• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Mahkeme ve HSYK birbirine girdi

AngryPenguin

Popüler Üye
Kayıtlı Üye
8 Haziran 2012
5.278
1.437
248
Ergenekon sanıklarının tahliye talepleri yargıda krize neden oldu. TBMM tarafından kaldırılan İstanbul 13. Ağır Ceza Mahkemesi, ÖYM'lerin Meclis tarafından kaldırılamayacağını öne sürdü, HSYK'den anında yanıt geldi.
İstanbul 13. Ağır Ceza Mahkemesi, Ergenekon davası sanıklarının tahliye taleplerini reddederken kararın gerekçesinde, özel yetkili mahkemelerin Türkiye Büyük Millet Meclisi tarafından kapatılmayacağını belirten bir açıklama yaptı.

13. Ağır Ceza Mahkemesi Hüseyin Özese, gerekçe yazısında, ÖYM'lerin TBMM tarafından kaldırılmasının Anayasa'ya aykırı olduğunu öne sürdü. Özese, mahkemenin bu konu ile ilgili Anayasa Mahkemesi'ne başvuruda bulunduğunu söyledi.

HSYK'DEN JET TEPKİ: BU YETKİ GASPI

Özese'nin ifadelerine Hakimler ve Savcılar Yüksek Kurulu'ndan (HSYK) jet yanıt geldi. Hakimler ve Savcılar Yüksek Kurulu, kanunlar çerçevesinde mahkeme kurma ve kaldırma yetkisinin Türkiye Büyük Millet Meclisi’ne ait olduğunu açıklayarak 13. Ağır Ceza Mahkemesinin verdiği kararı “yetki gaspı” olarak yorumladı.
http://www.cumhuriyet.com.tr/haber/turkiye/49217/Mahkeme_ve_HSYK_birbirine_girdi.html

bugün baya konuşuldu bu olay
diğer mahkemenin neden direttiğini anlamadım

bu arada ne kadar katil varsa dışarı çıkmış yani
suçu belirsiz yatanlarla katiller aynı kefeye konuluyo maalesef

mahkemeler adamın öldürdüğünü itiraf ettiği bi davada soğukkanlı bi şekilde ayrıntısıyla anlattığı bi davada (zirve yayınevini kastediyorum) nasıl olup ta 7 yıldır bi karar alamamış hayret ettim
bu nasıl bir yargılamadır böyle
bu işin sorumlusu kim kararı veremeyen hakimler vs mi yoksa başka durumlar mı

adalete güvenim kalmadı

bugün baya konuşuldu bu olay
diğer mahkemenin neden direttiğini anlamadım

bu arada ne kadar katil varsa dışarı çıkmış yani
suçu belirsiz yatanlarla katiller aynı kefeye konuluyo maalesef

mahkemeler adamın öldürdüğünü itiraf ettiği bi davada soğukkanlı bi şekilde ayrıntısıyla anlattığı bi davada (zirve yayınevini kastediyorum) nasıl olup ta 7 yıldır bi karar alamamış hayret ettim
bu nasıl bir yargılamadır böyle
bu işin sorumlusu kim kararı veremeyen hakimler vs mi yoksa başka durumlar mı

adalete güvenim kalmadı

Bağımsız yargı kavramı ülkemiz de ütopya oldu. İnsanların adalet duygularını sıfırladılar. Hangi hakim/savcı/polis kimin???

Bağımsız yargı kavramı ülkemiz de ütopya oldu. İnsanların adalet duygularını sıfırladılar. Hangi hakim/savcı/polis kimin???

Allah düşürmesin mahkemelere diye dua diyoruz artık
bi de elektronik kelepçe takıp önlem almışlar ama
birine birşey yapmak isteseler polisin koruyabileceğini de sanmıyrum ben

arkadaşım da hukukçu ve kanuna göre çıkarlar yargılamayan mahkeme suçlu dedi
bu zamana kadar karar verilmesi gerekirdi dedi
normalde böyle bi dava 1 yılda hallolur dedi
artık ne sebeple bu kadar uzatılıyo cidden merak ediyorum

Son düzenleme:
Doğu Perinçek, Oktay Yıldırım, Atilla Uğur ve Muzaffer Tekin için de tahliye kararı verilmiş.
Veli Küçük'ün tahliye talebi ise reddedilmiş

Allah düşürmesin mahkemelere diye dua diyoruz artık
bi de elektronik kelepçe takıp önlem almışlar ama
birine birşey yapmak isteseler polisin koruyabileceğini de sanmıyrum ben

arkadaşım da hukukçu ve kanuna göre çıkarlar yargılamayan mahkeme suçlu dedi
bu zamana kadar karar verilmesi gerekirdi dedi
normalde böyle bi dava 1 yılda hallolur dedi
artık ne sebeple bu kadar uzatılıyo cidden merak ediyorum

Aynen düşürmesin valla .
Evet normal şartlarda sonuçlanması lazımdı itiraf etmişler cinayetlerini neyi beklemişler gerçekten benim de aklım almıyor?
Sosyal medyada 30 mart sonrasında hapishaneler de yer açılmaya çalışıldığı algısı var..

Aynen düşürmesin valla .
Evet normal şartlarda sonuçlanması lazımdı itiraf etmişler cinayetlerini neyi beklemişler gerçekten benim de aklım almıyor?
Sosyal medyada 30 mart sonrasında hapishaneler de yer açılmaya çalışıldığı algısı var..

evet bu sefer de diğer taraftakiler içeri girebilir diyolar
bekleyip görücez

Back