Maas'tan kesinti, Saglik sigortasi, Istanbul'da yasam

AmberRose

Blow a kiss, fire a gun
tek ayak cezası
Kayıtlı Üye
30 Mart 2015
579
764
53
Merhabalar,

ben yurtdisindan katiliyorum ve Türkiyedeki maas kesintilerini merak ediyorum. Internetten ögrendigim üzere maasin bi kismi SSK icin kesiliyor, benim söyle bi sorum olucak bununla ilgili. Isveren özel sigortali olucaksin dediginde SSK'yi mi kastediyor yoksa bu baska bi saglik sigortasi mi oluyor? Bu özel saglik sigortasi calistiktan 6 ay sonra yapiliyormus. O 6 ay gecene kadar SSK'dan mi sigortali oluyor insan?

Baska bi sorum da su olucak: Istanbulda bekar bi bayan icin yasancak en uygun semtler hangileri?

Tam ne sordugunuzu anlamadim ama; bildigim seylerden bahsedeyim biraz.

1777 tl brüt olan ucret calisanin eline 1404 tl olarak gecer örnegin.

Ozel sigortadan kasti SGK (ssk) olamaz o devletindir ve zorunludur. Özel saglik sigortasi yapilmak zorunda degil. Sirkete bagli. Bizde sadece mudurlerin var diger calisanlarin yok. Ise girer girmez basliyor. 6 ay diye bir sart yok. Siz belli bir yerle gorustuyseniz belki onlarin kendi proseduru olabilir mi acaba?

Ozel sigorta hastane imkanlarindan yararlanmaniz icindir. Sgk cok farkli yonleri olan bir olay. Ornegin rapor alsaniz raporluyken maasiniz kesilir. Bunu sgk karsilar. Emekli olursunuz. Maasinizi sgk oder. Ozel sigortayla sadece hastaneye gidiyorsunuz para odemiyorsunuz diyeyim. Ozel sigorta yapip yapmamak sgk durumunu ilgilendirmez. Sgk zorunludur.

Bir de otomatik bireysel emeklilik var suan. Onun icin de kesinti olur. Isterseniz iptal ettirebiliyorsunuz.

Bekar bir kadin icin uygun semtler biraz isinize bagli. Nerede calisacaksiniz? Ne is yapacaksiniz? Malesef bir cok yer belli saatlerden sonra cok tenha.
Ben bazen sabah 5te evden cikiyorum bazen gece 3te geliyorum. Bunu bir cok semt kaldirmiyor mesela.
Kadikoy sisli ve besiktasin bazi semtleri size uygun olur. Belli bir lokasyon belirtirseniz is icin, daha uygun seyler yazabilirim.

isyeri kagithane-sisli civarinda.

bu sgk/ssk olayini cok güzel acikladiniz, size bunun icin ayrica tesekkür etmek istiyorum, simdi tam anladim :)
bu özel sigorta sizin dediginiz gibi bisey sanirim, hastanelerde azcik fazla hakkin olmasi icindir, bi özel muayene ve ya bazi seyler icin ücret kesilmemesi gibi.

is vardiyali, bi sabah 8den aksam 5/6'ya kadar, bi de aksam 5/6dan gece 12/1'e kadar. bu yüzden semtin iyi olmasi ve merkezi bi yer olmasi gerekiyor, geceleri bile civil civil olmasinda fayda olur sanirim.

calisma sartlarim da sunlar:

2600 TL brüt
+150 TL (vardiya zammi)
+ yemek karti
+ servis
+ özel sigorta (6 ay sonra)
+ firmanin ürünlerinde %90 indirim

sizce bu maas ile tek kisi gecinebilir mi Istanbul gibi bi sehirde?

calisma sartlarim da sunlar:

2600 TL brüt
+150 TL (vardiya zammi)
+ yemek karti
+ servis
+ özel sigorta (6 ay sonra)
+ firmanin ürünlerinde %90 indirim

sizce bu maas ile tek kisi gecinebilir mi Istanbul gibi bi sehirde?

Rica ederim
Umarim yaniliyorumdur ancak 2600 brut yaklasik 1850 tl net maas demek. (Bunu bir arastirin yanlis biliyor olabilirim)

Kagithane civarlarinda 1000 tl ev bulursunuz ama gece eve gelirseniz problem olur. Benim dayim yasiyor orada. Oglu gece 12 de geliyor o bile problem yasiyor. Konu komsu dedikodu muhabbetleri cok. Tam mahallesini isterseniz ozelden yazarim. Daha iyi semtler vardir ama kiralar yukselir.
Cok zorda degilseniz bu sartlar icin kalkip gelmeyin.
Gece civil civil olan bir mahallede 2000den asagi ev bulmak pek mumkun degil
Yemek karti gunluk genelde 13 tl yatar. Bu sirkete gore degisir. Saglikli bir seyler yemek isterseniz en az 20 tl. Bizimki yetmiyor. Yani corba 5 tl sebze yemegi veya tavuk vs.8 tl ekmek yogurt su alirsaniz 20 olur. Hele ki kirmizi ete girerseniz... Her gun burgerking veya tost yiyip yetiren de var ama ben yiyemem.
Firmanin urunlerinde %90 iyiymis. Bizim %30 var. Ama ne tarz urunler ise yarayacak bir sey mi?

Diyecegim gecinmesine gecinir ama zorlanir. Semte gore degismekle beraber marulun 5 mevsim meyvesinin 20 tl olabildigi bir sehirden bahsediyoruz. Dedigim gibi zordaysaniz gelin ac acikta kalinmaz. Ama istanbulun hic bir guzelligini yasayacak imkaniniz yokken cefasini neden cekesiniz?

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…