• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Maeve Binchy -yazar

Yagmurun_kizi

Çocuklarım benim herşeyim...
Kayıtlı Üye
11 Aralık 2015
6.602
8.284
148
Ustaca harmanlanmış incelik, mizah ve hüzün, ironi ve duygusallık... Binchy'den yine zekice kaleme alınmış, sürükleyici bir roman. Elinizden bırakamayacaksınız". New York Times "Gündelik hayatın yoğun duyguları, olağanüstü bir gözlem gücü... Ve Maeve Binchy."Sunday Times"Güldürüyor, ağlatıyor ve düşündürüyor. Maeve Binchy sıcaklığı ve sempatisiyle sıradan insanları destansı bir dille aktararak, sanatsal bir anlatım sunuyor."San Francisco ChronicleDublin'de doğan Maeve Binchy, 1969'da lrish Times yazarları arasına katıldı. End of Term ve Half Promised Land adlı iki oyunu Dublin The Peacock Theatre'da sahnelendi. Deeply Regretted By adlı televizyon oyunu Prag Film Festivali'nde En iyi Senaryo Ödülü'nü aldı. Aralarında İtalyanca Aşk Başkadır ve Yalnız Kadınlar Sokağının da bulunduğu son beş romanı en çok satan kitaplar listesine girdi. Eserleri sık sık televizyon ve sinemaya uyarlanan Maeve Binchy'nin Yalnız Kadınlar Sokağı^ İtalyanca Aşk Başkadır, Geri Döneceksin, Aşk Mutfakta Pişer, Hayatın Ta Kendisi Lokantası, Ateşböceklerinin Mevsimi, Yıldızlı ve Yağmurlu Geceler ve Aşkı Yarın Yaşayacaksın adlı romanları Doğan Kitapçılık tarafından yayımlanmıştır

bir dilek tut hariç diğerlerini okudum ama en çok yanlız kadınlar sokağına bayıldum..kesinlikle tavsiye ediyorum müthiş bir yazar..

Aşk mutfakta pişer, Yalnız kadınlar sokağı, İtalyanca aşk başkadır beğendiğim kitapları. Ben bu kadının romanlarına, samimi ve akıcı diline bayılıyorum.

bende Maeve Binchy kitaplarını çok merak ediyorum. galiba yeni alacağım kitap onun kitaplarından olacak

Severim bu yazarın kitaplarını...
Basit ve herkesin anlayabileceği bir dille yazıyor.
İtalyanca Aşk Başkadır
Aşk Mutfakta Pişer
Yalnız Kadınlar Sokağı, okuduğum kitaplarıdır. Okuyalı çok oldu ama kısa sürede bitirdiğimi hatırlıyorum. Sürükleyiciydi yani...

kitaplarını hemencecik okuyup bitiriyor insan.
kitaplarını okumaya başlayınca sanki ahbap gibi oluyosunuz ve tüm çıkan kitaplarını okumak istiyosunuz.

Yıldızlı ve Yağmurlu Geceler benim favorilerimden.kendisi hakkında iki eleştirim olacak.
1.kitaplarında çok karakter kullanıyo ve kafam karışıyo.bi ton isim hangi biri akılda kalsın:)
2.adını söylemek çok zor:) kitabevinde falan delleniyo insan.hele benim ki gibi fransız dili okuyan bi arkadaşınız varsa yandınızkafamçokkarıştı

en sevdiğim romantik yazarım, italyanca aşk başkadır ve geri göneceksin bir solukta derler ya aynen öyle okudum .. diğerlerinide okuyacağım ama bu ara şu çılgın türkler'i yeniden okuyorum ondan önce halide edip'in sinekli bakkalı yeni bitti ...

Yalnız Kadınlar Sokağı, İtalyanca Aşk Başkadır, Geri Döneceksin, Aşk Mutfakta Pişer kitaplarını büyük bir zevkle okudum.kalanlarıda edinip okuyacağım inş.Hepsini tavsiye ederm.güzel romanlar.

aşk bir kere,,aşkı yarın yaşayacaksın,,italyanca aşk başkadır,,hayatın ta kendisi lokantasını okudumm şuanda aşıklar korusunu okuorumm çok güsel kitaplarıı gerçktenn...

en sevdiğim yazar diyebilirim... kitaplığımda kitaplarının hepsi olması için sürekli kitaplarını takip ediyorum...
öyle sürükleyici ki benim için kitapları....... yerimseniben

bana en sevdiğin kitap deseler " Yıldızlı ve Yağmurlu Geceler " derim (Maeve Binchy)
en sevdiğim yazarda "Maeve Binchy" derim her zaman..... yerimseniben

a.s.a.s.

nickimin esin kaynağı olur kendileri:)) kitapları kafa dağıtmak için birebirdir... okurken içine giriyorsunuz kitapların orda yaşıyomuşsunuz hissi veriyor.. bu duyguyu "şaşıfelek çıkmazı" diye bir dizi vardı onu izlerken hissediyordum. okunmaya değer br yazar.

turkceye cevrilmis butun kitaplarini okudum. en son gumus yildonumunu aldim. daha baslamadim ama eminim cok guzel. birde marian keyes diye bir yazar var irlanda kokenli aynen maeve binchy gibi yaziyor tavsiye ederim onu da arkadaslar.

benim de çok beğendiğim yazarlardan birisi kitaplarının biröoğunu okudum duygusal konular çok iyi işlenmiş iyi vakit geçirmek için tavsiye ederim

kitaplarını hemencecik okuyup bitiriyor insan.
kitaplarını okumaya başlayınca sanki ahbap gibi oluyosunuz ve tüm çıkan kitaplarını okumak istiyosunuz.

Yıldızlı ve Yağmurlu Geceler benim favorilerimden.kendisi hakkında iki eleştirim olacak.
1.kitaplarında çok karakter kullanıyo ve kafam karışıyo.bi ton isim hangi biri akılda kalsın:)
2.adını söylemek çok zor:) kitabevinde falan delleniyo insan.hele benim ki gibi fransız dili okuyan bi arkadaşınız varsa yandınızkafamçokkarıştı

aslında yazarın bütün kitapları dublınde belli bir bölgede geçiyor ve karakterler çoğu kitapta kesişiyor..

Back