Maddiyat yüzünden Kaygılarım ....

:KK43: aslında haklısın cnm evlilik için hiç köşede parası yok yaza kadar 10.000 tl biriktirmesi lazım o yüzden kısıyor galiba :KK43:
Cnm galibası yok ..ondan kısıyor sen kendini onun yerıne koysana..yük onun omuzlarında ..kps konusunda haklı ,otur çalış kısa vadeli değişik yerlerde çalışacağına adam akıllı işin olur ..yadırganacak bişiy yok bunda destek ol ona yeter ...biraz sabredersin sonra birlikte düzlüğe çıkar sın ..ayrıca nakışcıların puanları okadarda yuksek değil ..bizim bolum82yle kapattı ,çalışırsan olur 4ay var

Cnm galibası yok ..ondan kısıyor sen kendini onun yerıne koysana..yük onun omuzlarında ..kps konusunda haklı ,otur çalış kısa vadeli değişik yerlerde çalışacağına adam akıllı işin olur ..yadırganacak bişiy yok bunda destek ol ona yeter ...biraz sabredersin sonra birlikte düzlüğe çıkar sın ..ayrıca nakışcıların puanları okadarda yuksek değil ..bizim bolum82yle kapattı ,çalışırsan olur 4ay var
cnm ben moda tasarım mezunuyum. nakış dersine giremiyorum sadece dikiş dersine tekstil dersine girebiliyorum. bizden senede 1-2 kişi ancak alınıyor...

Canim valla acikcasi tek maasla gecinmek zor.Biz 6 ay oldu evleneli eşimle de cook severek evlendik ama baska bi sehirde tek devlet memuru maasiyla gecinmek cook zor. Bide benim esim seninkinden bir miktar fazla maas alIyo. Bende 2014 Tarih Öğretmenliği mezunuyim okulum biter bitmez evlendim. Ama esim izin vermiyo ozelde hicbir yerde calismama. Ya kpsss den atanirain ya da calismazsin diyo acik ve net! Bence cook iyi dusun derim. Allah yardimciniz olsun..

bence bir dahaki sınava kadar guzelce hazırlan ders çalış . ozelde çalışmaya başlarsan sınava hazırlanamazsın iyice. 2016 da atanamazsan (inşallah atanırsın ) işte o zaman başka yerde çalışmaya başlarsın :)

Eğer atanması rahat veya en azından seninki kadar zor olmayan bir bölümün olsaydı eşin haklı otur çalış derdim. Cidden devlet kurumunda olmak her açıdan rahatlık. Sınava çalışırken hazırlanmak da çok zor. ama bölümünün ataması zor ve kpss ye umut bağlaman pek mantıklı değil. farklı sektörlere de yönelebilirsin. ne bileyim satış danışmanı vs olabilirsin, avm lerde bir yığın mağaza var. en azından eline asgari ücretten daha fazla para geçer. öğretmen maaşı fena değil evet ama tek başına ev geçindirmek için, hele bir de evlilik snrası borç öderken pek de yeterli deği maalesef. kıt kanaat geçinirsiniz. belki eşin şu anda problem değil ben bakarım vs dese de, 57tl lik hesap içim bunca laf eden bir ada yarın öbür gün senin harcamalarına da kısıtlama getirir.

sen ister az kazan çok kazan hiç çnemli değil, yeter ki kendin çalış kazan. ben ne olursa olsun günümüzde kadınların da meslek sahibi olmasına elzem gözüyle bakıyorum. şimdiden onu bu fikre alıştırmaya bak derim yoksa ilerde çok zorlanırsın.

Düğün kışın olsa ne olurdu, ne açıdan istemedi ki nişanlınız?
Zaten askerliği kısa dönem yapacakmış keşke bedelli yerine kısa dönem yapıp gelseydi.
Henüz düğün için eşya falan alındı mı bilmiyorum ama alınmadıysa bu borç 2 katına çıkar.
Borç nedeni ile cicim aylarınızda tadını çıkarmazsınız büyük olasılıkla geziip tozamazsınız.

Anne babası yokmu müstakbel eşinin biraz yardım etseler en azından borçsuz evlenseniz?
Özel sektör az veriyor diye evde oturmakda mantıksız 1000 tl bile olsa kim verir sana her ay bin tl onu düşün. Bence çalışmalısın ne derse desin. Belki işin yoğun olmaz ders bile çalışırsın işyerinde..

Kısa dönem askerlik yapmak mı zor gelmiş? Ne kadar mantıksız 5 ay askerlik yapmamak için 20 bin borca girmek. Siz zor durumda kalacaksınız.
Bugün 57 lira için laf eden yarın senin boyana ne bileyim saç kremine falanda laf eder. Bence onu dinleme, halk eğitim merkezi diyeceğim onlarda insanı sömürüyorlar, ama hiç değilse masrafın çıkar.

Eger 30000 lira borcu varsa ve dugun yapacaksa harcadigi 1 lira bile goze cok gorunur. Hele bi dugun yapin ev kurmaya hesap yapmaya baslayin ne dedigimi anlayacaksiniz. Cimri degil bence. Sorumluluk dusunen biri

bedelli konusunda bi kaç arkadaş olumsuz konuşmuş. Zaten çalışınca ayda 3.000 maaş alacak onuda askerliğe verecek.

aslında aynı paraya askerlik mi öğretmenlik mi sorusu var. Adam mantıklı olanı seçmiş

Memurlarda borc herzaman stress kaynağıdır. Ailelerde biraz destek alabilirsiniz en azından faizsiz borc

Canim valla acikcasi tek maasla gecinmek zor.Biz 6 ay oldu evleneli eşimle de cook severek evlendik ama baska bi sehirde tek devlet memuru maasiyla gecinmek cook zor. Bide benim esim seninkinden bir miktar fazla maas alIyo. Bende 2014 Tarih Öğretmenliği mezunuyim okulum biter bitmez evlendim. Ama esim izin vermiyo ozelde hicbir yerde calismama. Ya kpsss den atanirain ya da calismazsin diyo acik ve net! Bence cook iyi dusun derim. Allah yardimciniz olsun..
benim ki de aynı cnm memurluk harici izin vermiyor :KK43: benim nişanlım da mat öğretmeni hafta sonu teog a da girecek seneye hafta içi de ek ders alıyor ayrıca ama gene de borçlarla zor olacak :KK43:

Eğer atanması rahat veya en azından seninki kadar zor olmayan bir bölümün olsaydı eşin haklı otur çalış derdim. Cidden devlet kurumunda olmak her açıdan rahatlık. Sınava çalışırken hazırlanmak da çok zor. ama bölümünün ataması zor ve kpss ye umut bağlaman pek mantıklı değil. farklı sektörlere de yönelebilirsin. ne bileyim satış danışmanı vs olabilirsin, avm lerde bir yığın mağaza var. en azından eline asgari ücretten daha fazla para geçer. öğretmen maaşı fena değil evet ama tek başına ev geçindirmek için, hele bir de evlilik snrası borç öderken pek de yeterli deği maalesef. kıt kanaat geçinirsiniz. belki eşin şu anda problem değil ben bakarım vs dese de, 57tl lik hesap içim bunca laf eden bir ada yarın öbür gün senin harcamalarına da kısıtlama getirir.

sen ister az kazan çok kazan hiç çnemli değil, yeter ki kendin çalış kazan. ben ne olursa olsun günümüzde kadınların da meslek sahibi olmasına elzem gözüyle bakıyorum. şimdiden onu bu fikre alıştırmaya bak derim yoksa ilerde çok zorlanırsın.
bana ygs ye de gir bu yaştan sonra geç deme diyor. okul öncesi öğretmenliği oku. yakında ana sınıfı zorunlu olacak alımlar daha da artacak diyor. ikinci ünv kapsamında okuyacaksın 3 yılda rahat bitirirsin muaf derslerle diyor. 3 yıl göz açıp kapayıncaya kadar geçer diyor. seneye kpss ye çalışırken ygs ye de gireceğim bakalım. benim biraz matematik sıkıntım var onunla çalışıp hallederm diye düşünüyorum matemateği inşallah. olmazsa oluncaya kadar uğraş diyor :KK43: daha olmazsa küçük bi iş yeri açarız sana diyor :KK43: yani özel sektöre çok karşı :KK43: ikna edemiyorum.

Düğün kışın olsa ne olurdu, ne açıdan istemedi ki nişanlınız?
Zaten askerliği kısa dönem yapacakmış keşke bedelli yerine kısa dönem yapıp gelseydi.
Henüz düğün için eşya falan alındı mı bilmiyorum ama alınmadıysa bu borç 2 katına çıkar.
Borç nedeni ile cicim aylarınızda tadını çıkarmazsınız büyük olasılıkla geziip tozamazsınız.
kışın yağmurda düğün buralarda zor oluyor yazın olsun diye düşündük. diğer yaza kalırsa çok zaman geçecek diye düşündük. eşyaları benim ailem alacak burada eşyaları kız tarafı alır. o sadece düğün salonu gelinlik kuaför ve fotoğraf parası verecek altınları ailesi yapacak... yani onun bi 10.000 tl ye ihtiyacı var yaza kadar biriktirir mi bilmiyorm... :KK43: düğün de takılanlarla borçları ödeyip kurtulsak mı diye düşünüyorum bazen... askere gitseydi de askerdeyken maaş alamayacaktı yine aynıya geliyor aslında maddi olarak ama askerlik duygusundan mahrum oldu. biraz pişman olduğunu söylüyor askerlik yapmadığı için ..

bedelli evlilik için değil kendisi için olmuş. lütfen bunu evliliğinize mal etmeyin.
harçlık isteyecek bir yapınız varsa alın harçlığınızı oturup dersinize odaklanın.
ha ben isteyemem o da borçtan vermez derseniz sıkıntı başlar. zira siz özel ihtiyaçlarından kısmayacak biri gibisiniz. ben de kısamam, eşimden harçlık da alamam. o yüzden çalışmak önemli benim için.
eşinizi ikna edip çalışcaksınız veya dişinizi sıkıp kpss vereceksiniz kendinizi..

Mevcut borcu arti dugun masraflari taki v.s destegi yoksa 100bin liraya yakin borcu olur. Kira uakacak faturalar market pzel alisveris derken elinde birsey kalmaz. Borclari bile zor oder. Dugun takilariyla biraz borcu azaltirsaniz

X