Madaya'daki insanlık dramına karşı sosyal medyada yemekli paylaşım

Chess

Nirvana
Kayıtlı Üye
14 Ağustos 2009
53.296
42.825
898
Madaya'daki insanlık dramına karşı yemekli paylaşım
11 Ocak 2016 Pazartesi, 1118Güncelleme: 1117
Şam rejimi ile Hizbullah güçlerinin kuşatması nedeniyle açlıktan ölümlerin başladığı Suriye kasabası Madaya'da yaşanan dram, dünya kamuoyunda endişeli gözlerle izlenirken; bazı Esad yanlıları bu trajik olayla dalga geçerek büyük bir vicdansızlık örneği sergiliyor
Sosyal medyada "Madaya kuşatmasıyla dayanışma" anlamına gelen hashtag ile yemek fotoğrafları paylaşan rejim yanlılarının bu mesajları, büyük tepki görüyor.

1
7

2
7
İngiliz Independent gazetesinin haberine göre, birçok sosyal medya kullanıcısı; kebap, karides, balık ve patates kızartması gibi yiyecek görsellerinin yer aldığı paylaşımları "sadistçe" ve "iğrenç" olarak tanımladı.


3
7
Söz konusu paylaşımların, Suriye Devlet Başkanı Beşar Esad'ın, giderek artan uluslararası baskıların ardından, Lübnan sınırı yakınlarındaki Medaya'ya Ekim ayından beri ilk kez insani yardım girişine izin vermesiyle hız kazandığı belirtildi.


4
7
23 KİŞİ AÇLIKTAN ÖLDÜ

Temmuz ayından beri Suriye ordusu ile Hizbullah güçlerinin kuşatması altında bulunan 40 bin nüfuslu Madaya'da, aralarında kadın ve çocukların da bulunduğu en az 23 kişinin açlıktan öldüğü belirtildi. Kasaba halkının hayatta kalabilmek için evcil hayvanları ve ağaç yapraklarını yedikleri belirtiliyor.


5
7
Birleşmiş Milletler Dünya Gıda Programı, Madaya'ya ilk yardımların bu sabah ulaşabileceğini açıklamıştı.


6
7
Kasabaya ilk etapta bir aylık gıda ve ilaç yardımı ulaştırılacak.


7
7
Kıtlık yaşanan kuşatma altındaki diğer kasabalar Fuaa ve Kefriye'ye de gıda yardımlarının hafta başında ulaşması bekleniyor. Bu kasabalarda da yaklaşık 30 bin kişi hayat mücadelesi veriyor.



http://www.haberturk.com/dunya/haber/1179351-madayadaki-insanlik-dramina-karsi-yemekli-paylasim/6
 
Millet çoluk çocuk açlıktan ölürken yemek paylaşımları yapıp ,bunun dalgasını geçenler insan olamaz.
 
Yanıbaşımızda insanlar açlıktan ölüyor. Biz masal okuyor gibiyiz. Yardım götüren derneklere beş lira telefonla gönderelim derim. Fotoğraflar çok acı.
 
bu dalga geçilcek bişey mi, valla insanlar iyice garipleşti artık
 
Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…