!
yoo bana bir şey yazmadınız ki :) ayrılın bence de sizin gibi gergin bir iş arkadaşından kurtulmuş olurlar. hatta sms atın yakışır size :)

Saygisizlik olarak algilanir. Is dunyasinda kiminle nerede karsilasacaginiz belli olmaz, guzellikle ve profesyonel sekilde ayrilmak gerekir. Ayrica maille istifa olmaz. Imzalamaniz gereken evraklar olabilir. Calisma belgesi lazim olabilir sonraki isyeriniz icin

Emredersin! Sebebini söylemek istemiyorum dememişsin ki lafı uzatmak istemiyorum demişsin sadece.
Bi yol daha var, sanırım şirkete gitmek istemiyorsun veya gidemiyorsun her neyse, istifanı kuryeyle yolla bari, mailden daha iyidir.

yoo bana bir şey yazmadınız ki :) ayrılın bence de sizin gibi gergin bir iş arkadaşından kurtulmuş olurlar. hatta sms atın yakışır size :)
Evet sizin gibi yapıp edip gevşek davranan insanlar yüzünden gergin insanlar sonra neden gergin siz bunun adına profesyonellik diyorsunuz ben ne demek istedigimi su an burda yazamayacagim !!

Emredersin! Sebebini söylemek istemiyorum dememişsin ki lafı uzatmak istemiyorum demişsin sadece.
Bi yol daha var, sanırım şirkete gitmek istemiyorsun veya gidemiyorsun her neyse, istifanı kuryeyle yolla bari, mailden daha iyidir.
Teşekkür ederim cevabınız için . Estağfurullah öyle bir imada bulunmak istemedim

Evet sizin gibi yapıp edip gevşek davranan insanlar yüzünden gergin insanlar sonra neden gergin siz bunun adına profesyonellik diyorsunuz ben ne demek istedigimi su an burda yazamayacagim !!
probleminiz nedir? klavye şövalyeliğine gerek yok. gevşek olan da sizsiniz ayrıca ben ne dedim siz ne dediniz terbiyeli olun

Merhaba Arkadaşlar...Bir aydır çalıştığım bir firmadan mail yoluyla istifa edebilir miyim ?Neden mail diye sorarsanız çok sebebim var fazla lafı uzatmak istemiyorum açıkçası. Sorunun cevabını bilen varsa ve yazarsa çok sevinirim ...Şimdiden teşekkürler ..

İstifa tek taraflı bir icraattir. İşe 3 ğu. Gitmediğinde istifa etmiş sayılırsınjz hiçbir açıklama yapmama bile gerek kalmadan ama nezaket kuralına uymaz siz mail atın artık çekmeyeceğinizi bildirim. Hukuki açıdan bir sıkıntı yok

İşyerinden hiçbir hak ve alacağınız kalmadığında dair ibraname isten ayrılış bildirgesi ve diğer evrakları imzalamadan istifa edemezsiniz. Bu evraklarında bizzat sizin tarafınızdan okudum anladım şeklinde ıslak imza ile onaylanması lazim o yüzden mail yoluyla istifa diye birşey olamaz ancak isyerine gidip istifanızı verip evrakları imzalayıp ayrılabilirsiniz.

Back
X