hanımlar selam, ben şu anki iş yerimde 5. seneme girmek üzereyim. bunlar ben başladığımda ilk iki sene maaşları asgariden yatırdılar, kalanı elden verdiler. 2021 ve 2022 yıllarında ise bu asgariden yatırma olayından vazgeçtiler, hakkımız neyse onu gördük edevletteki brüt ücret kısmında da. bu sene ise ekonomik koşulları bahane ederek yine sigortayı asgariden yatırmaya başladılar. başlamışlar yani daha doğrusu. toplantıda direkt böyle demediler, biraz daha karmaşık bir dille ifade ettiler. cebime giren para asgari ücretten 2-3 bin tl daha fazla ama sigortaya yatan brüt miktarı, brüt asgari ücret olarak gözüküyor. şu an maaşlar asgari ücret + yan hak şeklinde. kıdem, ihbar tazminatı hesaplanırken yan hak miktarları da dahil edildiği için bugün işten atılsam kıdem tazminatım brüt asgariye göre hesaplanmayacak ama işsizlik maaşım ve emekli maaşım en azından 2023 yılı süresinde asgariden gözükeceği için çok canım sıkıldı. 6 senedir bu sektörün içindeyim iş yerimden işimden de memnunum. bu ay cebime giren NET maaş beklediğimin bir tık üstü bile oldu (daha az zam verirler diye bekliyordum) önümüzdeki aylarda yan hak kısmında iyileştirme yapabiliriz böylece sizin cebinize daha fazla para girecek falan dediler. ama yine de hoşuma gitmedi hem söylerken direkt açık açık söylememeleri kafa karıştırmış oldu, hoşuma gitmedi hem de bu durum. öte yandan şirket her konuda kısmaya gidiyor, zorlandıklarının da farkındayım. kötü bir ekonomik kriz içindeyiz bunun da farkındayım. ama yine de hoş değil yani kaç senelik çalışan olarak bu duruma düşmek. siz ne diyorsunuz, bir şikayet yolu falan var mıdır?
asgari ücret + elden para verme yöntemi usulsüzlük diye biliyorum ama bunlar asgarinin üstünde kalan kısmı yan hak diye yedirdikleri için ortada usulsüzlük yok gibi duruyor. kimi kime şikayet ediyorsun yani?
asgari ücret + elden para verme yöntemi usulsüzlük diye biliyorum ama bunlar asgarinin üstünde kalan kısmı yan hak diye yedirdikleri için ortada usulsüzlük yok gibi duruyor. kimi kime şikayet ediyorsun yani?