Maddiyat yüzünden Kaygılarım ....

Anne babası yokmu müstakbel eşinin biraz yardım etseler en azından borçsuz evlenseniz?
Özel sektör az veriyor diye evde oturmakda mantıksız 1000 tl bile olsa kim verir sana her ay bin tl onu düşün. Bence çalışmalısın ne derse desin. Belki işin yoğun olmaz ders bile çalışırsın işyerinde..
ailesi altınları yapaacak bi de yemek verecek sadece... başka bir şey yapmaya da durumları yok :KK43: seneye ders çalışıp atanamazsam artık onu dinlememeyi düşünüyorum iş konusunda :KK43:

Kısa dönem askerlik yapmak mı zor gelmiş? Ne kadar mantıksız 5 ay askerlik yapmamak için 20 bin borca girmek. Siz zor durumda kalacaksınız.
Bugün 57 lira için laf eden yarın senin boyana ne bileyim saç kremine falanda laf eder. Bence onu dinleme, halk eğitim merkezi diyeceğim onlarda insanı sömürüyorlar, ama hiç değilse masrafın çıkar.
aslında bedelli yapması benim ailem yüzünden oldu biraz. annem bedelli yap da bi an evvel düğünü yap diye sıkıştırdı. beklememi istemediler daha fazla :KK43: bu vakte kadar neden askerliğini yapmadın diye biraz başının etini yediler. askere gitmeden nişanlanmam diyordu. annem de adını koymadan bekletmem dedi. beni de başka soranlar oluyordu bi an da bedelli yaptı.. benim yüzümden oldu biraz şu an pişman olduğunu hissediyorum yarın bunu da başıma kakar mı bilmiyorum :KK43: devlet çalışmayan eşe 180 tl harçlık veriyormuş :KK43: 200 tl de ben veririm diyor hatta maaş kartım evde durur istediğin kadar alıp harcarsın diyor ama borçların içinde nasıl harcama yapayım ki..

Eger 30000 lira borcu varsa ve dugun yapacaksa harcadigi 1 lira bile goze cok gorunur. Hele bi dugun yapin ev kurmaya hesap yapmaya baslayin ne dedigimi anlayacaksiniz. Cimri degil bence. Sorumluluk dusunen biri
düğünden sonra 30.000 tl borcu olacak :KK43: eşyaları benim ailem alacak. bi tek tv yi o alacak. burada eşyaları kız tarafı yapar. düğün ,gelinlik, kuaför, foto paralarını kendisi ödeyecek. 10.000 tl gidiyor bunlara :KK43: ağustosa kadar 10.000 tl biriktirmesi lazım galiba o yüzden cimrileşti :KK43: eskiden çalışmıyorken bile bu kadar cimri değildi :KK43: o zaman ufukta evlilik planları yoktu tabi :KK43: :KK43:
altınları ve geri kalan küçük masrafları ailesi yapacak :KK43: 30.000 tl borcu 3 yıl da bitiririz inşallah :KK43:

bedelli konusunda bi kaç arkadaş olumsuz konuşmuş. Zaten çalışınca ayda 3.000 maaş alacak onuda askerliğe verecek.

aslında aynı paraya askerlik mi öğretmenlik mi sorusu var. Adam mantıklı olanı seçmiş

Memurlarda borc herzaman stress kaynağıdır. Ailelerde biraz destek alabilirsiniz en azından faizsiz borc
evet bizde öyle düşündük. şu an ek derslerle birlikte 2900 tl maaş alıyor. yani 6 -7 ay da kazanacağı para.. aslında aynıya geliyor maddi olarak çünkü askerde de para harcanıyor ... tabi o manevi duygudan yoksun olacak ama böyle bi tercih yaptı. savaş ola ortalık karışık olsa düşünmez giderdim dedi ama gidip devlete hizmet edeceğim senle tel konşmak bile sıkıntı olacak dedi. yine o parayı ödemek için devlete hizmet edeceğim aynıya gelecek dedi. bi de benim ailem sıkıştırdı...

Kısmet olursa bu yaz evleneceğim. Ben çalışmıyorum (kpss mağduruyum:mad:)
müstakbel eşim öğretmen ... 30.000 civarı borcu var:cry: .. Kısmet olur da evlenirsek başka şehirde kirada oturacağız... Evlenince bir işe girip çalışmak istediğimi söylüyorum izin vermiyor. Otur kpss ye çalış diyor. :KK43: Zaten kpss ye çalışıyorum ama benimde ihtiyaçlarım olacak.... onun kazandığı para masraflara ve borca gidecek derken istediğim gibi rahat olamamaktan korkuyorum. Normalde çok para harcayan biri değilim ama benimde beğendiğim almak istediğim şeyler olacak :KK14: Atanıncaya kadar bir süreç bu ama benim mezun olduğum bölümden atanmak çok zor :KK43: ya 2016 da da atanamazsam halim ne olur diye düşünüyorum. Borca girdiğinden beri sanki cimri biri oldu :KK43: geçen arkadaşları ile yemek yemiş 57 tl hesap ödemiş onun lafını etti günlerce.. eskiden böyle biri değildi sanki borca girdikten sonra mı böyle oldu yoksa normalde cimri biri mi diye düşünüyorum... :KK43: Ben çalışayım diyorum "özel sektörde az para veriyorlar gidip geldiğine değmeyecek :KK43: ben 15.00 da evde olacağım sen eve benden sonra geleceksin" diyor. :KK43: paraya önem veren biri olsa çalışan bi kız ile evlenebilirdi diyorum. Çalışıp çalışmamamı hiç sorun etmiyor. Sen yanımda ol ben parasızlıkta çekerim diyor ama atanırsan çok rahat oluruz ev alırız diyor ama ya evlenince maddiyat bizi yıpratırsa diye endişeleniyorum:KK43:
bir kere realist olmak lazım. atanmalar sıkıntılıysa bitirdiğin bölümde önce bunu masaya yatırın.
olma olasılığı en iyi şartlarda yüzde kaç. boşa kürek çekeceksen o sıkıntıya değer mi?
maalesef evlilikte maddiyat önemli. hele de çocuk olduktan sonra.
sen de nasıl başlarsan öyle gidersin. şimdi bir işin olmazsa daha sonra üşenirsin iş aramaya bile.

aslında bedelli yapması benim ailem yüzünden oldu biraz. annem bedelli yap da bi an evvel düğünü yap diye sıkıştırdı. beklememi istemediler daha fazla :KK43: bu vakte kadar neden askerliğini yapmadın diye biraz başının etini yediler. askere gitmeden nişanlanmam diyordu. annem de adını koymadan bekletmem dedi. beni de başka soranlar oluyordu bi an da bedelli yaptı.. benim yüzümden oldu biraz şu an pişman olduğunu hissediyorum yarın bunu da başıma kakar mı bilmiyorum :KK43: devlet çalışmayan eşe 180 tl harçlık veriyormuş :KK43: 200 tl de ben veririm diyor hatta maaş kartım evde durur istediğin kadar alıp harcarsın diyor ama borçların içinde nasıl harcama yapayım ki..

İdare edeceksiniz artık başka yolu yok, çok gereksiz olmuş bedelli zaten 5 ay yapacaktı. 20 bin az para değil ki. Olan olmuş artık. Ben devletin öyle bir şey verdiğini bilmiyordum güzelmiş ama o. İyi ki büyükşehirde değilsiniz yoksa çok zorlanırdınız.

Mevcut borcu arti dugun masraflari taki v.s destegi yoksa 100bin liraya yakin borcu olur. Kira uakacak faturalar market pzel alisveris derken elinde birsey kalmaz. Borclari bile zor oder. Dugun takilariyla biraz borcu azaltirsaniz
yok sadece 30.000 tl olacak borcumuz inşaallah. çünkü eşyaları benim ailem alacak. altınları onun ailesi yapacak. geri kalanı da kendisi. burada düğün yapmak ucuz öyle çok masraflı değil hani düğün yeri için 5.000 tl gider en fazla. gelinlik 2.000 tl. kuaför 1.000 tl. davetiye 500 tl ve fotocu 1000 tl yani 10.000 tl ye ihtiyacı var umarım yaza kadar biriktirir 10.000 tl yi

bir kere realist olmak lazım. atanmalar sıkıntılıysa bitirdiğin bölümde önce bunu masaya yatırın.
olma olasılığı en iyi şartlarda yüzde kaç. boşa kürek çekeceksen o sıkıntıya değer mi?
maalesef evlilikte maddiyat önemli. hele de çocuk olduktan sonra.
sen de nasıl başlarsan öyle gidersin. şimdi bir işin olmazsa daha sonra üşenirsin iş aramaya bile.
iki tane bölüm mezunuyum ama ikinci okuduğum bölümden girmeyi düşünüyorum kpss ye... 85 almam lazım p3 ten. bir yıl düzgün çalışarak aslında yapabilirim gibi geliyor tabi allahın izniyle.... kpss den o kadar alamazsam da 75 i geçersem katiplik, gardiyanlık vs bütün alımlalrı takip etmeyi düşünüyorum.

iki tane bölüm mezunuyum ama ikinci okuduğum bölümden girmeyi düşünüyorum kpss ye... 85 almam lazım p3 ten. bir yıl düzgün çalışarak aslında yapabilirim gibi geliyor tabi allahın izniyle.... kpss den o kadar alamazsam da 75 i geçersem katiplik, gardiyanlık vs bütün alımlalrı takip etmeyi düşünüyorum.
o zaman elinden geleni yap. en azından 1 yıl...
en azınan çocuk olmadan..
özelin de çok parlak bir durumda olduğunu söyleyemem sana.

İdare edeceksiniz artık başka yolu yok, çok gereksiz olmuş bedelli zaten 5 ay yapacaktı. 20 bin az para değil ki. Olan olmuş artık. Ben devletin öyle bir şey verdiğini bilmiyordum güzelmiş ama o. İyi ki büyükşehirde değilsiniz yoksa çok zorlanırdınız.
ama maddi yönden bedellinin kaybı yok aslında :KK43: ayda 3000 tl ye yakın maaş alıyor şu an ... 3000 tl den 6 ayda 18.000 tl yapıyor çünkü askerde okulda maaş vermiyor... evet bilerek tercihlere kiraların uygun olduğu yerleri yazdı. eğer sıkışırak doğuya tayin isterim diyor lojman olan bi yeri yazarım diyor. :KK43:

sıkışmadan hiçbirşey olmuyor malesef.Evleneli 6 ay oldu ,biz iki mühendis 10 liranın hesabını yapıyoruz girdiğimiz borç yüzünden. 57 lira büyük bi meblağ benim gözümde şu an :KK70:

Kısmet olursa bu yaz evleneceğim. Ben çalışmıyorum (kpss mağduruyum:mad:)
müstakbel eşim öğretmen ... 30.000 civarı borcu var:cry: .. Kısmet olur da evlenirsek başka şehirde kirada oturacağız... Evlenince bir işe girip çalışmak istediğimi söylüyorum izin vermiyor. Otur kpss ye çalış diyor. :KK43: Zaten kpss ye çalışıyorum ama benimde ihtiyaçlarım olacak.... onun kazandığı para masraflara ve borca gidecek derken istediğim gibi rahat olamamaktan korkuyorum. Normalde çok para harcayan biri değilim ama benimde beğendiğim almak istediğim şeyler olacak :KK14: Atanıncaya kadar bir süreç bu ama benim mezun olduğum bölümden atanmak çok zor :KK43: ya 2016 da da atanamazsam halim ne olur diye düşünüyorum. Borca girdiğinden beri sanki cimri biri oldu :KK43: geçen arkadaşları ile yemek yemiş 57 tl hesap ödemiş onun lafını etti günlerce.. eskiden böyle biri değildi sanki borca girdikten sonra mı böyle oldu yoksa normalde cimri biri mi diye düşünüyorum... :KK43: Ben çalışayım diyorum "özel sektörde az para veriyorlar gidip geldiğine değmeyecek :KK43: ben 15.00 da evde olacağım sen eve benden sonra geleceksin" diyor. :KK43: paraya önem veren biri olsa çalışan bi kız ile evlenebilirdi diyorum. Çalışıp çalışmamamı hiç sorun etmiyor. Sen yanımda ol ben parasızlıkta çekerim diyor ama atanırsan çok rahat oluruz ev alırız diyor ama ya evlenince maddiyat bizi yıpratırsa diye endişeleniyorum:KK43:

Eğer nişanlın hem borçları ödeyebilecek hem de evini geçindirebilecekse (yani sana bakabilecekse) evlen, onun dediği gibi güzelce kpss ye çalış. Ne güzel çift bölümden mezunmuşsun 2016 da bir şekilde atanmaya bakarsın hem alan çalışırsın hem GK-GY. Eşin çok haklı, bilgilerin tazeyken memur olabilirsin. Ama araya çalışma dönemi girerse daha da zorlar diye düşünüyorum. Bizim de çok borcumuz vardı, düğün için evlenmek için eşim birsürü kredi çekmiş, sonra vergi borcu falan eklendi... Ama geçen yıl da dersaneye gönderi beni bu yılda gidiyorum... İngilizcesi, alanı, genel kültürü genel yeteneği bilmemnesi... Bitmedi gitti. Ama o da borcunu bilir dışarda para harcamaz ama ben kendime birşey almak istersem bana limitsiz alır. Eğer evlendikten sonra onu alma, bu pahalı, gibi seni bunaltacak kadar kısacaksa tabi ki otur düşün.

Evlilikte iyi gün de olacak, kötü gün de. Eşinizin bu kadar borcu varken 57 liranın hesabını yapması hiç de tuhaf değil. Valla biz de yapıyoruz o hesapları en ince detayına kadar. Ben de çalışıyorum, o da çalışıyor. Boğazımızdan kısmayız ama lükse de girmeyiz. Nişanlın özelde çalışıp yıpranmanı istemiyor yalnızca. Kpssye çalışıp memur olursan daha iyi olacağını söylüyor ki tamamen haklı. Senin de bazı isteklerinden vazgeçmenden daha doğal bir durum yok. Sonuçta özele girsen bile (iktisat mezunu çok) alacağın para fazla da olmayacak. Sen de bu gerçeği aklından çıkarma bence.

bir daha ki yaza kadar beklemek istemedik.. :KK43: bilmiyorum doğru bi karar mı ama benim ailem de çok acele etti biraz :KK43:

Bence bir yil daha bekleyin cunku o bir seneyi borc harc yuzunden kavga dovus gecirrceginize en azindan huzurlu olursunuz... ailenize de takilmayin cok. Turk halkinda kiz biriyle gorusuyorsa parmaginda yuzuk olacak, yetmedi evlendiricez mantigi var... yazik etmeyin kendinize...

Ben olsam kesinlikle dugunu ertelerdim. 1 sene daha evlenmeyin ama su borclar hafflemis ve sizin atama da gerceklesmis olsun.

Borcunu bile isteye yapmamış belli senin bu durumda rahatını düşünmen olmamış :KK43::KK43: Bu durumda nişanlına duyduğun sevgiyle ilgili sıkıntı görüyorum açıkçası, sonuçta yeni tanışmadınız...Ve nişanlın bariz borçları olduğu için pintilik yapıyor bunda kötü birşey yok sonuçta yine senin için çabalıyor..
Bence borçlar biraz kapanana kadar erteleyin bu evliliği 1 sene daha evliyken borç ödemeye devam ederseniz sen mutsuz olup eşinin üzerine biraz daha gideceksin gibi gözüküyor...

X