Mahkeme: Erdoğan'a 'diktatör' demek hakaret değil, siyasi eleştiridir

Hakim Vedat Karakurt, duruşmada, iki sanığın savunmasını almaya gerek görmeksizin beraata hükmetti

Demek istedigim su Ataturk'e diktator diyerek hakaret edilmis olunuyor da neden Rte'ye diktator denilince elestiri oluyor?
1. Yani yapacak birsey yok, Eger seni veya bazi insanlari rahatsiz ediyorsa, bunu arastirin, karsi cikin, fakat kanunen böyle. 2. Atatürk bir Cumhuriyet adamiydi. Ülkemizi kuran suanki yasadigimiz topraklarin bize ait olmasini saglayan Türklerin Atasiydi. Ben ona diktatör diyenide duymadim, okumadim, görmedim. Cünkü herkes biliyorki Atatürk diktatör degildi. Tarihde öyle birsey yazmiyor hic bir yerde.

Boyle bir sey mumkun degil ama :)
Peki sen anlatir misin? Ciddi anlamda bilgiye aç bir insanim ve ne ogrensem kardir.
Bu sekilde dusuncelerimde degisebilir : )
dünyanın her yerinde Devlet'in kurucusundan saygıyla bahsedilir. Türkiye gittikçe istisna olma sınırını zorluyor. George Washington Amerika'nın kurucu babalarındandır ve adı pek çok köprüde okulda, hatta koca bir Eyalette vardır. Devletin kurucusunun yanlışları ya da doğruları mevcut liderlerin yanlışları ya da doğrularıyla kıyaslanmaz.
o devletin kurucusudur. kimse için bunu hazmetmek zor değildir.

Sozlerinde surekli bi ima var olivia.
Niyetinde yoksa bile oyle hissettiriyorsun.

Tekrar soyluyorum; Ben Ataturk'e minnet duyuyorum saygim sonsuz.

Hayir bunu sakin öyle hissetme, yeterince yazdin 562450 sende Atatürk`ü begendigini ve takdir ettigini.
Ben sadece, gercekten biz bilemeyiz Hakim degiliz, Adalet bakani degiliz dedim.

Anlatamadım sanırım. ANAyasada Ataturku koruma yasası var ve iceri her turlu saygısızlıgı kapsıyor. ANAyasada suc teskil ediyor yani.

Sİyasi elestiriler saygısızlıga kaysa da elestiri olarak kabul edilebilir.

Artı eksi meselesi degil yani bu, tartısılacak ya da fark aranacak bisey degil..

Bu arada "atAturk kadar artısı yok ama" cumlesi icin roman yazabilirdim ama bugun cok yoruldum picama :)

İçimizden söylediklerimize ceza var mı

Ucan tekme hediye ediyoruz icten soylenenlere.

Geçen trtde bir programda Atatürk'e hakaret edildi "ifade özgürlüğü" adı altında suçsuz buldular.
Herhangi birisi rteye hakaret etse yıllarca hapis alıyor.
Önce bunu açıklasınlar sonra bu konuya sıra gelsin inşallah.

Cok güzel anlatmissin yine. Ama niye anlasilmiyor, orayi anlayamadim ben ?

Maddeye baktım şimdi "Atatürk'ün hatırasına alanen hakaret etmek" olarak geçiyor. Bu durumda diktatör demenin suç sayılabilmesi için diktatör kelimesinin hakaret içerikli bir kelime olması gerekir, eğer RTE için kullanıldığında hakaret olmayan kelime Atatürk için kullanıldığı zaman hakaret oluyorsa burda bir sıkıntı vardır. Hukuk pozitif bir normdur doğru ya da yanlış olarak ayırmaz ya da kişiye göre hareket etmez kanun uygulanır.
Bu arada Atatürk'ü koruma kanunu dediğimiz kanunun var olma sebebi zaten Atatürk'ün hayatta olmamasından kaynaklanıyor. Yasaya göre hayatta olmayan birine karşı suç işlenemez çünkü. Bu gibi durumlarda mirasçıların dava hakkı olabiliyor ama Atatürk'ün mirasçısı da olmadığından bir kanun yolu ile hatırası korunmak istenmiş.
RTE aşığı biri değilim ama burda bariz haksızlık yapıyorsunuz hanımlar hukuk bu değil. Atatürk kurucu diye kanun ona farklı davranmalı diyemeyiz.

@Alıntı yapmayı becerememişim yorum sahibi kusura bakmasın lütfen

BEn yapmıyorum, anayasa bu sekilde. Ve bununla ilgili bir emsal dava var. NAsıl sonuclandıgını yarın ogrenirim.

Yok yani 80 sene önce olan biten ve artik o topraklarda yasiyoruz, nesini tartisacagiz ? Olmus, bitmis, Sansimiza bizim aleyhimize bitmis. Ülkemizi kurtarmislar. onlarin sayesinde, yani Atatürk ve onunla birlikte savasanlarin ve ölenlerin sayesinde yasiyoruz ülkemizde.
Ben bu zamana bakarim ve bu zaman beni ilgilendiriyor. kimseyi kimseyle kiyaslamam.
Niye bu kiyaslama yapiliyor ? Kime faydasi var ? Bu zamana bakalim, gelecegimizi düsünelim, nedir bu gecmisle alip veremedigimiz ?

Git karsısına diktatorsun sen de bakalım basına ne geliyor..hrp beraber izleyelim..

Tatlım çok kişi dedi,diyor,demeye devam ediyor...

Burda deniyor birçok sitede öyle ... Yani simdi bu ülkede erdoğan a diktatör denmiyor mu ve bir çok hakaret edilmiyor mu ?

Kimseye bisey olduğunu gormedik, bunu sorabilmeleri bile , sorulabilir olduğunu gostermiyor mu

RTE aşığı biri değilim ama burda bariz haksızlık yapıyorsunuz hanımlar hukuk bu değil. Atatürk kurucu diye kanun ona farklı davranmalı diyemeyiz.

Ne kadar basit anlatıyorsunuz öyle.
Atatürk yaşamasa bile ona hakaret edilemez, edende cezasını alır.
Sanki iki üç ülkeyle görüşüp ülkeyi kolayca kurtarmış gibi, ne basit değil mi?
Siz önce onun yüceliğini bir hazmedin ondan sonra kanunları anlayın.
Şimdiki adalet sistemini de gözden geçirin, herşey adil mi sizce?

Cok dogru ve yerinde bir karar. Bizide aydinlattigin icin tesekkürler.

Siz gormemissiniz tatlım, ben bizzat gordum. Aİlede bolca hukukcu oldugundan uzak degilim bazı seylere.

Diktatör olanlara zaten anayasa koruması var ki denmesin.....bilmem anlatabildim mi,,,

Yani yoksa korumaya neden ihtiyaç duyulsun ki :)

Atatürk'ü anlamak istemeyene anlatmaya çalışmak boşa emektir. Doğuştan kör olan birine kırmızı rengi nasıl anlatabilirsiniz
O zaman cephelerde Gazi Mustafa Kemal Atatürk ve silah arkadaşları yerine Vahdettin neden çarpışmadı? Fatih Sultan Mehmet her savaşta ordusunun başkomutanı idi.

Biz İngiliz mandasını kabul etmedik. Mesela Filistinliler İngiliz mandasını kabul ettiler. Ve şu an İsrail ile kardeş kardeş yaşıyorlar. Sanırım Atatürk'e dil uzatanlar da İsrail ile kardeş kardeş yaşamaya özlem duyanlar olmasın?

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…