Mağazada çalışmak isteyenler...

elaya86

Guru
Kayıtlı Üye
12 Eylül 2008
26
1
286
38
İstanbul
iş arayan genç arkadaşlarımıza mağazacılık alanında iş bulmalarını önerebilirim.öncelik olarak şunu söylemem gerekirki aöf işletme 4.sınıfa geçtim.geçen sene baktımki diploması olmayana işte yok.tüm kariyer sitelerinden iş başvurusu yapıyorum ve sonuç alamıyorum.arkadaşım parttime bir mağazada çalışmaya başladı..yapma ya biz mağazada nasıl çalışırız dedim.düşünsenize kendiniz müşteriyken birden satıcı olmayı düşünmek ilk başta zor geliyor insana.hele babanız çalışmaya karşı bir adamsa:1no2:neyse bende sektöründe en iyilerden biri olan bir bebek mağazasına başvuruda bulundum.hemen yanıt aldım.ilk işim olmasına rağmen beni satışa değilde kasaya almak istediklerini söyledilersenağlamaik başta tereddüt ettim para işinden hiç anlamam diyekaydirigubbakcemile3neyseki başladım.babamı çok zor ikna etmiştim.otur oturduğun yerde rahatmı batıyor demesinmi:bbo:ilk 15 gün hergün ağladım hergün ben yapamıcam işten çıkıyorum dedim:ecrin_bebek:ama daha sonra öyle bir alıştımki 10ay boyunca hiç hatasız çalışmanın mutluluğuyla ağlayarak işimden ayrıldımmalum yaz gelmişti ve 2.5ay yazlığa gitmek zorunda kaldıkkaydirigubbakcemileşimdi geleli 10gün oldu ve büyük ihtimalle haftaya ayrıldığım mağazamda işe başlayacağımmüdürümüz senden iyisinimi bulucaz sen bizim mağazanın bir parçasısın dedi...okul bittikten sonra bankacı olmak istiyorum ama öğrenciyken yapılacak eğlenceli bir işsengözlerimebaksanabbence genç arkadaşlarımıza duyurulur

bende aöf son sınıftayım...
galiba bnmde başka bi seçeneğim kalmadı bende mağazada çalışıcam seninde dediğin gibi henüz bu fikir içten içe zoruma gidiyor canım sıkılıyor yıllardır okuyorum...
ama birde bnm maddi açıdan zaten işe ihtiyacım var...
bakalım nereye başvurcam napıcam bilmiyorum...

Şöyle düşünün mağazada çalışanlardan ne fazlanız var? Onlar çalışıyor da biz neden çalışamayalım?
Yıllar önce amcamın mağazasında kasiyer olarak başladım , satışa geçtim, bir süre sonra bir badi almaya gelen müşteriye, bir sürü ürün satmış olarak mağazadan güler yüzle uğurladığınızda müthiş zevkli geliyor. İkna yeteneğinizle gurur duyuyorsunuz. İyi bir satış elemanı olduğunuzda, özellikle mağazada sizin yardımınızı istediğinde müşteriler, çok da gurur duyuyorsunuz kendinizle yerimseniben
Sonra kendinizi ispatladığınızda ve sivrildiğinizde kıskanılacaksınız ama değer:)
Satış elemanlığı zevkli bir iştir. Bir de her yeni gelen ürünü müşterilerden önce siz göreceksiniz ve indirimli olarak sahip olacaksınız :) Bir sürü insan tanıyacaksınız:)
Ben bir süre sonra başka bir şubeye müdüre olarak gitmiştim. Yalnız satış yapmak o kadar zevklidir ki diğer arkadaşlarımla birlikte satış yapmadan duramıyordum :) .

bende işe girmek istiyorum ama bu zamana kadar hiç çalışmadım daha doğrusu babam çalıştırmadı zorun ne diye ama artık çalışmam lazım başvurduğum heryer tecrübeli istiyo yada bana denk geliyo bilmiyorum yani ne yapıcam inş.bulurum sizde aradığınız ve rahat ettiğiniz işler bulursunuz

oof ben hep magazaya gırer cıkarım cok sıkıcı cok ıllet sureklı ayaktasınızdır ve iş hıc bıtmez iş yokken ıs yaratırsınız cunku sap gıbı dıkılemezsınız konusamazsınınz da arkadaslarınızla berbat berbat

sureklı magazya musterıler gelır gelen kısıler arkadasınızdır akrabanızdır sevgılınızın akrabası caktırmadan bakmaya gelır bunu bılmez konusursunuz bıseyler satarsınız berbat bı ıs
gecesı gunduzu yoktur surunerek eve gelırsınız arkadaslrınız cumartesı aksamı eglenırken sız ordasınızdır

sengözlerimebaksanab bence eğlenceli bir işsengözlerimebaksanab

ayrıca zamanla kariyerde oluyor arkadaşında dediği gibi neden birgün müdür olmayalım:)

evet arkadaşlar bence çok iyi bir fikir.ben şuandaki durumumdan o kadar pişmanımki size anlatayım.4 yıllık kamu yönetimi mezunuyum ve sivasta okudum ama 2 senedir iş bulamıyorum.heryerde torpil geçerli.okumak okumak diye kendimi paraladım ama neye yaradı.şimdiki aklım olsa açıköğretim okurdum ve aynı zamanda çalışırdım.ve yapcağım iş bir butikte çalışmak olurdu.ya da kasada.arkadaşın dediği gibi müdürlüğe kadar yükseliş var.ama ben şuanda evde oturuyorum

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…