Madalyon hastalığından kurtulmak için..

Delft

Gitmek gerekir bazen
tek ayak cezası
Kayıtlı Üye
28 Ekim 2013
1.382
1.782
333
perhiz yapmalısınız bazı sebze ve meyveler tetikliyor çünkü..

domates
patlıcan
üzüm
kavun
ananas
kahve
kakao
çikolata (her çeşidi)
yağlı yiyecekler
baharatlardan uzak durun
sinir,stres,sıkıntı,üzüntüden de uzak duracaksınız
dar kıyafetler giymeyeceksiniz ( badi,tayt,dantelli kıyafetler) bol geniş rahat pamuklu kıyafetler giyeceksiniz
terlemeye meyilli hareketlerden kaçınacaksınız,vucut ısınız yukselmeyecek yani
deodorant,parfüm,kokulu cilt nemlendiricileri kullanmayacaksınız
sıcak su kesinlikle yasak,,,soğuk suyla yıkanamıyorsanız ılık suyla duş alacaksınız..sabun kese lif kullanmakta yasak,banyo köpüğü,duş jeli vs yasak.. (bu hastalık bitene kadar suyla ne kadar temizlik olur ! pis gezeceksiniz yani)
ağda yapamazsınız
güneşe çıkmayacaksınız
özeliikle banyodan çıktıktan sonra cilt gerildiği için çok fazla kaşınma hissi oluyordu.. ya kendnizi tutacaksınız yada sadece nemlendirici süreceksiniz
kaşınmamak için nemli ortamlarda bulunmayyınız.. kuru ve soğuk ortamlarda durursanız kaşınmazsınız.. ben çok soğuk gunlerde bile don atlet gezdim desem yeridir ,vucut ısım yukseldimi çok iştahlı bi kaşıntım oluyordu kendimi durduramıyordum..soğuk gecelerde bile iç çamaşırlarımla uyudum ve üzerimde sadece bi çarşaf.. kaşınmaktansa üşüyeyim dedim kısaca..

maranki bu hastalık için 3 haftalık karaciğerin temizleme kürü vermiş..kırmızı pancar kürüyle ilgili..

şimdi bile hastalığı atlatalı bi 15 gun olsa sanırım 2 gün önce domates yedim ve ben yine kızardım yine kaşıntım tuttu.. kahveyide çok özlemiş biri olarak napıcam bilmiyorum bi 3 ay daha bekleyim bakalım ...

ek olarak sıcak yemek yemek yada içmek yani sıcak olan herhangi bişeyi midenize indirmekte etkiliyor..

en ufak bi sinirde tekrar nüksediyor oyuzden sinirlenmeyin ,,,, sinirlenmemeye çalışın.... kafanızı başka şeylerle meşgul edin

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…