Anket Mahi Devran mı Yoksa Hürrem mi .... ?

Mahi Devran Mı Yoksa Hürrem mi ....??

• Ankete Katılan
    127

ZeytinKek

Guru
Kayıtlı Üye
24 Şubat 2008
3.183
1.093
373
muhteşem yüzyıl da siz Mahi Devran ımı yoksa Hürrem i mi haklı buluyor sunuz ?

En çok Sultan Süleyman a hangisi yakışıyor ?

Ben en başlarda Hürrem i hiç sindirememiştim. Mahi devran a üzülmüştüm

şimdi tam tersini düşünüyorum...

Neden derseniz ; Hürrem ailesinden , sevdiği adamdan , yaşadığı topraklardan koparıldı

Garip bir ruh halinin olması bu yüzden normal geliyor bana..

Hem Süleyman Mahi Devran ı gerçekten sevseydi nikahına alırdı değil mi ...

Hem Mahi Devran hamile olan Hürrem i zehirledi gözümde bitti.

Hürrem neyse de bebeğe günah değil mi.....

şu an ki düşüncelerim böyle ilerde dizinin durumuna göre

düşüncem değişir mi bilemiyorum ...

mahidevranın sucu suleymanın onu artık sevmemesı,ama ben mahıcıyım:79:

ben şahsen hürremciyim :) o zamanlara göre düşünmek lazım. herkes hürreme mahidevranın aşkını çaldı die bakıyo. ama mahidevranda zamanında gülfem hatunun elinden almış süleymanı. ve o devirde bu işler böyle devam ediyomuş. ben mahidevranın hünkarı gerçekten sevdiğine inanmıyorum. ama hürrem gerçekten seviyo... vede hürrem ailesinden topraklarından koparılmış sadece kanuniye bağlanmış.

HURREEEEMMMM ....
hele Sultan Suleyman Han hazretleri : Gözümün Nuru Sultanim diyo ya Hurreme.. içimin yaglari eriyooo... oyle diyince...
cok guzeeellll

Hürrem'in konuşmaları, hareketleri çok sempatik ama ben Mahi Devran'dan yanayım. Güzellik açısından da Mahi Devran daha güzel

hürrem her ne kadar sempatik gösterilsede
tarihte şehzade mustafa nın ve ibrahim paşanın ölümüne sebep gösteriliyor
daha ötesi varmı
bu nedenle mahidevran diyorum..

İzlediğim kadarıyla,(tam takip etmiyorum)Hürrem sadece intikam,güç,ve saltanat için gözüne girmeye çalıştı Hünkarın,

Ama ben Mahidevranın Süleymana baktığı gibi bir bakış Hürremde hiç görmedim,

O hep ben Sultan olayım,şehzadem olsun,tahta o çıksın diye düşünüyo,hırs yemiş bitirmiş onu,

Evet sempatik olabilir ama,içten içe pazarlıklı,Mahidevranın da hataları çok,çocuğu zehirlemesi falan

ama onun yüzünden de sanırım Mahi çocuk düşürmüştü,

Mahidevran yıllarca aşkla yaşadığı adamın başka biriyle olmasına tahamül edemiyo,sadece Hürreme

değil Sadıkayı da halvet odasında gördüğünde çok üzülmüştü,

Yani ben gördüğüm kadarıyla Hürrem hiç sevmedi Süleymanı,hep menfaat için yaptıkları,yalandan

seviyormuş gibi yapıyor,asıl istediği iktidar onun,bunu devlet işlerine karışmaya başladığında daha iyi

anlayabilirsiniz...

Haticeyi bile sırf Pargalıyı Süleymanın gözünden düşürmek için kullandı hep,ters tepti tabi,

Pargalıda tüm yetki olduğu için zaten kıskanıyo onun gücünü,Sülymandan sonra sadece kendisi olsun istiyo,

Haremdeki kızları bile hiç sevmiyo,tehdit olarak görüyo onları,

Benim yorumum da böyle...

Mahidevran bence kadın sevdiğine sahip çıkıyor ve onu sahipleniyor kıskanıyor onun için elinden geleni yapıyor seven kadın yani

Bence Hürrem.
Mahidevranda madem sülümanı okadar seviyordu Hürrem,in yaptığı gibi resti çekseydi ya ben ya cariyeler diye bu saraydan ya ölü yada diri giderim deseydi.

Hürremm......
Varmı böyle bir aşk..? :123:
Tarihe damgasını vurmuş ötesi varmı..??

Ölümüne hurremcıyızzz hepımız hurremızz hepımız halvetızzz hurrem cok sempatıkk,lokum gıbı ben cok sevıyorum bu kızı..dızıde de normalde de yani

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…