madımak, oy madımak

marketlerde kıyılmış madımak satılsa alır mısnız)

• kesinlikle alırım

OY: 2 25,0%
  • tercih etmem

OY: 1 12,5%
  • fikrim yok

OY: 5 62,5%

• Ankete Katılan
    8

DatluCadu

5 dakkaya hazırım
tek ayak cezası
Kayıtlı Üye
12 Temmuz 2006
22.576
769
413
45
evet kızlar el atmadığım burası kalmıştı:1::1:
şimdi beni iyi dinleyin size bişey danışacağım. kk nın akıllı kadınlarının fikrini almazssam çatlarım. iç anadoluda, özellikle yozgat,sivas,kayseri dolaylarında yaşayanlar bilir. bu mevsim madımak mevsimidir. ama madımak oldukça zahmetli bir yemektir. hele de çalışanlara . toplaması ayrı dert, ayıklaması ayrı dert, kıyması ayrı dert. ama yemeye gelince tabak tabak ye. pastırmlaı, tereyağlı dumanı üstünde . yufka ekmekde oldumu . oh oh oh.
fikre gelince , diyorum ki. biz bu madımağı yaz kış marketlerde satılan derin dorndurucularda kıyılmış vaziyette bulsak hemen alıp pişirsek rahat olmaz mı. madımak yetişmeyen bölgelerde olup , memleketin bu eşsiz tadına hasret kalanlar, canları çektikçe gidip marketten alıp pişirseler fena mı olur. ne dersiniz.

güzel fikir. bende iç anadoludayım bizim pazarlarda satılıyor madımak. marketlerde olması kolay ulaşılabilirlik açısından güzel olur, şahsen ben alır yaparım :56:

edit: ama tazeliği konusunda ne düşünüyorsunuz?

Son düzenleme:
güzel fikir. bende iç anadoludayım bizim pazarlarda satılıyor madımak. marketlerde olması kolay ulaşılabilirlik açısından güzel olur, şahsen ben alır yaparım :56:

edit: ama tazeliği konusunda ne düşünüyorsunuz?

kış için donduruyoruz y acanım. o şekilde dondurup satmak lazım gelir.

Annem de söylediğin gibi yapıyor.
Oldukça uğraş veren bir iş ama dondurucuya koyuyor temizleyip ayıklayıp kıydıktan sorna.
Kim bu kadar uğraşır sonra ne kadara sata bilemiyorum
İstanbul'da kilosu 7 lira ?
Bir de o işlemleri yapıp satsalar altın niyetine artık :)

Annem de söylediğin gibi yapıyor.
Oldukça uğraş veren bir iş ama dondurucuya koyuyor temizleyip ayıklayıp kıydıktan sorna.
Kim bu kadar uğraşır sonra ne kadara sata bilemiyorum
İstanbul'da kilosu 7 lira ?
Bir de o işlemleri yapıp satsalar altın niyetine artık :)

ben bu ciddi bir araştırma yapıyorum canım. her yönünü hesap etmeye çalışıyom. dediğin nokta benide düşündürüyo. çözümler üretmeye çalışıyorum.

ben sivaslıyım canım abim sivasın bir köyünde öğretmen o öğrencisinden satın almış annemde koymuş derin donrucuya benim için ayıtlamış doğramış canım benim yaaa ayaklarım ağrıdı belim koptu ama bol bol oldu kızım afiyetle ye organik katkısız mis gibi diyor darısı yemeye bakalım
aslında madımak çıkan şehirlerdeki kadınlar böyle toplasa ayıtlasa doğrasa isteyenlere kargolasa oda güzel olur ? ama eziyetli iş bizim oralarda sadece satıyorlar gerisi sana kalmış

evet kızlar el atmadığım burası kalmıştı:1::1:
şimdi beni iyi dinleyin size bişey danışacağım. kk nın akıllı kadınlarının fikrini almazssam çatlarım. iç anadoluda, özellikle yozgat,sivas,kayseri dolaylarında yaşayanlar bilir. bu mevsim madımak mevsimidir. ama madımak oldukça zahmetli bir yemektir. hele de çalışanlara . toplaması ayrı dert, ayıklaması ayrı dert, kıyması ayrı dert. ama yemeye gelince tabak tabak ye. pastırmlaı, tereyağlı dumanı üstünde . yufka ekmekde oldumu . oh oh oh.
fikre gelince , diyorum ki. biz bu madımağı yaz kış marketlerde satılan derin dorndurucularda kıyılmış vaziyette bulsak hemen alıp pişirsek rahat olmaz mı. madımak yetişmeyen bölgelerde olup , memleketin bu eşsiz tadına hasret kalanlar, canları çektikçe gidip marketten alıp pişirseler fena mı olur. ne dersiniz.

benim annemde öyle yapıyor biz gidince de pişiriyor offf süper ama süper yufkada olursa yanında canımıı çektirdin kız:56:

ben sivaslıyım canım abim sivasın bir köyünde öğretmen o öğrencisinden satın almış annemde koymuş derin donrucuya benim için ayıtlamış doğramış canım benim yaaa ayaklarım ağrıdı belim koptu ama bol bol oldu kızım afiyetle ye organik katkısız mis gibi diyor darısı yemeye bakalım
aslında madımak çıkan şehirlerdeki kadınlar böyle toplasa ayıtlasa doğrasa isteyenlere kargolasa oda güzel olur ? ama eziyetli iş bizim oralarda sadece satıyorlar gerisi sana kalmış

benim annemde öyle yapıyor biz gidince de pişiriyor offf süper ama süper yufkada olursa yanında canımıı çektirdin kız:56:

esas soruyu sorayım kızlar , marketlerde dediğim gibisatılsa alır mısınız yada en çok kaç para verirsiniz

esas soruyu sorayım kızlar , marketlerde dediğim gibisatılsa alır mısınız yada en çok kaç para verirsiniz

aslında ben alırım ama benim eşim öyle şeyleri sevmez ama annem alırdı sanırım mesela ben semizotunu da çok severim eşim çok yanaşmaz pahalıdır birde ben de eşimin çalıştığı köyden toplar temizler hafif haşlayıp buzluğa atarım eşim olmadığına çıkarıp yerim:)))

eğer annemler benim için koymazsa almazdım yani ne bileyim ne kadar temizlerler bilmem ki içim rahat etmez
fiyat açısından toplayanlar kilosunu 2liraya satıyorlar ama tabi o markete gelene kadar en az 3 e katlar normal fiyatını o nedenle almam gibi yaaa bilmemedim şimdii

Madımağı sağolsun annem toplar ve her sene bize
birkaç poşet verir.Onu dondurucuda saklamak pek
problem olmuyor ama yemlikte keşke onun gibi olsa.
Memleketine biaen yemliği bildiğini düşünüyorum.
Yemlik sadece yufkanın arasında güzel oluyor ve
maalesef öyle sık yemek gibi bir durumda söz konusu değil.

Son düzenleme:
Back