Maddi Anlamda Geçinmek Hiçbir Devirde Bu Kadar Zor Olmadi

chatlock

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
13 Aralık 2007
227
2
96
İstanbul
arkadaşlar allaha şükürler olsun çok zorlanmadan maddi anlamda geçiniyoruz..4 kişilik bir aileyiz ve iki çocuk okutuyorum..hemen hemen her isteklerini karşılıyorum cok asırıya kacmadan ...emınım çogunuz da bu durumda.. evde bır tek eşim calısıyor..kiradayım ama kiramı karsılayabılıyorum...eşim bir fabrıkada yönetici...benim merak ettiğim nokta bu devırde asgari ücretle çoğu insanın nasıl mucizeler yarattıgı..ortalama 500 ytl alan bır asgari ücretli nasıl olur da hem cocuk okutur hem ev gecındırır hem de kıra verır..inanın yerı gelıyor biz bile zorlanıyoruz .bu insanlar ne yapar ne yer neyle geçinir..sosyal yardımlasma desenız nereyen kadar ve kac sanslı ınsan buna ulasabılıyor.bır de ınanıyorum gercek hak sahıplerı gercekten ıhtıyacı olanlar bu tür kurumlara gıdemıyor,utanıyor...üff ya ne zaman masanın basına gecsem ekmekler bogazıma diziliyor gecınmek zor ve hayat hıç te adil degıl.......benneyaptımki

kesinlikle haklısın benim eşimde devlet memuru ve birtek o çalışıyor evimizde kira bizimde zorlandığımız zamanlar oluyor bende seningibi bazen düşünüyürum ya ok az paraya geçinmek zorunda kalanlar ne yapıyor birde benim eşim askere gidecek inan o zamanı şimdiden ara kara düşünüyorum kendimi maddi manevi hazırlamam lazım o zamana allah herkezin yardımcıs olsun

kesinlikle haklısın benim eşimde devlet memuru ve birtek o çalışıyor evimizde kira bizimde zorlandığımız zamanlar oluyor bende seningibi bazen düşünüyürum ya ok az paraya geçinmek zorunda kalanlar ne yapıyor birde benim eşim askere gidecek inan o zamanı şimdiden ara kara düşünüyorum kendimi maddi manevi hazırlamam lazım o zamana allah herkezin yardımcıs olsun

evet canım ya çok üzülüyorum elımden geldıgınce de kosturmaya calısıyorum ama bu konuda herkesın bılınçlı olması lazım evımde 2 taneyse 3 taneyse neden olamyana vermım

idare etmeseler borçlanıyorlar canım napsın kolay değil bu zamanda geçinmek duyarlıığın için teşekkürler

her zaman halimize şükür edip azla yetinmesini bilmemiz lazım....
allah kolaylık versin herkese.... hayat zor.....

allah herkesin kolaylık versin
çook zor bu devirde yaşamak....

gerçekten hayat şartları zor benim eşim öğretmen emeklisi emekli olmadan önce tabiki sıkıntılarımız vardı ama emekli olduktan sonra daha zorlaştı 2 kızım bir oğlum var oğlum küçük ama kızlar okuyorlar onların okumaları için elimden geleni yapıyorum ayrıca eşim emekli oldum yan gel yatayım diyen bir insan değil inşaatta çalışıyor ve çocuklarının isteklerine yetişmeye çalışıyor evde kira değil ama diğer taraftan bakarsak çok kötü durumda olan aileler var ve onlar gerçekten yardıma ihtiyacı olan insanlar rabbim herkesin yardımcısı olsun

ben asgari ücretın ve devlet memurlarının maaslarının cok az ve bu devırde kesınlıkle yetmeyecegıne ınanıyorum..bunun ıcın bırseyler yapılmalı bız türk toplumu olarak cok duyarlıyız bunun örneklerını burada da gördük..ama nereye kadar artık devlet elını tasın altına koymalı maaslar cok az emeklıler bır yanda çile çekıyor maasların iyileştırılmesı şart..insanlar hastane kapılarında paraları yok dıye gerı cevrılmemelı,eşitlik istiyorum ben her anlamda parası olanın çocuğu en ıyı sartlarda olmayan tahta sıralarda tamam herkes aynı sevıyede tabı kı olamaz ama maaslarda iyileştırme olursa acık kapanabılır dıye düsünüyorum

arkadaşlar allaha şükürler olsun çok zorlanmadan maddi anlamda geçiniyoruz..4 kişilik bir aileyiz ve iki çocuk okutuyorum..hemen hemen her isteklerini karşılıyorum cok asırıya kacmadan ...emınım çogunuz da bu durumda.. evde bır tek eşim calısıyor..kiradayım ama kiramı karsılayabılıyorum...eşim bir fabrıkada yönetici...benim merak ettiğim nokta bu devırde asgari ücretle çoğu insanın nasıl mucizeler yarattıgı..ortalama 500 ytl alan bır asgari ücretli nasıl olur da hem cocuk okutur hem ev gecındırır hem de kıra verır..inanın yerı gelıyor biz bile zorlanıyoruz .bu insanlar ne yapar ne yer neyle geçinir..sosyal yardımlasma desenız nereyen kadar ve kac sanslı ınsan buna ulasabılıyor.bır de ınanıyorum gercek hak sahıplerı gercekten ıhtıyacı olanlar bu tür kurumlara gıdemıyor,utanıyor...üff ya ne zaman masanın basına gecsem ekmekler bogazıma diziliyor gecınmek zor ve hayat hıç te adil degıl.......benneyaptımki

nasıl hislerime tercüman oldunuz anlatamam.bu zamanda ailede tek kişinin çalışıp evi geçindirmesi çok zor.eşime karşı bazen çok suçluluk duyuyorum.keşke zamanı geri döndürüp okulu bitirip meslek sahibi olsaydım.bazen düşünüyorum ne yapabilirde eve hiç olmazsa mutfak masrafında destek olabilirim diye ama işin içinden çıkamıyorum.zaten çocuklarımım masrafından hiç bize sıra gelmiyor.zaten umurumdada değil onlar mutlu olsun yeter.inanın okulda para harcamasınlar diye evde hazırlıyorum beslenmelerini.zaten sağlık açısındanda en uygunu bu.ne yediklerini biliyorum hiç olmazsa.içim daha rahat oluyor.ama geçen ekmeğe zam gelince 12 yaşındaki oğlum -anne desene artık beslenmemize ekmekde koyamıcan demezmi.12 ve 10 yaşındaki oğlumda şimdiden gelecek korkusu var.allah bütün yavrularımızın yardımcısı olsun.ben kendimden vazgeçtim zaten.

Allah herkese kolaylıklar versin
benim dayım Aksarayda oturuyo 4 çocuğu var ve asgari ücrete çalışıyo patronları ise 2ay sigorta yatırıp 2ay yatırmıyomuş bende hep dayım aklıma gelir düşünürüm
Allaha şükür bizde ay sonunu denkleştire denkleştire geçiniyoruz ve çoluğumuz çocuğumuzda yok ama borçlar var kira haricinde
Rabbim kimseyi açlıkla yoklukla sınamasın
!

canımcım 400 milyonla hem çocuk okutan hemde gırltlağanı geçindiren insanlardan en büyük örnek üst komşumuz..ya Allah kimseye vermesinde hani şarjlı süpürge varya kırıntı süpürdüğümüz, onu açmak için kocasına soruyor,krem peynirin ne olduğunu bilmiyor offf daha neler varrr!!!:sm_confused:

Allaha şükredelim Ama Hakkimizida Arayalim Bizden Kötü Olan ülkeler Hep Bizi Geçtiler Gelen Hükümetler Zengini Daha Zengin Fakiri Daha Fakir Yaptilar Takim Tutar Gibi Parti Tutmayin Hakkimiza Sahip çikalim

türkiyede çalışmak emek hebası... burda yükseköğretim sonucu girdiğiniz (ve hergün kovulma korkusuyla çalıştığınız) bir mesleği avrupada veya japonyada icra ettiğiniz zaman ömür boyu geleceğiniz için endişelenmenize gerek kalmıyor. orda bir mesleğe 40 yılını vermiş bir insana gerçekten maddi ve manevi saygı gösteriliyor. kaliforniyada insanlar 8 saatten fazla çalışmayı reddediyolar.. bizde kredi bilmemne diye yerlerde sürünen çiftçilerimiz aynı şeyi avrupada yaptıkları zaman ülkenin en zengin kesimi halnie geliyolar.

sorun mucize yaratamayan sizlerde değil arkdaşlar başka bi yerde sorun ama o konu uzar gider baya..

gerçekten hayat şartları zor benim eşim öğretmen emeklisi emekli olmadan önce tabiki sıkıntılarımız vardı ama emekli olduktan sonra daha zorlaştı 2 kızım bir oğlum var oğlum küçük ama kızlar okuyorlar onların okumaları için elimden geleni yapıyorum ayrıca eşim emekli oldum yan gel yatayım diyen bir insan değil inşaatta çalışıyor ve çocuklarının isteklerine yetişmeye çalışıyor evde kira değil ama diğer taraftan bakarsak çok kötü durumda olan aileler var ve onlar gerçekten yardıma ihtiyacı olan insanlar rabbim herkesin yardımcısı olsun

Allah hepimize kolaylik versin. Gecinmek hakikaten zorlasiyor gunden gune...

Back