Sanırım anlamadılar beni tam olarak.Okudum ve bende alamadım cevabı
Evet onu biliyorum, bende Atatürk'e sonsuz saygı duyuyorum zaten.Sevgili562450 , düzeltmem gerekecek, yokluga dogru giden bir ülkeyi, yeniden ülke yapan bir insanla, 13 senedir iktidar olani bir tutamayiz, yani ayni kefeye koyamayiz, zaten kimsede koymuyor.
Dünyanin her yerinde, dünyanin gelmis gecmis en iyi lideri diye geciyor Atatürk.
Dünyanin her yerinde Atatürk caddesi var, hatta bazi ülkelerde Atatürk heykeli var, hatta Cin`de Atatürk`ü bilmeyen lise ögrencisi yoktur. Zorunlu Atatürk dersi veriliyor. Eger Atatürkü bilmezsek, biz tarih bilmiyoruz diyorlar.
Onun icin Atatürk biz Türklere gelen en büyük hediye ve en büyük sans.
Anlatamıyorsun.Biz gayet güzel anlıyoruz da anlatıyoruz da ama anlamayana davul zurna az demişler.
Hayir canim onunla alakasi yok, bir laf vardir :Sanırım anlamadılar beni tam olarak.
Çünkü sürekli aynı yorumlar yapılıyor ve net bir cevap yok.
Sephora cumhuriyetin kurucusu Ataturk amenna Allah razı olsun... Ama inan dinlemek isterim cumhuriyet kurulurken hala osmanlıdan kurtulamayanlar o zamanlarda diktatör kelimesi kullanmismidir kullanmamismidir...Biz gayet güzel anlıyoruz da anlatıyoruz da ama anlamayana davul zurna az demişler.
Anlatamıyorsun.
Sadece Atatürk'ün ülkenin kurucusu olduğunu söyledin.
Eee? Bunu herkes biliyor zaten.
Sephora cumhuriyetin kurucusu Ataturk amenna Allah razı olsun... Ama inan dinlemek isterim cumhuriyet kurulurken hala osmanlıdan kurtulamayanlar o zamanlarda diktatör kelimesi kullanmismidir kullanmamismidir...
hayır. 1920'lerde yaşaması Atatürk'ün durumunu farklılaştırır. örneğin Fatih Sultan Mehmet kardeş katlini meşru kılmış ama ilerleyen yıllarda Osmanlı bu uygulamadan vazgeçmiş, niçin? dönem değişmiş, artık kardeş öldürmek bir devletin geleceği için bile olsa uygun görülmüyordu.Yani 1920 lerde yönetmesi ona diktatör denmesi hakkını vermez ama Rte 2015 'te yönettiği için diktatör denebilir mi?
peki sana şu şekilde karşılık vereyim ABD'ye git ve George Washington bir soykırımcıydı de. bakalım nasıl bir yanıt alacaksın?Ya diyorumki neden Atatürk'e diktatör demek suç?
Çok seviliyor diyorsunuz.
Ee sevmeyenler de var.
Yani sebep sevilmekse Rte'de çok seviliyor.
Ama ona diktatör demek eleştiri oluyor.
Sence Atatürk bir diktatörmüydü ?Ya diyorumki neden Atatürk'e diktatör demek suç?
Boyle bir sey mumkun degil ama :)peki sana şu şekilde karşılık vereyim ABD'ye git ve George Washington bir soykırımcıydı de. bakalım nasıl bir yanıt alacaksın?
Anlasan sasardim zaten neden suçtur diye soruyor bunun neresini anlamadin..Sence Atatürk bir diktatörmüydü ?
Yani ne demek istedigini anlayamadim simdi. Sorunu biraz daha aciklarmisin ?
:)Sence Atatürk bir diktatörmüydü ?
Yani ne demek istedigini anlayamadim simdi. Sorunu biraz daha aciklarmisin ?
Evet biliyorum ama Rte'de cumhurbaskani.562450 Ataturk aleyhine islenen suclar kapsamında, Ataturk'un hatırasına saygısızlık yapan, soven ve hakaret edenler hapis cezasıyla cezalandılır. Bunu basın yayın yoluyla yapmıs ise cezası yarısı oranında attırılır.
Diktator demek, Ataturkun hatırasına saygısızlık olarak kabul ediliyor ve gecmiste bunun suc olduguna dair emsal bir dava var.
Aradaki fark nedir diye sormussun, biri suanki bir siyasi ve hayatta, dolayısıyla siyasi elestiri olarak kabul edebilir mahkeme.
Ataturk ise blr devlet adamı ve hayatta degil, bundan daha onemlisi, anayasada blr "Ataturk" kanunu var.