Hakim Vedat Karakurt, duruşmada, iki sanığın savunmasını almaya gerek görmeksizin beraata hükmetti
1. Yani yapacak birsey yok, Eger seni veya bazi insanlari rahatsiz ediyorsa, bunu arastirin, karsi cikin, fakat kanunen böyle. 2. Atatürk bir Cumhuriyet adamiydi. Ülkemizi kuran suanki yasadigimiz topraklarin bize ait olmasini saglayan Türklerin Atasiydi. Ben ona diktatör diyenide duymadim, okumadim, görmedim. Cünkü herkes biliyorki Atatürk diktatör degildi. Tarihde öyle birsey yazmiyor hic bir yerde.Demek istedigim su Ataturk'e diktator diyerek hakaret edilmis olunuyor da neden Rte'ye diktator denilince elestiri oluyor?
dünyanın her yerinde Devlet'in kurucusundan saygıyla bahsedilir. Türkiye gittikçe istisna olma sınırını zorluyor. George Washington Amerika'nın kurucu babalarındandır ve adı pek çok köprüde okulda, hatta koca bir Eyalette vardır. Devletin kurucusunun yanlışları ya da doğruları mevcut liderlerin yanlışları ya da doğrularıyla kıyaslanmaz.Boyle bir sey mumkun degil ama :)
Peki sen anlatir misin? Ciddi anlamda bilgiye aç bir insanim ve ne ogrensem kardir.
Bu sekilde dusuncelerimde degisebilir : )
1. Yani yapacak birsey yok, Eger seni veya bazi insanlari rahatsiz ediyorsa, bunu arastirin, karsi cikin, fakat kanunen böyle. 2. Atatürk bir Cumhuriyet adamiydi. Ülkemizi kuran suanki yasadigimiz topraklarin bize ait olmasini saglayan Türklerin Atasiydi. Ben ona diktatör diyenide duymadim, okumadim, görmedim. Cünkü herkes biliyorki Atatürk diktatör degildi. Tarihde öyle birsey yazmiyor hic bir yerde.
Evet biliyorum ama Rte'de cumhurbaskani.
Ataturk kadar + si yok ama nihayetinde ust makam sahibi.
Diktatorun anlami kotu. Resmen hakaret.
Peki cumhurbaskanina hakaret etmek neden "elestiri" oluyor bunu soruyorum ben :)
Bide sanirim boyle sordum diye Ataturk karsiti oldugum sanildi.
Oyle bir durum yok.
Ulkenin kurucusuna, kadin olarak bana haklarimi veren insna saygim sonsuz..
İçimizden söylediklerimize ceza var mı
Evet biliyorum ama Rte'de cumhurbaskani.
Ataturk kadar + si yok ama nihayetinde ust makam sahibi.
Diktatorun anlami kotu. Resmen hakaret.
Peki cumhurbaskanina hakaret etmek neden "elestiri" oluyor bunu soruyorum ben :)
Bide sanirim boyle sordum diye Ataturk karsiti oldugum sanildi.
Oyle bir durum yok.
Ulkenin kurucusuna, kadin olarak bana haklarimi veren insna saygim sonsuz..
Cok güzel anlatmissin yine. Ama niye anlasilmiyor, orayi anlayamadim ben ?dünyanın her yerinde Devlet'in kurucusundan saygıyla bahsedilir. Türkiye gittikçe istisna olma sınırını zorluyor. George Washington Amerika'nın kurucu babalarındandır ve adı pek çok köprüde okulda, hatta koca bir Eyalette vardır. Devletin kurucusunun yanlışları ya da doğruları mevcut liderlerin yanlışları ya da doğrularıyla kıyaslanmaz.
o devletin kurucusudur. kimse için bunu hazmetmek zor değildir.
Maddeye baktım şimdi "Atatürk'ün hatırasına alanen hakaret etmek" olarak geçiyor. Bu durumda diktatör demenin suç sayılabilmesi için diktatör kelimesinin hakaret içerikli bir kelime olması gerekir, eğer RTE için kullanıldığında hakaret olmayan kelime Atatürk için kullanıldığı zaman hakaret oluyorsa burda bir sıkıntı vardır. Hukuk pozitif bir normdur doğru ya da yanlış olarak ayırmaz ya da kişiye göre hareket etmez kanun uygulanır.562450 Ataturk aleyhine islenen suclar kapsamında, Ataturk'un hatırasına saygısızlık yapan, soven ve hakaret edenler hapis cezasıyla cezalandılır. Bunu basın yayın yoluyla yapmıs ise cezası yarısı oranında attırılır.
Diktator demek, Ataturkun hatırasına saygısızlık olarak kabul ediliyor ve gecmiste bunun suc olduguna dair emsal bir dava var.
Aradaki fark nedir diye sormussun, biri suanki bir siyasi ve hayatta, dolayısıyla siyasi elestiri olarak kabul edebilir mahkeme.
Ataturk ise blr devlet adamı ve hayatta degil, bundan daha onemlisi, anayasada blr "Ataturk" kanunu var.
Çünkü gerçekten de diktatör e diktatör demek yemez...
Maddeye baktım şimdi Atatürk'ün hatırasına alanen hakaret etmek olarak geçiyor. Bu durumda diktatör demenin suç sayılabilmesi için diktatör kelimesinin hakaret içerikli bir kelime olması gerekir, eğer RTE için kullanıldığında hakaret olmayan kelime Atatürk için kullanıldığı zaman hakaret oluyorsa burda bir sıkıntı vardır. Hukuk pozitif bir normdur doğru ya da yanlış olarak ayırmaz ya da kişiye göre hareket etmez kanun uygulanır.
Bu arada Atatürk'ü koruma kanunu dediğimiz kanunun var olma sebebi zaten Atatürk'ün hayatta olmamasından kaynaklanıyor. Yasaya göre hayatta olmayan birine karşı suç işlenemez çünkü. Bu gibi durumlarda mirasçıların dava hakkı olabiliyor ama Atatürk'ün mirasçısı da olmadığından bir kanun yolu ile hatırası korunmak istenmiş.
RTE aşığı biri değilim ama burda bariz haksızlık yapıyorsunuz hanımlar hukuk bu değil. Atatürk kurucu diye kanun ona farklı davranmalı diyemeyiz.
Git karsısına diktatorsun sen de bakalım basına ne geliyor..hrp beraber izleyelim..
RTE aşığı biri değilim ama burda bariz haksızlık yapıyorsunuz hanımlar hukuk bu değil. Atatürk kurucu diye kanun ona farklı davranmalı diyemeyiz.
Cok dogru ve yerinde bir karar. Bizide aydinlattigin icin tesekkürler.Bu arada Atatürk'ü koruma kanunu dediğimiz kanunun var olma sebebi zaten Atatürk'ün hayatta olmamasından kaynaklanıyor. Yasaya göre hayatta olmayan birine karşı suç işlenemez çünkü. Bu gibi durumlarda mirasçıların dava hakkı olabiliyor ama Atatürk'ün mirasçısı da olmadığından bir kanun yolu ile hatırası korunmak istenmiş.
Tatlım çok kişi dedi,diyor,demeye devam ediyor...
Burda deniyor birçok sitede öyle ... Yani simdi bu ülkede erdoğan a diktatör denmiyor mu ve bir çok hakaret edilmiyor mu ?
Kimseye bisey olduğunu gormedik, bunu sorabilmeleri bile , sorulabilir olduğunu gostermiyor mu
1. Yani yapacak birsey yok, Eger seni veya bazi insanlari rahatsiz ediyorsa, bunu arastirin, karsi cikin, fakat kanunen böyle. 2. Atatürk bir Cumhuriyet adamiydi. Ülkemizi kuran suanki yasadigimiz topraklarin bize ait olmasini saglayan Türklerin Atasiydi. Ben ona diktatör diyenide duymadim, okumadim, görmedim. Cünkü herkes biliyorki Atatürk diktatör degildi. Tarihde öyle birsey yazmiyor hic bir yerde.